Χειμωνιάτικες ταβέρνες για παρεϊστικα τσιμπούσια

1.8K

Παραδοσιακές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και μαγειρεία περιμένουν εσένα και την παρέα σου στο ζεστό τους χώρο για παρεϊστικα τσιμπούσια μέχρι τελικής πτώσης. Ρίξε μια ματιά σε αγαπημένες μας ταβέρνες στην Αθήνα που είμαστε σίγουροι ότι θα περάσεις καλά απολαμβάνοντας νόστιμους μεζέδες!

 

Ταβέρνα ο Μπάμπης, Παλαιό Φάληρο

ταβέρνες

H ταβέρνα Μπάμπης στο Παλαιό Φάληρο αποτελεί σημείο αναφοράς των καλοφαγάδων για πάνω από 30 χρόνια και είναι διάσημος για τα μπιφτέκια του. Εδώ θα απολαύσεις ελληνική κουζίνα και σπιτικές συνταγές που ετοιμάζονται με τα αγνότερα υλικά. Ο χώρος είναι άνετος και φιλόξενος, ιδανικός για μικρές αλλά και μεγάλες παρέες. Κάθε Σάββατο απολαμβάνεις μεζεδάκια μετά ζωντανής ελληνικής μουσικής από τις 21:00!

e-table tip: Δοκίμασε λουκάνικο χωριάτικο Τρικάλων, κόντρα φιλέτο, τα περίφημα μπιφτέκια αλλά και γευστικά θαλασσινά πιάτα όπως σολωμός σουβλάκι και χταπόδι ξυδάτο. Ρώτησε για τα γλυκά ημέρας!

 

Κρασοπουλιό Του Κόκορα

ταβέρνες

Αν θες να κανονίσεις έξοδο στου Ψυρρή με την παρέα σου, τότε πρέπει να πας στο Κρασοπουλιό του Κόκορα. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα με πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα, σε έναν χώρο γεμάτο από αντικείμενα που θυμίζουν παλιές καλές εποχές. Εκεί θα φας μαγειρευτά σπιτικά φαγητά, αλλά και μεγάλη ποικιλία σπεσιαλιτέ στη σχάρα. Όλες οι επιλογές είναι εξαιρετικές, οι σαλάτες πολύχρωμες και δροσερές, οι μακαρονάδες νόστιμες και τα κρεατικά καλοψημένα.

e-table tip: Δοκιμάστε την πολύσπορη σαλάτα, την κρασάτη κοκκορομακαρονάδα, το ψαρονέφρι με σάλτσα φέτας και άνηθου, καθώς και το σπέσιαλ γιαουρτλού.

 

Το Καλωσόρισμα Του Αντώνη, Κηφισιά

ταβέρνες

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη είναι μια καλή ταβέρνα στην Κηφισιά, με γνήσια ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλάμβάνει παραδοσιακά πιάτα και χορταστικούς μεζέδες. Σε ένα κλασικό περιβάλλον με μεγάλη σάλα, θα δοκιμάσεις από πλούσιες φρέσκιες σαλάτες και τυροπιτάκια, μέχρι ζουμερά ψητά και ωραία μαμαδίστικα μαγειρευτά.

e-table tip: Δοκίμασε μελιτζάνα φούρνου με φέτα και ντομάτα, κατσικομακαρονάδα με κατσίκι, σαντορινιά ντοματίνια, φρέσκια ντομάτα, σβησμένα με κρασί Visanto, στιφάδο αγριογούρουνο, χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα, πράσα και σέλινο, γαρίδες γιουβέτσι και ζουμερές ποκιλίες σχάρας με χοιρινό, κοτόπουλο και αγριογούρουνο!

 

Ο Κούβελος, Κουκάκι

Κούβελος στο Κουκάκι είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Αθήνας με ελληνική κουζίνα. Εκεί έχουν καταγραφεί ιστορίες γλεντιού και υπέροχων γεύσεων. Σε έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο με παραδοσιακό μωσαϊκό και πέτρινους τοίχους, θα απολαύσεις  ένα πλούσιο μενού με αξεπέραστες συνταγές.

e-table tip: Δοκίμασε ριζότο θαλασσινών, παστουρμαδόπιτα, χιουγκάρ με μοσχαράκι, ρεβυθάδα με δεντρολίβανο, κατσικάκι ριγανάτο, μπριζόλα γάλακτος και εκπληκτική πορτοκαλόπιτα.

 

Η Στάνη του Βλάχου, Πετρούπολη

ταβέρνες

 

Η Στάνη του Βλάχου είναι μια αγαπημένη οικογενειακή ταβέρνα στην Πετρούπολη που κρατά τις ελληνικές παραδόσεις και την ποιότητα στο φαγητό. Φημίζεται για το εξαιρετικό κοκορέτσι και τα ζουμερά παϊδάκια, που ικανοποιούν και τους πιο ψαγμένους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Έχε στο νου σου ότι η ταβέρνα διαθέτει  και ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή – Σάββατο απο τις 22:00 και κάθε Κυριακή απο τις 14:00,

e-table tip: Δοκίμασε ποικιλίες κρεατικών μαζί με το καλό χύμα κρασί της ταβέρνας και το περίφημο κοκορέτσι!

