8 ρομαντικά εστιατόρια ιδανικά για Χριστουγεννιάτικα ραντεβού

2.4K

Christmas is coming! Η πιο ρομαντική περίοδος του χρόνου πλησιάζει και τι πιο ρομαντικό από το να απολαύσεις τους στολισμένους δρόμους, τα χιονισμένα (ελπίζουμε!) τοπία και τη γιορτινή διάθεση της ατμόσφαιρας με το άλλο σου μισό; Κάνε φέτος το καλύτερο δώρο και κλείσε τραπέζι για δύο, σε ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια για Χριστούγεννα στην Αθήνα.

Ioannis, Μακρυγιάννη

Μιλώντας για ρομαντισμό, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από ένα δείπνο για δύο με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη! Απόλαυσε την πιο ρομαντική θέα στο εστιατόριο Ioannis, το οποίο βρίσκεται στο roof garden του ξενοδοχείου Royal Olympic, στην οδό Αθ. Διάκου 28-34, στο κέντρο της Αθήνας. Ο χώρος του πολυτελής, διακοσμημένος σε κλασικές γραμμές και με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο, τον Εθνικό Κήπο και τον Λυκαβηττό, σε βοηθά να αποδράσεις από την πολύβουη ζωή της πόλης. Ελληνική κουζίνα υψηλού επιπέδου και gourmet απολαύσεις, γεμίζουν τον κατάλογό του και το κάνουν να ξεχωρίζει.

e-table tip: Απόλαυσε το γεύμα ή το δείπνο σου, με ένα από τα πιό εκλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα!

 

Κλείσε τραπέζι στο Ioannis

 


Prosopa, Ρουφ

Μετρώντας πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας, το Wine Restaurant Prosopa, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για μία Χριστουγενιάτικη έξοδο. Βρισκόμενο στη οδό Κωσταντινουπόλεως 4 και Μεγ. Βασιλείου 52, στο Γκάζι, σε μία περιοχή με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, μπορείς να απολαύσεις τους γιορτινά στολισμένους δρόμους του και να κατευθυνθείς για το δείπνο σου εκεί. Η όμορφη θέα στην πλατεία που διαθέτει, ακριβώς δίπλα στις γραμμές του τρένου, σε συνδυασμό με το σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον του, αλλά και την άψογη φιλοξενία του ιδιοκτήτη του Γιάννη Γκούμα, το κατατάσουν στην κορυφή της λίστας μας για ρομαντικές εξόδους για τα Χριστούγεννα. Δοκίμασε τη λαχταριστή μεσογειακή – διεθνή του κουζίνα και θα μας θυμηθείς!

e-table tip: Άρχισε την παραγγελία σου με φρέσκα ραβιόλια γεμισμένα με μανιτάρια, μία σαλάτα μοτσαρέλα buffala με δύο ειδών ντομαντίνια και λάδι βασιλικού, συνέχισε με satay κοτόπουλο με σως φυστικιού και αρωματικό ρύζι ή με χοιρινά φιλετάκια με ψητά λαχανικά, παλαιωμένο balsamico και σουσάμι και ολοκλήρωσε την παραγγελία σου με ένα cheescake με φυστικοβούτυρο και μπισκότα oreo.

 

Κλείσε τραπέζι στο Prosopa

 


 

Galaxy Restaurant, Περιοχή Χίλτον

Σε πρώτο πλάνο η όμορφη θέα της Ακρόπολης και η πανοραμική θέα σε ολόκληρη την Αθήνα, προσεγμένος εσωτερικός χώρος με φωτάκια στο ταβάνι που θυμίζουν τον έναστρο ουρανό, κομψή διακόσμηση διακριτικής πολυτέλειας και lounge ατμόσφαιρα…Τι πιο ρομαντικό;! Απόλαυσε το μοναδικό σκηνικό του πολυτελούς Galaxy Bar & Restaurant, το οποίο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 46 και δοκίμασε την αυθεντική μεσογειακή του κουζίνα. Ξεχωριστές και πρωτότυπες γεύσεις με διάφορες διεθνείς πινελιές, φτιαγμένες με εποχιακά ελληνικά προϊόντα, πληθωρικά ευφάνταστων κοκτέιλ, μουσική υπόκρουση jazz, funk, lounge και mainstream και άψογη εξυπηρέτηση, σε περιμένουν να τα απολαύσεις με το ταίρι σου.

