Τα καλύτερα ρομαντικά εστιατόρια για ένα Χριστουγεννιάτικο ραντεβού!

1.4K

Πλέον βρισκόμαστε λίγες ημέρες μακριά από την πιο ωραία εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Καθώς η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα, ειδικά το βράδυ, είναι άκρως ρομαντική, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τα αγαπημένα μας ρομαντικά εστιατόρια που είναι ιδανικά για ένα ραντεβού μέσα στις γιορτές! Διότι εκτός από τους ωραίους στολισμούς, τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ξέρουμε ότι ψάχνεις και για καλό και νόστιμο φαγητό!

El Convento Del Arte, Μεταξουργείο

Ξεκινάμε τις προτάσεις με ρομαντικά εστιατόρια για ένα χριστουγεννιάτικο ραντεβού σε ένα μοναδικό χώρο, βγαλμένο από ταινία εποχής. Στο εστιατόριο El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο, θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα μεσογειακής κουζίνας, μαζί με κάποια θεατρική παράσταση, κάποιο show με ακροβάτες, με ζωντανή μουσική και άλλα δημιουργικά event. Σε ένα μαγικό χώρο που επικρατεί το έντονο κόκκινο, κλασικά έπιπλα, πολυέλαιοι και η ατμοσφαιρική μπαρόκ διακόσμηση, θα δοκιμάσεις με το ταίρι σου πιάτα υψηλής γαστρονομίας που συνδυάζονται όμορφα με ποικιλίες κρασιού.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις τα πουγκάκια από προσούτο γεμισμένα με κρέμα τυριών και λαχανικών σε στρώμα ρόκας με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι, τα μανιτάρια του δάσους σωτέ, με αλμυρή πραλίνα φουντουκιού, κρέμα μανιταριών και κροκετάκια παρμεζάνας, τις ταλιατέλες με σιγανομαγειρεμένο μοσχάρι ραγού σε κρασί Μαρσάλα με φρέσκια ντομάτα σε κρέμα ωριμασμένης παρμεζάνας και το ψητό χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα και κίμινο σε πουρέ πατάτας. Για το τέλος,  μοιράσου το σπιτικό εκμέκ σε καραμελωμένο τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινου!

 

Thissio View, Θησείο

Φωτογραφία του χρήστη Thissioview καφέ, εστιατόριο, μπάρ.

Το εστιατόριο Thissio View στο Θησείο βρίσκεται στον γραφικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και προσφέρει μεσογειακή κουζίνα, με θέα τη φαντασμαγορική Ακρόπολη. Με κομψή διακόσμηση και ρομαντική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις παιχνιδιάρικα πιάτα με άρωμα από Μεσόγειο, εκλεκτά προϊόντα και φρέσκα υλικά που συνδυάζονται με αρωματικά μπαχαρικά και κρασιά από τους καλύτερους ελληνικούς αμπελώνες.

e-table tip: Δοκιμάστε μπουρεκάκια με γέμιση από ζουμερό κοτόπουλο,τυρί κρέμα, δυόσμο, με πιπεριά τσίλι και μπέικον, μύδια αχνιστά με κρασί, ούζο, μουστάρδα, σκόρδο και άνηθο, ριζότο με κοτόπουλο, ροκφόρ και μπέικον, το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί και σταφίδες και το σολωμό ποσέ με γλυκό κρασί και φρέσκα χόρτα. Για το τέλος, επιβάλλεται το cheese cake σοκολάτας με λευκή γκανάζ.

