10 ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα για καλοκαιρινά ραντεβού

3.7K

Πολλές φορές, θες να κανονίσεις μια ρομαντική έξοδο και θες να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου, κλείνοντας τραπέζι σε κάποιο ρομαντικό εστιατόριο, που έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αποφασίσαμε να σου μαζέψουμε 10 ρομαντικές προτάσεις για το επόμενο ραντεβού με το αίσθημα σου! Είτε με θέα, είτε δίπλα στη θάλασσα ή με καταπράσινη αυλή, σου προτείνουμε 10 ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα για καλοκαιρινά ραντεβού.

 

Αίγλη Private Dining & Movie Night, Κέντρο Αθήνας

ρομαντικά εστιατόρια

Για εσένα που δεν αρκείσαι στα συνηθισμένα, η Αίγλη Ζαππείου σε προσκαλεί να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία: ψυχαγωγία και γαστρονομική απόλαυση σε ένα μοναδικό συνδυασμό, παρέα με τους μεγαλύτερους stars του κινηματογράφου! Και αυτό το καλοκαίρι παρακολούθησε με την παρέα σου prive την ταινία του θερινού σινεμά στο ταρατσάκι στον πρώτο όροφο, στις 21.00 ή στις 23.00 και παράγγειλε από το φοβερό μενού του Αίγλη Εστιατόριου! Και όταν τελειώσει η ταινία, μπορείς να συνεχίσεις την βραδιά σου απολαμβάνοντας το κρασί ή to cocktail σου στους διπλανούς χώρους του Αίγλη Café και Αίγλη Εστιατόριο. Έχε απλά στο νου ότι υπάρχει έξτρα είσοδος 15€ ανά άτομο από αρχική τιμή 20€ αποκλειστικά για κρατήσεις μέσω e-table.gr, που περιλαμβάνει το εισιτήριο, ένα welcome drink ενώ παρέχεται ως επιπλέον δυνατότητα concierge service από το Εστιατόριο της Αίγλης.

e-table tip: Δοκίμασε Pizza Προσούτο, ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφαςκριθαρότο με γαρίδες, το εξαιρετικό φιλέτο τσιπούρας με λαχανικά, τα μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών και τρούφα, τα μπιφτέκια γαλοπούλας με κινόα λαχανικών και για το τέλος, το λαχταριστό profiterole ή το ice cream mille feuille για 2 άτομα! Μπορείς να ενημερωθείς για την τρέχουσα ταινία και τις ώρες προβολής εδώ, επιλέγοντας ΑΙΓΛΗ στο κάτω μέρος της οθόνης.

 

Κλείσε στην Αίγλη

 


 

POINT a, Μακρυγιάννη

ρομαντικά εστιατόρια

Το εστιατόριο Point a βρίσκεται στο roof garden του Herodion Hotel και είναι αγαπημένος χώρος ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Οι σεφ του εστιατορίου Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης επιλέγουν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ολόφρεσκα υλικά για να δημιουργήσουν πιάτα που θα σου χαρίσουν μια απολαυστική γαστρονομική εμπείρια. Με μοναδική θέα προς τον Παρθενώνα, το Μουσείο της Ακρόπολης και το λόφο του Φιλοπάππου, ετοιμάσου για μια πολύ όμορφη εμπειρία φαγητού!

e-table tip: Δοκίμασε τις signature γεμιστές ντομάτες, ιμάμ μπαϊλντί, ραβιόλι με ραγού χταποδιού, φιλέτο μοσχαριού Σοφρίτο, γεμιστό αρνί με γλυκοπατάτες και ψητό σολωμό με σως mojito πράσινο μήλο. Για το τέλος, απόλαυσε churros με λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους και τη μους σοκολάτας με φραγκόσυκο και αλόη.

