Οι ωραιότερες ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα

12K

Τι και αν μας τα χάλασε λίγο ο καιρός, η ζέστη παραμένει και τις μέρες που έχει καλό καιρό και θες να χαλαρώσεις, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κλείσεις τραπέζι σε φοβερές ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα.

Λεύκα, Εξάρχεια – Νεάπολη

Στη Νεάπολη Εξαρχείων στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις ένα παραδοσιακό ταβερνάκι που θα σε γυρίσει πίσω σε άλλες εποχές. Η ταβέρνα Λεύκα φημίζεται για την ελληνική κουζίνα και τους νόστιμους μεζέδες της. Είναι ένας αυθεντικός παραδοσιακός χώρος με έναν πανέμορφο κήπο με κληματαριά, βαρέλια κρασιού και την ατμόσφαιρα ελληνικού χωριού. Στην ταβέρνα Λεύκα συχνάζουν χαρούμενες παρέες, παλιότεροι θαμώνες, οικογένειες και φίλοι, φοιτητές και καλλιτέχνες βρίσκοντας καταφύγιο στη ζεστασιά της φιλοξενίας και στη θαλπωρή των σπιτικών γεύσεων.

📍Μαυρομιχάλη 121 & Βουλγαροκτόνου Νεάπολη Εξαρχείων

e-table tip: Δοκίμασε καλοψημένες χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας, αρνάκι με πατάτες, παραδοσιακούς ντολμάδες και σαλιγκάρια.

 

Κάνε κράτηση στη Λεύκα

 


 

Το Κοντοπήγαδο, Άλιμος

Απλή, καλή, παραδοσιακή και με έναν καταπράσινο κήπο, η ταβέρνα Κοντοπήγαδο, αποτελεί πρώτη επιλογή για έξοδο με την οικογένεια ή τους φίλους  αν ψάχνεις ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα, ειδικά προς τον Άλιμο. Μετρώντας παραπάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να γίνει στέκι για πολλούς νέους και παλιούς πελάτες του. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, παραδοσιακή και λιτή διακόσμηση, αυτή ακριβώς που αρμόζει σε μία κλασική ταβέρνα, αλλά και άφθονο πράσινο, είναι αυτά που θα βρεις και θα απολαύσεις στο Κοντοπήγαδο. Ο κατάλογος του είναι πλούσιος και χορταστικός, διαθέτοντας νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες απολαυστικές σαλάτες, ζουμερά κρεατικά της ώρας και πιάτα όπως γαρδούμπα, ντολμαδάκια αβγολέμονο, κοτόπουλο ψητό και μπιφτέκι μυρωδάτο.

📍Κουμουνδούρου 52 & Μιχαλακοπούλου Άλιμος

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα διάσημα και πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος που διαθέτει, καθώς και τη σπεσιαλιτέ του, μοσχαράκι στάμνας.

 

Κάνε κράτηση στο Κοντοπήγαδο

 


Το Κουτούκι, Χαλάνδρι 

Η επόμενη πρόταση για ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα θα σε πάει σε μία παλιά αθηναϊκή αυλή μιας άλλης εποχής. Το Κουτούκι στο Χαλάνδρι είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα με ελληνική κουζίνα που σερβίρει νόστιμα παραδοσιακα πιάτα που μπορείς να τα απολαύσεις σε έναν υπέροχο κήπο με πολλά λουλούδια. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις νόστιμα μαγειρευτά από μαμαδίστικες συνταγές, αλλά και ζουμέρα ψητά της ώρας.

📍Υψηλάντου 5 & Αγ. Παρασκευής, Χαλάνδρι

e-table tip: Αξίζουν τα ντολμαδάκια, η μελιτζάνα φούρνου, η σπανακοτυρόπιτα,τα γαρδουμπάκια, μπριζόλα χοιρινή, το ψαρονέφρι και το λουκάνικο χωριάτικο.