 

Izakaya, Κολωνάκι

Εάν έχεις όρεξη να κανονίσεις το ραντεβού σου και να δοκιμάσεις εξωτικές γεύσεις, τότε έφυγες για το ιαπωνικό εστιατόριο Izakaya στο Κολωνάκι. Το όνομα του εστιατορίου στα ιαπωνικά θα πει gastropub, εννοώντας το χώρο που ο κόσμος μετά τις δουλειές του, θα πάει να τσιμπήσει κάτι και να πιει σάκε. Σε ένα casual χώρο που επικρατούν το ιαπωνικό στιλ, τα βιομηχανικά στοιχεία και οι πολύχρωμες pop art αφίσες στους τοίχους θα δοκιμάσεις ιαπωνική fusion κουζίνα, από φοβερά sushi, μέχρι ζεστά πιάτα με ιδιαίτερους συνδυασμούς.

e-table tip: Δοκίμασε σεβίτσε από μυλοκόπιγιαπωνέζικα ραβιόλια, με σάλτσα umami,  ramen με ψητό κοτόπουλο, udon noodles με λεπτοκομμένο σοτέ μοσχάρι και μπρόκολο και μανιτάρια, αχνιστά ντάμπλινγκ γαρίδας  και το  inside out ρολό  sushi με ταρτάρ μαγιάτικου, τηγανητή γαρίδα, jalapenos και tobiko!

 

Atrium Greek Bistrot, Μακρυγιάννη

Κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, θα βρεις το περίφημο ξενοδοχείο Ηρώδειο. Στο ισόγειο του, μέσα σε ένα γυάλινο αίθριο που αντικρίζει τον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου, θα βρεις το Atrium Greek Bistrot και θα δοκιμάσεις νόστιμη ελληνική κουζίνα με μεσογειακές πινελιές. Το Atrium είναι το ιδανικότερο μέρος για να γνωρίσεις τις γεύσεις της Ελλάδας, με λαχταριστά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και πάθος από ταλαντούχους Σεφ.

e-table tip: Αξίζουν το ραγού άγρια μανιτάρια με ψητές γλυκοπατάτες και ‘βολάκι’ Τήνου, τα μακαρόνια σύζουμα με τσιγαριαστό αρνάκι και στάκα, το καραμελωμένο κοτόπουλο με ποντιακό ‘χαβίτς’ από γάλα αμυγδάλου, το chilli μυλοκόπι σερβιρισμένο σε πειραγμένη ‘φασολάδα’ Πηλίου και ραβιόλια με ραγού χταπόδι και chips παντζάρι. Στο τέλος, θα τρελαθείς με τα churros γεμιστά με κρέμα ρυζόγαλο και αποξηραμένα φρούτα!

 

Cosa Nostra, Μοναστηράκι

Ένα ραντεβού είναι πάντα πιο ρομαντικό αν εμπλέκεται και ιταλικό εστιατόριο! Στο Cosa Nostra στο Μοναστηράκι, θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε κάποιο σκηνικό της γνωστής ταινίας Νονός και στη νεοϋρκέζικη Little Italy. Σε αυτή τη ζεστή και μυστηριακή ατμόσφαιρα, με το ασπρόμαυρο δάπεδο, τα αυθεντικά vintage αντικείμενα, τα τραπέζια με τα καρό υφασμάτινα τραπεζομάντιλα και τις κόκκινες κουρτίνες που σε “κρύβουν” από τον έξω κόσμο, θα δοκιμάσεις αυθεντικές ιταλικές συνταγές! Ετοιμάσου για λαχταριστές πίτσες και μακαρονάδες!

e-table tip: Μην παραλείψεις να ρωτήσεις για τα πιάτα ημέρας και ειδικά για την πίτσα ημέρας. Έχε στο νου σου ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις το ζυμαρικό της αρεσκείας σου με οποιαδήποτε σάλτσα.  Ξεχωρίζουν τα ραβιόλια με πορτσίνι και το Vitello alla Toscana, κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας! Για το τέλος, δοκίμασε το σπιτικό τυραμισού!

 

Galaxy Restaurant, Ιλίσια

Φωτογραφία του χρήστη Galaxy Bar and Restaurant - Hilton Athens.