 

Κλείσε στο Point a

 


 

Fuga, Αμπελόκηποι

ρομαντικά εστιατόρια

Το εστιατόριο Fuga βρίσκεται μέσα στο κήπο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κορυφή της καταπράσινης πλαγιάς του, προσφέροντας μεσογειακές γεύσεις με ιταλικές πινελιές, σε μια μοναδική θέα της πόλης. Lounge ατμόσφαιρα, κομψότητα, υπέροχη θέα, συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό στην καρδιά της Αθήνας, ιδανικό για μία χαλαρή γευστική απόδραση από την καθημερινότητα. Το μενού επιμελείται o chef  Δημήτρης Κατριβέσης ο οποίος συνδυάζει μοναδικά υλικά από Ιαπωνία, Νότιο Αμερική και Κίνα με μοναδικές τεχνικές για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία του μενού του έχει να κάνει με το food sharing και οι εξωτικές γεύσεις του μενού συνδυάζονται αρμονικά με τα κοκτέιλ του Holy Spirit.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις Soft Shell Crab Tacos με μαλακό καβούρι και μαγιονέζα μαύρο σκόρδο, μονοράβιολο με ανθότυρο και σπανάκι και μπισκότο amareti, καλαμαράτα με θαλασσινά, νιόκι κολοκύθας με ανθότυρο καπνιστό και μπισκότο πικραμύγδαλο, κοτολέτα από μοσχάρι γάλακτος μιλανέζε και τραγανό λαυράκι με πουρέ από αγγινάρες Ιερουσαλήμ. Για το τέλος, σοκίμασε semi freddo bacio di dama με μπισκότο πικραμύγδαλο.

 

Κλείσε στο Fuga

 


 

Rafale, Βουλιαγμένη

ρομαντικά εστιατόρια

To Rafale αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για φαγητό σε νόστιμες αυλές της Αθήνας των Νοτίων Προαστίων. Σε ένα υπέροχα διακοσμημένο χώρο, με κυρίαρχο χρώμα το λευκό και το ξύλο, το Rafale προσφέρει για μία μοναδική εμπειρία γευστικής φιλοξενίας. Το μενού περιλαμβάνει συνταγές από όλη την Ελλάδα παρασκευασμένες με υλικά υψηλής ποιότητας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, αλλά δε λείπουν και τα επιλεγμένα κρεατικά. Ο καταπράσινος κήπος αποπνέει αέρα χαλάρωσης και δροσιά, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο γεύμα

e-table tip: Να δοκιμάσεις φιλέτα λαυράκι μαριναρισμένα με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ, τραγανά τηγανητά καβουράκια, σουφλέ παρμεζάνας και καπνιστού τυριού, από ζυμαρικά σπαγγέτι με καραβίδες και το κριθαρότο με καραβιδοουρές και από κυρίως πιάτα, το φιλέτο πεσκανδρίτσας με σάλτσα από σπανάκι, πορτσίνι και πουρέ σελινόριζας και το ρολό γλώσσας γεμιστό με λαχανικά και γαρίδες, ντοματίνια και σάλτσα από Baby Σπανάκι. Αν είσαι του κρέατος, αξίζουν η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος με baby πατάτες και ντοματίνια γλασέ και οι ταλιατέλες με κοτόπουλο με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα τρούφας.

 

Κλείσε στο Rafale

 


 

Unique, Λίμνη Βουλιαγμένης

ρομαντικά εστιατόρια

Τι πιο ρομαντικό από ένα δείπνο δίπλα στη λίμνη! Στο εστιατόριο Unique στη Λίμνη Βουλιαγμένης, θα απολαύσεις το φαγητό σου στο πιο μαγευτικό φυσικό τοπίο, δίπλα στη λίμνη, με φόντο τον φωτισμένο βράχο. Ιδιαίτερα πιάτα, διεθνής κουζίνα και gourmet απολαύσεις από τον executive chef Νίκο Φωτιάδη, σε περιμένουν στο εστιατόριο για να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου. Απόκτησε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο πιο μοναδικό μαγικό περιβάλλον δοκιμάζοντας τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής παραγωγής παρουσιασμένα σε πολύ δημιουργικά πιάτα.

e-table tip: Δοκίμασε την καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες και τραγανά μαριναρισμένα κολοκυθάκια, λάιμ, δυόσμο, το φιλέτο σολωμού με βλητόρυζο σε βελουτέ μάραθου και λέμονγκρας, μπέργκερ με μπιφτέκι από βουβαλίσιο κρέας με καραμελωμένα κρεμμύδια, γραβiέρα και μουστοπιπεριά Φλωρίνης και ταλιάτα από Black Angus με σάλτσα αγιορείτικου κρασιού. Για το τέλος, εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκαλόπιτα.