 

Μαύρος Γάτος, Παγκράτι

Ο Μαύρος Γάτος στο Παγκράτι λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια, προσφέροντας καλή ελληνική κουζίνα και πεντανόστιμα μαμαδίστικα φαγητά. Φημίζεται για τις σπιτικές συνταγές και τα εξαιρετικά κρεατικά στα κάρβουνα. Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του θα απολαύσεις τα πιο νόστιμα εδέσματα της γαστρονομικής μας παράδοσης, με τη συνοδεία εκλεκτού τσίπουρου από τα Ιωάννινα και καλού κρασιού από την ορεινή Αρκαδία.

e-table tip: Δοκίμασε εκπληκτικές πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο, κάποιο από τα εξαιρετικά μαγειρευτά φαγητάπαϊδάκια, παραδοσιακό λουκάνικο, ζουμερό μοσχαρίσιο συκωτάκι, καθώς και μεγάλη ποικιλία κρεατικών.

 

Παλιά Ιστορία 1980, Καλλιθέα

ταβέρνες

Στο γραφικό πεζόδρομο Παναγή Τσαλδάρη στην Καλλιθέα θα βρεις το ταβερνείον Παλιά Ιστορία 1980. Εκεί θα δοκιμάσεις σπιτικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που παρασκευάζονται με παραδοσιακές συνταγές και μεράκι. Σε ένα ζεστό χώρο που επικρατεί το ξύλο και η πέτρα, ετοιμάσου για ένα ταξίδι γέυσεων…σαν παλιά ιστορία!

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις πατάτα ψητή, φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, λουκάνικο χωριάτικο, τηγανιά, το περίφημο μπιφτέκι του πειρατή και το πιπεράτο δάκρυ που είναι ένα φοβερό μπιφτέκι ή χοιρινή σε σως βοδινού! Ρώτησε για ψαρικά και μαγειρευτά ημέρας!

 

Το Στέκι του Ανδρέα, Χαλάνδρι

ταβέρνες

Επόμενη πρόταση για χειμωνιάτικες ταβέρνες είναι το Στέκι του Ανδρέα στο Χαλάνδρι. Πρόκετια για μια παραδοσιακή ταβέρνα απο το 1975 που προσφέρει φοβερή ελληνική κουζίνα. Εκεί μπορείς να απολαύσεις ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, σε ένα ωραίο περιβάλλον με ωραία διακόσμηση. Ετοιμάσου για σπιτικές λιχουδιές, φτιαγμένες με αγνά προϊόντα και πολύ μεράκι!

e-table tip: Δοκίμασε κοκορετσάκι φούρνου, φουρτάλια, δηλαδή αυγά με πατάτες, λουκάνικα, σίσιρα και κολοκυθάκια, αρνί γκιούλμπασι, κουνέλι λαδορίγανη χοιρινό σουβλάκι από ψαρονέφρι και κοντοσούβλι. Για το τέλος επιβάλλεται γαλακτομπούρεκο και καζάν ντι πι!

 

Ελαιώνας, Παιανία

ταβέρνες

Αν θες να ξεφύγεις λίγο από τη φασαρία της Αθήνας, σου έχουμε μία εξαιρετική πρόταση που ακούει στο όνομα Ελαιώνας! Η ταβέρνα Ελαιώνας στην Παιανία είναι ένα αυθεντικό παραδοσιακό στέκι για ελληνική κουζίνα από το 1976 . Σε ένα ζεστό, οικογενειακό χώρο θα απολαύσεις με την οικογένεια και την παρέα σουη πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές και ζουμερά ψητά σχάρας!

e-table tip: Θα ενθουσιαστείς με την χειροποίητη ηπειρώτικη πίτα της γιαγιάς, την τηγανητή αρνίσια συκωταριά, τα παϊδάκια κοτόπουλο, το αρνάκι γιούλμπασι στη λαδόκολλα, τα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια της Κυρά-Κούλας και τις τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες!

 

Ζωοδόχος Πηγή Οινομαγειρίον, Καμίνια

ταβέρνες

To Ζωοδόχος Πηγή Οινομαγειρίον στα Καμίνια προσφέρει δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας  από το 1944. Στον κατάλογο θα βρεις παραδοσιακές ελληνικές σπεσιαλιτέ που παντρεύονται με δημιουργικές συνταγές, αλλά και πολλά νόστιμα ανατολίτικα πιάτα.

e-table tip: Δοκίμασε τσιπς πατάτας με αυγά, ασλάν– παστουρμά με κίτρινα τυριά, ντομάτα, πιπεριά,αυγό τηγανιτό και πιτούλες-, μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ σελινόριζας, καβουρμά με ζυμαρικά, μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα τυριού και μπέικον και κεμπάπ γιαουρτλού. Στο τέλος θα απολαύσεις μους λεμόνι με τριμμένο μπισκότο!

 

 Σπηλιά της Ακροπόλεως, Πλάκα

ταβέρνες

Τελευταία πρόταση για τις χειμωνιάτικες ταβέρνες για τσιμπούσι με την παρέα είναι η Σπηλιά της Ακροπόλεως στην Πλάκα. Η ταβέρνα βρίσκεται κοντά στο μετρό της Ακρόπολης ,σε μια πολύ γραφική γειτονιά, με θέα προς τον Παρθενώνα. Το μενού βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, με πολλές επιλογές, μαγειρεμένες όλες με καλά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Κάθε μέρα μετά τις 19:00, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου παρέα με ζωντανή μουσική!

e-table tip: Οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας που ξεχωρίζουν είναι το μοσχαράκι στάμνας, το αρνάκι καπαμά, τα νόστιμα γεμιστά αλλά και ο παραδοσιακός μουσακάς. Φυσικά δεν λείπουν τα ψητά της ώρας αλλά και τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια!

 


Πάρε την παρέα σου και φύγατε για μεζέδες!

 

Για μεζέδες σε ταβέρνες με την παρεά!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close