Τί καλύτερο από ένα χριστουγεννιάτικο ραντεβού με πανοραμική θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη; Το Galaxy Bar & Restaurant στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Hilton, είναι ένα από τα γνωστά ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα. Σε ένα πολυτελή και προσεγμένο χώρο με lounge ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις δημιουργικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς επιρροές, με έμφαση στα εποχιακά ελληνικά προϊόντα. Στο μοναδικό σκηνικό του Galaxy, θα απολαύσεις πρωτότυπα ορεκτικά, εκλεκτά κρεατικά, φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, υψηλής ποιότητας  sushi, υπέροχα επιδόρπια και φοβερά cocktails!

e-table tip: Να παραγγείλεις το μοσχάρι σε κρούστα πιπεριού με κρέμα τυριού ταλέτζιο, μαρούλι, βουτυρωμένο καλαμπόκι, κρουτόν σε αντζούγιες, ψητό καρύδι και πικάντικη μουστάρδα, σπαγγέτι με γαρίδα, αφρό λεμονιού, μαύρο χαβιάρι και ζωμό κακκαβιάς, το φιλέτο σφυρίδας με σελινόριζα, αχλάδι, κρόκο Κοζάνης, αρμυρήθρα και λευκό κρασί και το μοσχαρίσο φιλέτο Αμερικής Black Angus με πατάτα, κρέμα κάστανου, τρόυφα, κρεμμύδι κονφί και σως βατόμουρου. Για ένα “γλυκό” τέλος, δοκίμασε το υγρό κέικ σοκολάτας Valrhona με μαρέγκα λεμονιού, crumble κανέλλας και παγωτό espresso.

 

Acropolis Ami Roof Garden, Νέος Κόσμος

Ακόμα μία επιλογή για ρομαντική έξοδο μέσα στις γιορτές, με θέα της Αθήνας είναι το εστιατόριο Acropolis Ami Roof Garden στο Νέο Κόσμο. Στο υπέροχο roof garden του ξενοδοχείου Acropolis Αmi, θα δοκιμάσεις κλασικές συνταγές αλλά και gourmet προτάσεις, που δημιουργούνται από εκλεκτά υλικά της αγοράς, σε ένα ρομαντικό περιβάλλον με κομψή διακόσμηση, lounge ατμόσφαιρα και διακριτική πολυτέλεια,

e-table tip: Δοκίμασε με το έτερον ήμισυ το πικάντικο σοταρισμένο κοτόπουλο με πιπεριές και φρέσκο κόλιαντρο, τα ψητά σουβλάκια γαρίδας με σάλτσα με μοσχολέμονο και κόλιαντρο, τη μοσχαρίσια μπριζόλα σερβιρισμένη με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα Vinsanto, το ψητό φιλέτο τσιπούρας συνοδευόμενο από ζεστή πατατοσαλάτα με ελιές και κάπαρη και το ριζότο θαλασσινών.  Για το τέλος, μοιραστείτε το Banoffee!

 

Saloon Piano Restaurant, Ιλίσια

Τελευταία πρόταση για ρομαντικά εστιατόρια για να βγεις μέσα στα Χριστούγεννα, είναι το Saloon Piano Restaurant στα Ιλίσια, Σε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας, θα δοκιμάσεις νόστιμο και ποιοτικό φαγητό, με τη συνοδεία piano-jazz ζωντανής μουσικής. Με ρετρό ατμόσφαιρα, με κόκκινα τραπεζομάντιλα και με έντονο το στοιχείο του ξύλου, θα απολαύσεις εκλεκτές σπεσιαλιτέ της διεθνούς κουζίνας, που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς foodies.

e-table tip: Δοκίμασε τους κεφτέδες Τέξας, σπαγγέτι με γαρίδες, μουσακά, T-bone γάλακτος, μπιφτέκι σχάρας με προσούτο, σνίτσελ με αυγό μάτι, φρέσκα ψάρια στη σχάρα και το περίφημο φιλέτο σχάρα Χατζιδάκις. Για το τέλος, τούρτα black forest και μους σοκολάτας!


Επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι…μην καθυστερείς και κλείσε τραπέζι στα πιο ρομαντικά εστιατόρια!

 

 

Ανακάλυψε τα πιο ρομαντικά εστιατόρια

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close