 

Κλείσε στο Unique

 


 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, Βύρωνας

ρομαντικά εστιατόρια

Προσφέρει υπέροχη θέα, από την κορυφή του Υμηττού, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής και δεν είναι άλλο από το μαγευτικό Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Η μοναδική θέα του Αργοσαρωνικού, της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού, σου ανοίγουν την όρεξη. Ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη από τη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων και ένα σύγχρονο πάντρεμα γεύσεων με σεβασμό στην παράδοση, κάνουν το εστιατόριο νούμερο ένα προορισμό στην Αθήνα για Fish Restaurant.

e-table tip: Πέρα από τα φρέσκα πιάτα του με ψάρι, το εστιατόριο προσφέρει εκπληκτικά πιάτα με κρέας, από επιλεγμένες μικρές φάρμες, όπως ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών με σάλτσα μελιού και χειροποίητο πουρέ πατάτας. Γευστικές συνταγές όπως αυθεντική φάβα Σχοινούσας με γήινη, βελούδινη γεύση, φρέσκο χταπόδι ψητό στη σχάρα, φιλέτο σφυρίδας ή ροφούμακαρονάδα του γιαλού με γαρίδες, καραβίδα, όστρακα και άγρια φύκια, θα σε ενθουσιάσουν.

 

Κλείσε στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

 


 

Piu Verde, Παπάγου

ρομαντικά εστιατόρια

Κάτω από τα δροσερά πεύκα και δίπλα σε μία λίμνη, θα απολαύσεις εκλεκτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, στο καταπράσινο Piu Verde στου Παπάγου. Μέσα στο άλσος στου Παπάγου θα βρεις έναν καταπράσινο παράδεισο, που είναι από τα πιο γνωστά στέκια των Βορειών Προαστίων, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας: εξαιρετικό brunch με 3όροφα pancakes, φοβερή μεσογειακή κουζίνα από τον Executive Chef Χρήστο Τζιέρα και ευφάνταστα cocktails, σε περιμένουν!

 

e-table tip: Δοκίμασε τα κεφτεδάκια chorizo με πικάντικη κρέμα ντομάτας και καπνιστό τυρί, τα μανιτάρια στο τηγάνι με σάλτσα καπνιστού τυριού και κρουτόν, Ταλιολίνι με κοτόπουλο, μπρόκολο, κρέμα παρμεζάνας και πούδρα μυρωδικών, νιόκι με Περουβιανή πατάτα, πουρέ τρούφας και προσούτο, την Pizza με κρέμα τρούφας, φρέσκια μοτσαρέλα και άγρια μανιτάρια και τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και sweet chili. Από επιδόρπια, ξετρελαθήκαμε με το δίχρωμο cheesecake φούρνου με σοκολάτα και κρέμα και τη Paris-Brest πραλίνα με κροκάν φεγιετίνης, ganache σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

Κλείσε στο Piu Verde

 


 

By the glass, Κέντρο Αθήνας

ρομαντικά εστιατόρια

Εάν θες να πας για φαγητό σε κάποιο wine bar restaurant, τότε σου προτείνουμε το By the glass στο κέντρο της ΑθήναςΣε μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας, τη στοά Ράλλη , θα βρεις είναι ένα από τα καλύτερα wine bar για καλό κρασί και  νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.  Ο χώρος είναι κομψός και cozy, με μια υπέροχη μπάρα και ένα δροσερό αίθριο που θα φιλοξενήσει εσένα και την παρέα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού του By the glass περιλαμβάνει κλασικές επιλογές και gourmet σπεσιαλιτέ για να συνοδεύσετε περισσότερες από 300 ετικέτες, με περισσότερες από 100 σε ποτήρι – από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και σπάνιες συλλεκτικές φιάλες!

