5 ταβερνάκια στα Χανιά που θα βγούμε φέτος το χειμώνα

4.4K

Για εσένα που βρίσκεσαι στα Χανιά, ή πρόκειται να πας και θες να ξέρεις τα ψαγμένα καλά ταβερνάκια που θα βρεις καλό κρητικό παραδοσιακό φαγητό και θα απολαύσεις μοναδική κρητική φιλοξενία, σου βρήκαμε 5 φοβερές ταβέρνες στα Χανιά που αξίζει να κλείσεις τραπέζι και να πας με την παρέα σου.

Ταβέρνα Αντάρτης, Θέρισο

ταβέρνες στα Χανιά

Η ταβέρνα Αντάρτης βρίσκεται σε ένα από τα ιστορικότεραχωριά των Χανίων, το Θέρισο και είναι μία οικογενειακή ταβέρνα που εδώ και τρεις γενιές σερβίρει πεντανόστιμη κρητική κουζίνα. Ο Αντάρτης προσφέρει καλό φαγητό σε ένα πολύ φιλικό, οικογενειακό και ζεστό περιβάλλον όπου τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.  Όλα τα κρέατα είναι ντόπια και άριστης ποιότητας και τα ψητά όλα γίνονται στα κάρβουνα. Από τον κατάλογο δεν λείπουν η στάκα, το τσιγαριαστό, το σύγκλινο, τα νόστιμα καλιτσούνια, οι ξακουστές σφακιανές  πίτες ενώ σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι τα ολόφρεσκα παϊδάκια.

 

 

Κλείσε στην Ταβέρνα Αντάρτης

 


 

Αρισμαρί από την Κρητική Γη, Παλιό Λιμάνι

ταβέρνες στα Χανιά

Το Αρισμαρί από την Κρητική Γη βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι της πόλης και προσφέρει καλή ελληνική κουζίνα, αντικρίζοντας τα ήρεμα νερά του γραφικού ενετικού λιμανιού. Όλα είναι πεντανόστιμα και παρασκευάζονται από ντόπια και αγνά υλικά, καθημερινά, ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους. Αξίζει να δοκιμάσεις σουβλάκι λαχανικών με τυροζούλι Χανίων και μαρμελάδα μήλου, μαραθόπιτα, χοχλιούς μπουρμπουριστούς με αρισμαρί και παλαιωμένο ξύδι, μπουρέκι Χανιώτικο και το εξαιρετικό κρητικό πιλάφι.

 

Κλείσε στη Αρισμαρί από την Κρητική Γη

 


 

Αδέσποτο Μουσική Ταβέρνα, Παλιά Πόλη

ταβέρνες στα Χανιά

Η μουσική ταβέρνα Αδέσποτο στην Παλιά Πόλη προσφέρει κρητική κουζίνα σε έναν υπέροχο χώρο και είναι μία από τις γνωστές ταβέρνες στα Χανιά με ζωντανή μουσική. Στεγάζεται σε ένα παλιό τριώροφο αρχοντικό που γκρεμίστηκε από βόμβα στον πόλεμο του ΄40. Χωρίς ιδιαίτερες επεμβάσεις, το κτίριο μετατράπηκε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον από πέτρα και ξύλο,  με μία δροσερή αυλή για το καλοκαίρι και ένα ζεστό εσωτερικό πέτρινο χώρο για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Δοκίμασε αρνίσιο κεμπάπ, μυζηθροκεφτέδες με μυρωδικά, χοχλιούς μπουμπουριστούς με δενδρολίβανο, ψητό ψαρονέφρι μαριναρισμένο με άγρια βότανα, οφτή πατάτα και σως πετιμεζιού, φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και πιπεριές, σάλτσα φέτας και βασιλικό και σουβλάκια απάκι κοτόπουλου.

 

Κλείσε στο Αδέσποτο

 


 

Μοναστήρι, Παλιό Λιμάνι

ταβέρνες στα Χανιά

Η Ταβέρνα Μοναστήρι στα Χανιά είναι μια πολύ καλή επιλογή για ελληνική κουζίνα στο Παλιό Λιμάνι. Προσεγμένη διακόσμηση, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και καλαισθησία δημιουργούν ένα ξεχωριστό χώρο, προσαρμοσμένο στην καρδιά της παράδοσης. Εκεί θα απολαύσεις το πιο νόστιμο ηλιοβασίλεμα παρέα με ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει γεύσεις της ελληνικής και κρητικής γαστρονομίας και μεζέδες, συνταγές που βασίζονται πάντα σε ντόπια, αγνά υλικά. Θα δοκιμάσεις κόκκορα κρασάτο, γεμιστό μπιφτέκι, ζουμερό ψαρονέφρι σχάρας με στάκα, τσιπούρα, χταποδάκι, μύδια αχνιστά και γαριδομακαρονάδα.

 

Κλείσε στο Μοναστήρι

 


 

Τα Μερακλίκια Του Μπουρεξή, Κέντρο Χανίων

ταβέρνες στα Χανιά

Τα Μερακλίκια Του Μπουρεξή είναι ένα από τις καλές ταβέρνες στα Χανιά και βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο της πόλης.  Σε ένα μικρό αλλά ζεστό χώρο, θα δοκιμάσεις πεντανόστιμα μεζεδάκια φτιαγμένα με αγνά υλικά, άριστης ποιότητας υλικά όλα προερχόμενα από ντόπιους παραγωγούς. Θα δοκιμάσεις ντάκο, τσιγαριαστό κρεάς, γαμοπίλαφο, καλτσούνια και διάφορα εκλεκτά ψητά σχάρας. 

 

Κλείσε στα Μερακλίκια Του Μπουρεξή

 


 

 

Κλείσε σε ταβέρνες στα Χανιά

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close