e-table tip: Δοκίμασε σολομό μαριναρισμένο σε λάιμ, τζίντζερ, σόγια και σουσαμέλαιο με πέρλες λεμονιού, σαλάτα και μάυρο χαβιάρι για αρχή, ριζότο με βιολογικά τοματίνια, δυόσμο, κουκουνάρι και λάδι μυρωδικών ή μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus για κυρίως και σεμιφρέντο από μους καρύδας και αλμυρής καραμέλας και coulis μαύρης σοκολάτας για επιδόρπιο.

 

Κλείσε τραπέζι στο Galaxy Bar & Restaurant

 


 

Ark, Γλυφάδα

Ποιος είπε πως Χριστούγεννα και θάλασσα δεν πάνε μαζί; Υπέροχο, μοναδικό, ρομαντικό και δίπλα στη θάλασσα, το εστιατόριο Ark είναι ιδανικό για ένα χειμωνιάτικο ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, στα Νότια Προάστια. Θα το βρεις στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 2, σε έναν χώρο με διακόσμηση υψηλών προδιαγραφών, lounge ατμόσφαιρα και εκπληκτική θέα. Το μενού του επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες chef με πολλαπλές βραβεύσεις στην Ελλάδα, ετοιμάζοντας συνταγές που έχουν ως βάση κυρίως την ελληνική θάλασσα. Μετά το δείπνο, για να τελειώσει ακόμα πιο ωραία η βραδιά, μπορείς να απολαύσεις ένα από τα ψαγμένα cocktails του, με την υπογραφή του γνωστού Έλληνα bartender Αλέξανδρου Κεχαγιαδάκη.

e-table tip: Παράγγειλε ψαρόσουπα (κακαβιά) με μαδητό φρέσκο μπακαλιάρο, αιολί σαφρανέ και αφρό από υαλοράδικα και μελιτζανοσαλάτα με κρίθινο παξιμαδάκι και αλλαντικό μόσχου για ορεκτικό, ταλιάτα από διάφραγμα στη σχάρα με αρώματα Ανατολής, σαλάτα σπανάκι και οφτή πατάτα ή ριζότο με κατσικάκι μπρεζέ, δεμένο με το τυρί του και στάκα για κυρίως, ενώ για το τέλος κάνε μία αμαρτία και δοκίμασε το εξαιρετικό ζεστό γαλακτομπούρεκό του με παγωτό γιαούρτι.

 

Κλείσε τραπέζι στο Ark

 


Bluefish, Βουλιαγμένη

Μία εξίσου ρομαντική και μοναδική επιλογή για έξοδο στα Νότια, αποτελεί το Fish Restaurant Bluefish στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Βρισκόμενο δίπλα στη θάλασσα, προσφέρει μαγευτική θέα με τον βραδινά φωτισμένου Σαρωνικό σε πρώτο πλάνο και με τα καραβάκια του να πλέουν ήρεμα πάνω στη θάλασσα, δίνοντάς σου την αίσθηση πως έχει φύγει διακοπές σε έναν ξεχωριστό και ταυτόχρονα ρομαντικό προορισμό. Διαθέτει προσεγμένη διακόσμηση, με το λευκό, την πέτρα και το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχούν στο χώρο, αλλά και την πολυτελή του ατμόσφαιρα να ξεχωρίζει. Μεσογειακές εντυπωσιακές συνταγές ετοιμάζονται καθημερινά, με βασικό πρωταγωνιστή φυσικά το ψάρι, το οποίο θα συναντήσει κάποιος σε διάφορες εκδοχές του.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές τσιπούρα Crispy skin ψημένη στην Ιαπωνέζικη παραδοσιακή ψησταριά Robata, σκορπίνα με λιγκουίνι, σφυρίδα kazayaki και χταπόδι με κοφτό μακαρόνι.