 

Κάνε κράτηση στο Κουτούκι

 


Ο Κορομηλάς, Αγία Παρασκευή

Ο Κορομηλάς είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα στην Αγία Παρασκευή που λειτουργεί εδω και 60 χρόνια σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο φτιαγμένο με μεράκι και γούστο. Η ταβέρνα προσφέρει σε ένα ζεστό χώρο αλλά και σε έναν δροσερό πράσινο κήπο, νόστιμη ελληνική κουζίνα με έμφαση στο κρέας.

📍Γοργοποτάμου 6 Aγία Παρασκευή

e-table tip: Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι, κολοκυθάκια, τυροκροκέτες, τηγανιά κόκκινη, μπριζόλα χοιρινή, μπον φιλέ, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, μπιφτέκι, παϊδάκια γαλακτός, ψαρονέφρι και λουκάνικο χωριάτικο. Κάνε κράτηση με το e-table και απόλαυσε ΔΩΡΕΑΝ φρούτο ή γιαούρτι με γλυκό κουταλιού

 

Κάνε κράτηση στον Κορομηλά

 


O Γιωργής, Εκάλη

Η ταβέρνα Γιωργής στην Εκάλη λειτουργεί από το 1989, έχοντας διαγράψει μεγάλη και νόστιμη ιστορία. Προσφέρει ελληνική κουζίνα και παραδοσιακές σπεσιαλιτέ από τη Σμύρνη, σε έναν μοναδικό χώρο μέσα στο δάσος, όπου θα απολαύσεις πράσινο και δροσιά. Η ταβέρνα Γιωργής έχει πιστούς πελάτες που την επιλέγουν για το ποιοτικό και σπιτικό φαγητό, τα χειροποίητα προϊόντα και τις αυθεντικές γεύσεις. Ετοιμάσου για ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι μέσα από την ελληνική παράδοση.

📍Παπαδάκη 216 Εκάλη

e-table tip: Δοκίμασε εκπληκτικό κατσίκι στην γάστρα, σπέσιαλ σμυρνέικη τυρόπιτα, λαχταριστό χοιρινό κότσι, νόστιμους μαρουλοντολμάδες, σαλιγκάρια με κόκκινη σάλτσα, κοκορέτσι και κοντοσούβλι, εκλεκτά αρνίσια παϊδάκια και αγριογούρουνο λουκάνικο .

 

Κάνε κράτηση στο Γιωργή

 


 

Panos Tavern, Μακρυγιάννη 

Η ταβέρνα Panos Tavern στη Μακρυγιάννη είναι ένας από τους πιο όμορφους χώρους για ελληνική κουζίνα στην καρδιά της Αθήνας. Σε ένα παλιό αρχοντικό που χτίστηκε το 1916, δημιουργήθηκε μια ζεστή ταβέρνα που θυμίζει την παλιά Αθήνα. Άνετοι χώροι, μια πλακιώτικη αυλή με παραδοσιακή ταράτσα γεμάτη λουλούδια, σπιτική ατμόσφαιρα και άριστη φιλοξενία δημιουργούν έναν ξεχωριστό χώρο για να απολαύσεις καφέ, πρωινό, πλούσιο φαγητό αλλά και ποτό. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκους θαλασσινούς και vegetarian μεζέδες , πεντανόστιμα κρεατικά και φοβερά μεζεδάκια που θα συνοδεύσεις με εξαιρετικό βαρελίσιο κρασί, τσίπουρο, τσικουδιά, ούζο και ρακή. Α

e-table tip: Δοκίμασε γόπες τηγανητές με σάλτσα σαβόρ, ποικιλίες θαλασσινών, εξαιρετική γαριδομακαρονάδα, τηγανιά κοτόπουλο σε πήλινο, στραπατσάδα σε πήλινο και το περίφημο Panos Special μαγειρευτό με παραδοσιακό roast beef με μακαρόνια χοντρά, μοσχαράκι και πράβεια μυζήθρα)

 

Κάνε κράτηση στο Panos Tavern

 


 

Μπαλιούσης, Αχαρνές 

Επόμενη πρόταση για ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα, με το Μπαλιούση στις Αχαρνές. Πρόκειται για τη συνέχεια της παλιάς ταβέρνας Μουριά, που άνοιξε ο Ηλίας Μπαλιούσης το 1936 στην Κηφισιά. Εκεί θα βρεις νόστιμη ελληνική κουζίνα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Με παραδοσιακό στιλ και οικογενειακό χαρακτήρα  θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου ποιοτικό φαγητό και άριστη φιλοξενία.

