Προτάσεις για Καλό Ινδικό Φαγητό

1.2K

Ίσως όχι για όλους, σίγουρα όμως για αυτούς που τους αρέσει να πειραματίζονται με τις γεύσεις, για όσους λατρεύουν τις έντονες μυρωδιές και γεύσεις και για τους λάτρεις των μπαχαρικών. Αυτός είναι ένας σύντομος οδηγός με κάποια από τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα, που αξίζει να δοκιμάσετε είτε είστε μυημένοι, είτε αρχάριοι στην ινδική κουζίνα!

Μόλις λίγα λεπτά περπάτημα από το μετρό Ακρόπολη, θα βρείτε το Indian Haveli. Μεγάλη ποικιλία στον κατάλογο, μυρωδάτα πιάτα φτιαγμένα από εκλεκτά υλικά και επιβλητική έθνικ διακόσμηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Επίσης, προσφέρει πληθώρα επιλογών και για τους χορτοφάγους, καθώς σύμφωνα με το ινδικό ρητό, «Ο φιλοξενούμενος είναι ο Θεός» και στο Indian Haveli, δε θέλουν να φύγει κανείς ανικανοποίητος!

Άλλη μία στάση για καλό ινδικό φαγητό στη Συγγρού, είναι το Royal Indian Chef. Σερβίρει γνήσια παραδοσιακή ινδική κουζίνα σε ποικιλία πιάτων, με έμφαση στο κοτόπουλο και το αρνί, ενώ προσφέρονται και ενδιαφέροντα ινδικά ποτά! Ζεστή διακόσμηση και ακόμα ζεστότερη ατμόσφαιρα, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για ένα ρομαντικό δείπνο.

Μία πολύ καλή επιλογή για ινδικό στη Γλυφάδα είναι και το Indi Go. Σε ένα ζεστό και πολύχρωμο χώρο, προσφέρει παραδοσιακά πιάτα από ολόκληρη την Ινδία καθώς και επιλογές από γευστικά επιδόρπια και ινδικά ποτά. Σύμφωνα με τους ίδιους, το μυστικό τους είναι ο πήλινος φούρνος Ταντούρι που σιγοψήνει τα μαριναρισμένα κρεατικά, διατηρώντας τα αρώματά τους και απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα. Εξαιρετική επιλογή για ινδικό στα Νότια Προάστεια!

Πηγαίνοντας προς τα Βόρεια, στο διάσημο προάστειο του Χαλανδρίου, θα βρείτε το Pink Elephant, ένα μικρό και ζεστό new age, θα λέγαμε, ινδικό εστιατόριο, που φημίζεται τόσο για τη διακόσμηση όσο και για τις γεύσεις του. Το εσωτερικό του είναι chic και καθόλου βαρύ, και δε θυμίζει ιδιαίτερα τα παραδοσιακά ινδικά εστιατόρια, ενώ ειδικεύεται στα φρουτώδη και αρωματικά πιάτα της ινδικής κουζίνας.

Τέλος στου Ψυρρή, βασιλεύει το εστιατόριο Indian Tandoori Masala. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό, επενδυμένο στο εσωτερικό με πέτρα και διακοσμημένο καλόγουστα, με έθνικ ινδικά στοιχεία. Πρσφέρει εξαιρετική ποικιλία από παραδοσιακά ινδικά πιάτα με βασικά συστατικά το κοτόπουλο, το αρνί και τις γαρίδες, ενώ θα βρείτε και αρκετές και ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές επιλογές. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται υπέροχα με κρασιά και μπύρες από την κάβα του εστιατορίου, που καλύπτουν και το πιο απαιτητικό γούστο!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close