 

Κλείσε τραπέζι στο Bluefish

 


St’ Astra, Πεδίον του Άρεως

Άπλετη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο, προσεγμένη και μοντέρνα διακόσμηση, αλλά και μενού που υπηρετεί το cooked freshness, το Bar Restaurant St’ Astra, αποτελεί τον πιό μαγευτικό και γιορτινό γαστρονομικό προορισμό στο κέντρο της πόλης. Το όνομά του είναι τόσο ταιριαστό στο χώρο που αντιπροσωπεύει, αφού διαθέτει οροφή με γυάλινο θόλο που επιτρέπει στο βλέμμα να αγκαλιάζει τον έναστρο ουρανό και έτσι δίνει ένα ακόμα στοιχείο ρομαντισμού στον χώρο. Θα το βρεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 10, στην Πεδίον Άρεως και είμαστε σίγουροι πως θα το ερωτευτείς. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Κώστας Τσίγκας με τον σεφ Δημήτρη Κανταράκη που μαγειρεύει στην κουζίνα και εντυπωσιάζουν καθημερινά με τις ξεχωριστές και λαχταριστές τους μεσογειακές γεύσεις.

e-table tip: Άρχισε με σούπα σελινόριζας (φάρο, γκοργκοντζόλα, τρούφα ενισχυμένη με φύτρες, ηλιόσπορο, κρεμμύδι και ραπάνι) και με dumpling γαρίδας, συνέχισε με short rib στιφάδο με πατάτες και romanesco μπρόκολο που συντονίζεται νόστιμα με τη σάλτσα και για το τέλος παραγγείλτε το ψητό cheesecake με καφέ και Kalhua ή την pavlova με κρέμα από γιαούρτι, μούρα, σιρόπι χαμομήλι και λεβάντα.

 

Κλείσε τραπέζι στο St’ Astra

 


Spiros & Vasilis, Κολωνάκι

Για μία ακόμα ρομαντική έξοδο στο κέντρο της πόλης, αγαπημένη επιλογή αποτελεί το εστιατόριο Spiros & Vasilis στο Κολωνάκι. Θα το βρεις στην οδό Λάχητος 5, πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1974 και αποτελεί νούμερο ένα προορισμό για ρομαντική έξοδο με Γαλλική κουζίνα στην περιοχή. Ο προσεγμένος του χώρος με την κλασική και ταυτόχρονα ζεστή διακόσμηση και ατμόσφαιρά του, ο χαμηλός φωτισμός του, οι αυθεντικές γεύσεις της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας που προσφέρει, αλλά και το ζεστό, ευγενικό και πάντα φιλόξενο προσωπικό του, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αν δεν το έχεις ήδη επισκεφθεί, είναι σίγουρα ο επόμενος προορισμός σου για μία ρομαντική έξοδο τα Χριστούγεννα.

e-table tip: Επέλεξε κρεμμυδόσουπα, τάρτα φλαμπέ και κροκέτες τρούφας για ορεκτικό, φιλέτο Wellington, σατωμπριάν με sauce Βéarnaise ή φοντύ σινουάζ για να μοιραστείς με το άλλο σου μισό και μους σοκολάτας ή σουφλέ με Grand Marnier για να κάνει το βράδυ σας ακόμα πιό γλυκό.

 

Κλείσε τραπέζι στο Spiros & Vasilis

 


Αίγλη εστιατόριο, Ζάππειο

Μέσα στον καταπράσινο κήπο του Ζαππείου, θα βρεις το Wine Restaurant Αίγλη. Υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, κομψή διακόσμηση, χαμηλός φωτισμός, άνεση και ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα, το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές στο κέντρο της πρωτεύουσας για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο την περίοδο των γιορτών. Ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ και κλασικές προτάσεις από την ελληνική γαστρονομία και τη Μεσόγειο, ετοιμάζονται καθημερινά από τον σεφ του εστιατορίου με τα καλύτερα και πιό φρέσκα υλικά της αγοράς. Συνόδευσε τις εξαιρετικές του επιλογές με ένα κοκτέιλ ή με ένα κρασί από την πλούσια λίστα του και ζήσε την πιό ρομαντική και ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

e-table tip: Μπορείς να δοκιμάσεις μανιτάρια σχάρας, λαχανικά ατμού και πιτάκια κολοκύθι, ριζότο μανιταριών ή πέννες λαχανικών και ένα λαχταριστό Tower Brownies.

 

Κλείσε τραπέζι στο Wine Restaurant Αίγλη

 


 

Κλείσε τραπέζι σε ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close