e-table tip: Συνδύασε το κρασί σου με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών ωρίµασης µε σπιτική µαρµελάδα από ντοµατίνια Σαντορίνης και σπιτικά κριτσίνια ολικής αλέσεως, με ρολάκι από προσούτο µε δαµάσκηνο, καρύδι, baby ρόκα και mascarpone και με τη μπρουσκέτα απο focaccia µε µανιτάρια, κρέµα τυριού, ρόκα και λάδι τρούφας. Από τα ζεστά πιάτα προτείνουμε το ιβηρικό χοιρινό σιγοµαγειρεµένο µε baby λαχανικά, θυµάρι και Porto, το λινγκουίνι ολικής άλεσης µε γαρίδες σωτέ, άγριο µάραθο και βολάκι άνδρου και το φιλέτο από φρέσκο σολωµό µε quinoa και µυρωδικά.

 

Κλείσε στο By the glass

 


 

Salty, Μικρολίμανο

ρομαντικά εστιατόρια

Πάμε τώρα για ρομαντικά εστιατόρια στην περιοχή του Πειραιά! Το εστιατόριο Salty  θα σου κλέψει την καρδιά αν σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό σου έχοντας μια ωραία θέα. Οι Πειραιώτες το λατρεύουν και το έχουν συνδιάσει με την ιστορία του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου (ΝΑΣ) που από το 1929 «κοσμεί» την πόλη με λαμπρές επιτυχίες. Η πανέμορφη θέα και η προσεγμένη μουσική του σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει και σε κάνει να μη θέλεις να φύγεις… Χώρος ατμοσφαιρικός, δίπλα στην θάλασσα– ή μάλλον επάνω στην θάλασσα!-, παίζει με τις αποχρώσεις του λευκού και της άμμου, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξώστη καραβιού.

e-table tip: Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις xταπόδι ψητό με πιλάφι και καραμελωμένο κρεμμύδι, πέννες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, γαριδομακαρονάδα και το φημισμένο κριθαρότο με καραβίδα!

 

Κλείσε στο Salty

 


 

Αγορά Select, Ιλίσια

ρομαντικά εστιατόρια

Τελευταία πρόταση για τα ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα για καλοκαιρινά ραντεβού είναι το εστιατόριο Αγορά Select στην περιοχή Χίλτον στα Ιλίσια. Σε ένα ωραίο εσωτερικό χώρο αλλά και σε μία όμορφη ξύλινη βεράντα με πολλά φυτά, θα απολαύσεις μια μεγάλη γκάμα γεύσεων: διεθνή πιάτα,παραδοσιακά ελληνικά μαγειρευτά ημέρας, φρέσκα ψάρια και κρεατικά, αλλά και δημιουργικές προτάσεις.

e-table tip: Δοκίμασε κολοκυθοκροκέτες με μελίχλωρο και σάλτσα γιαουρτιού με φρέσκο δυόσμο, γυαλιστερές, κυδώνια και αχιβάδες σβησμένα με λευκό κρασί, πουγκιά γεμιστά με κοτόπουλο και λαχανικά σε γλυκοκαυτερή σάλτσα, στραπατσάδα με αυγά, καπνιστό ψαρονέφρι και φέτα Καρδίτσας, παπαρδέλες με χοιρινή πανσέτα, ψητά ντοματίνια, μοτσαρέλα και φρέσκα μυρωδικά, τραγανή πάπια με σάλτσα δαμάσκηνου, πράσινα φασολάκια τυλιχτά σε προσούτο και πατάτες ψημένες σε αλάτι και κοντοσούβλι από tri -Tip Black Angus και ψαρονέφρι στη σχάρα με φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Από επιδόρπια, το Sundae «Αgora Select» με brownies, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό βανίλια και η μηλόπιτα με crumble κανέλας, παγωτό βανίλια, σάλτσα καραμέλας.

 

Κλείσε στο Αγορά Select

 


 

Κλείσε σε ρομαντικά εστιατόρια 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close