Τι είναι ροζ, γλυκό και σου αρέσει;

1.3K

Πριν λίγες εβδομάδες, ο ελβετικός κατασκευαστής σοκολάτας και κακάο Barry Callebaut δημιούργησε μετά από 80 χρόνια το τέταρτο είδος σοκολάτας. Μετά τη μαύρη σοκολάτα, τη γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα, εμφανίστηκε ένας νέος τύπος σοκολάτας, η “Ruby Chocolate“. Η σοκολάτα αυτή έχει χρώμα ροζ, φρουτώδη γεύση και αναμένεται να γίνει τεράστια επιτυχία μεταξύ των millennials και των φανατικών της σοκολάτας, καθώς εισαγάγει μια νέα γεύση σε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα στον πλανήτη. Και όχι, η ροζ σοκολάτα δεν παίρνει το χρώμα της από μούρα, φράουλες ή χρώματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Barry Callebaut, η ροζ σοκολάτα θα προσφέρει μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία. Έχοντας επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη ποικιλία κακάο για 13 χρόνια, η γεύση και ο χρωματισμός της είναι φυσικά. Οι κόκκοι σοκολάτας που χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή της προέρχονται από την Ακτή του Ελεφαντοστού, τον Εκουαδόρ και τη Βραζιλία. Το ιδιαίτερο χρώμα στη ροζ σοκολάτα προέρχεται από τη σκόνη που εξάγεται κατά τη μεταποίηση της. Άλλες εταιρείες όπως η Cargill Inc. παράγουν ήδη κόκκινη σκόνη κακάο, όμως η  Ruby Chocolate είναι η πρώτη φυσική ροζ σοκολάτα. Η Ruby Chocolate είναι πολύ διαφορετική, με μια ελαφριά, κρεμώδη υφή.

ροζ σοκολάτα
Παρουσίαση της Ruby Chocolate σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την Barry Callebaut, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη στη Σαγκάη. (Πηγή: New York Times)

Το μόνο που απομένει είναι να διαπιστωθείαν πρόκειται απλώς για ένα -ακόμη- διαφημιστικό κόλπο ή τον προάγγελο ενός νέου τύπου σοκολάτας. Tο γεγονός όμως ότι παράγεται από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή προϊόντων σοκολάτας και κακάο Barry Callebaut, είναι ενθαρρυντικό.

Αναμένουμε να δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα την Ruby Chocolate πιθανότατα κοντά στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!


 

Για περισσότερα Food trends, εστιατόρια και λαχταριστό φαγητό, ακολούθησε μας στο Instagram @etablegr

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close