Το πιο Βρώμικο Εστιατόριο στον κόσμο είναι ελληνικό!

896

Το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο ονομάζεται Zorbas και βρίσκεται στην περιοχή του Bayswater, στο κεντρικό Λονδίνο και είναι ελληνικό! Στον ιδιοκτήτη του ελληνικού εστιατορίου Παύλο Πιττά, πρόσφατα αναγνώριστηκαν τέσσερις κατηγορίες παραβάσεων κανονισμών στο θέμα προστασίας των τροφίμων από παράσιτα, με αποτέλεσμα το εστιατόριο να κλείσει επ’αόριστον!

Όταν το υγιεινομικό πραγματοποίησε έλεγχο, το θέαμα στο εστιατόριο ήταν τρομαχτικό… Οι επιθεωρητές βρήκαν περιττώματα ποντικών κάτω από ένα μετρητή που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των τροφίμων. Υπήρχαν περιττώματα και τρίχες αρουραίων σε όλο το πάτωμα της κουζίνας και έξω από τα ψυγεία. Τα αυγά των κατσαριδών βρέθηκαν στην αποθήκη του υπογείου και σε ένα ράφι που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ξηρών προϊόντων.

Οι επιθεωρητές βρήκαν χιλιάδες έντομα μέσα σε σάλτσες, οι αποθηκευτικοί χώροι αλλά και τα ψυγεία ήταν βρώμικα. Βρέθηκαν περιττώματα ποντικών μέχρι και στην κατάψυξη των ψυγείων, αλλά και παγωμένα αίματα από κρεάς. Πολλές επίσης από τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και οι φούρνοι ήταν γεμάτοι υπολέιμματα τροφίμων.

το πιο βρώμικο εστιατόριο
Η φριχτή κατάσταση στα ψυγεία του ελληνικού εστιατορίου Zorbas. (Πηγή: standard.co.uk)

Οι δικαστικές αρχές είχαν προειδοποιήσει αρκετές φορές στον παρελθόν τον κ.Πιττά για τις κακές συνθήκες υγιεινής του εστιατορίου του. Διαπιστώνοντας την συνεχιζόμενη τάση της “φρικτής” όπως αποκάλεσαν υγιεινής και την πλήρη αδιαφορία για τους κανονισμούς που υπάρχουν για την προστασία των πολιτών από το να αρρωσταίνουν, οι αρχές εξέδωσαν εντολή κλεισίματος του εστιατορίου.

το πιο βρώμικο εστιατόριο
O Έλληνας ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Zorbas, Παύλος Πίττας έξω από το δικαστήριο. Στον κ.Πίττα αναγνώριστηκαν τέσσερις κατηγορίες παραβάσεων κανονισμών στο θέμα προστασίας των τροφίμων από παράσιτα. (Πηγή: standard.co.uk)

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης του εστιατορίου Zorbas επανειλημμένα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με τις υγιειονομικές συνθήκες, κατά τη διάρκεια των εργασιών του. Οι δικαστικές αρχές είχαν προειδοποιήσει αρκετές φορές στον παρελθόν τον κ.Πιττά για τις κακές συνθήκες υγιεινής του εστιατορίου του. Διαπιστώνοντας την συνεχιζόμενη τάση της “φρικτής” όπως αποκάλεσαν υγιεινής και την πλήρη αδιαφορία για τους κανονισμούς που υπάρχουν για την προστασία των πολιτών από το να αρρωσταίνουν, εξέδωσαν εντολή κλεισίματος του εστιατορίου επ’αόριστον, όπως και πρόστιμο ύψους £ 12,800, για την αποτυχία συμμόρφωσης στις συνθήκες υγιεινής τροφίμων στην ΕΕ.


 

Εάν δεν θέλεις να ζήσεις μία από τις χειρότερες γευστικές εμπειρίες της ζωής σου, όπως αναφέρανε αρκετοί χρήστες του TripAdvisor για το Zorba, ρίξε μια ματιά στα εστιατόρια μας!

 

Ανακάλυψε εστιατόρια

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close