📍Λεωφόρος Πάρνηθος 19ο χιλιόμετρο Πάρνηθα

e-table tip: Επιβάλλονται ποικιλίες ορεκτικών, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια και το μπιφτέκι του Μπαλιούση, που βρίσκονται ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ!

 

Κάνε κράτηση στο Μπαλιούση

 


 

Σούμα Κολοκύθι, Άγιος Δημήτριος

Το Σούμα Κολοκύθι βρίσκεται στο ισόγειο μιάς 3όροφης βιομηχανικής αποθήκης στον Άγιο Δημήτριο και προσφέρει γνήσια καλή ελληνική κουζίνα. Η διακόσμηση και το κόνσεπτ είναι αφενός βιομηχανικού τύπου αλλά σε νησιώτικους λευκούς τόνους. Το φαγητό του είναι βασισμένο κυρίως στην παριανή κουζίνα, προϊοντικά αλλά και ονομαστικά. Το κολοκύθι είναι ένα ”παρεξηγημένο” υλικό το οποίο όλοι χρησιμοποιούν αλλά λίγοι μπορούν να εκμεταλλευτούν έτσι όπως πρέπει και να το απογειώσουν. ”Σούμα” είναι τοπικό Παριανό απόσταγμα, κάτι μεταξύ ρακής και τσίπουρου και από εκεί εμπνεύστηκε το όνομά του το εστιατόριο.

📍Ομήρου 27 & Ιφιγενείας Άγιος Δημήτριος

e-table tip: Δοκίμασε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ταλαγάνι με μαρμελάδα ξηρών φρούτων, λουκουμάδες φέτα με μέλι και λιαστή ντομάτα, κριθαρότο καραβίδας με τρούφα, κοντοσούβλι με φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλο με πληγούρι .

 

Κάνε κράτηση στο Σούμα Κολοκύθι

 


 

Καλωσόρισμα Του Αντώνη, Κηφισιά

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη είναι μια από τις καλές οικογενειακές ταβέρνες στην Κηφισιά, με γνήσια ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλάμβάνει παραδοσιακά πιάτα και χορταστικούς μεζέδες. Σε ένα κλασικό περιβάλλον με μεγάλη σάλα και ένα ωραίο κήπο, θα δοκιμάσεις από πλούσιες φρέσκιες σαλάτες και τυροπιτάκια, μέχρι ζουμερά ψητά και ωραία μαμαδίστικα μαγειρευτά.

📍Γεωργίου Λύρα 41 Νέα Κηφισιά

e-table tip: Δοκίμασε μελιτζάνα φούρνου με φέτα και ντομάτα, κατσικομακαρονάδα με κατσίκι, σαντορινιά ντοματίνια, φρέσκια ντομάτα, σβησμένα με κρασί Visanto, στιφάδο αγριογούρουνοχοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα, πράσα και σέλινο, γαρίδες γιουβέτσι καιζουμερές ποκιλίες σχάρας με χοιρινό, κοτόπουλο και αγριογούρουνο!

 

Κάνε κράτηση στο Καλωσόρισμα του Αντώνη

 


 

Κισσός, Χαλάνδρι

Τελευταία πρόταση για ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα, είναι ο Κισσός στο Χαλάνδρι. Είναι μία κρυμμένη οικογενειακή ταβέρνα στα στενάκια του Χαλανδρίου, που ξεκίνησε από το 1987. Εκεί θα απολαύσεις σπιτικά φαγητά και σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

📍Ρούμελης 28 & Σπάρτης Χαλάνδρι

e-table tip: Δοκίμασε το κοτόπουλο του κύριου Νίκου, τα ζουμερά μπιφτέκια και τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Σοφία, κολοκυθάκι τηγανιτό και λουκουμάδες.

 

Κάνε κράτηση στον Κισσό

 


 

Κάνε κράτηση σε ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close