Πού θα βρεις την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα

1.9K

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ιταλικής Κουζίνας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, αποφασίσαμε να εξυμνήσουμε ένα από τα χαρακτηριστικά -και τα πιο νόστιμα- πιάτα της ιταλικής κουζίνας, την πίτσα! Βγήκαμε βόλτα και μαζέψαμε τα ιταλικά στέκια που θα βρεις την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα!

Pizzeria Romas, Κουκάκι

Φωτογραφία του χρήστη Pizzeria Romas.

Για τους λάτρες της ιταλικής κουζίνας, η Pizzeria Romas στο Κουκάκι προσφέρει την καλύτερη γνήσια ιταλική πίτσα στην περιοχή.  Σε ένα υπέροχο χώρο, με χρώματα, την εντυπωσιακή μπάρα και τον μοναδικό παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αποτελεί το καλύτερο σκηνικό για ένα γευστικό ταξίδι στην ιταλική γαστρονομία. Θα δοκιμάσεις πεντανόστιμες μακαρονάδες αλλά και μεγάλη ποικιλίες σε πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο!

e-table tip: Δοκίμασε την pizza Παεσάνο με σάλτσα ντομάτας, mix τυριώ, σαλάμι, φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, τη Ρούστικα με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών, φέτα Π.Ο.Π, μπέικον, λουκάνικο και πράσινη πιπεριά και την Del’ pizzailo με κρέμα γάλακτος, τυριά, μπέικον, σαλάμι, φρέσκα μανιτάρια και μαύρο πιπέρι.

 

Verona Pizza, Ηλιούπολη

Φωτογραφία του χρήστη Verona pizza.

Επόμενη στάση για λαχταριστή πίτσα στην Αθήνα είναι το εστιατόριο Verona Pizza στην Ηλιούπολη. Με πάνω από 35 χρόνια παράδοσης στην ιταλική κουζίνα, θα δοκιμάσεις αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ σε ένα φιλόξενο χώρο που θυμίζει γραφικά μπιστρό του Ιταλικού Νότου. Ετοιμάσου για πενταμόστιμες πίτσες και φοβερές ιταλικές συνταγές!

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις την pizza Special με σάλτσα ντομάτας, τυρί, λουκάνικο, μανιτάρια και πιπεριά, τη Μεσογειακή με σάλτσα ντομάτας, τυρί, μανιτάρια, λουκάνικο, ντομάτα, φέτα, πιπεριά, ελιά και ρίγανη και την 4 Εποχές, που σε κάθε 2 κομμάτια θα βρεις διαφορετικές γεύσεις, με ζαμπόν – μπέικον, 4 τυριά, ζαμπόν – ανανάς και μανιτάρια – πιπεριά! Ξετρελαθήκαμε με την pizza εκδοχή του club sandwich!

 

Portofino, Χαλάνδρι

Φωτογραφία του χρήστη Pizza Portofino.

Στο Portofino στο Χαλάνδρι θα βρεις μεγάλη ποικιλιά σε λαχταριστές πίτσες. Το Portofino φημίζεται για την παράδοση στις αυθεντικές ιταλικές συνταγές  και τα φρέσκα υλικά. Ανάμεσα στις εκπληκτικές, παραδοσιακές πίτσες, θα βρεις πλούσια ζυμαρικά και ορεκτικά. Ο χώρος είναι χαλαρός και cozy, με ακούσματα smooth jazz, φιλόξενος και οικογενειακός για να απολαύσεις νόστιμο ιταλικό φαγητό!

e-table tip: Δοκίμασε την pizza Royal με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν μπούτι, καπνιστό μπέικον και φρέσκα μανιτάρια, την Montreal με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, σαλάμι, σουτζούκι, ντομάτα, φρέσκα μανιτάρια και κρεμμύδι και την BBQ με σάλτσα ντομάτας, gouda, φιλέτο κοτόπουλο, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά!

 

Zeas Pizza, Φρεαττύδα

Μια αγαπημένη μας πιτσαρία στον Πειραιά είναι η Zeas Pizza στην Φρεαττύδα. Η πιτσαρία αυτή ξεχωρίζει εδώ και χρόνια για την νόστιμη σάλτσα της, αλλά και την χειροποιητη ζύμη που μπορεί να γίνει είτε τραγανή είτε αφράτη ανάλογα με το γούστο σου. Το μενού της Zeas Pizza είναι γεμάτο νόστιμα πιάτα, πίτσες, ζυμαρικά φούρνου, ορεκτικά και καλτσόνε, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις με την παρέα σου τις πίτσες Italian way με παραδοσιακή σάλτσα Zeas, προσούτο, μανιτάρια, ελιές και τυρί gouda, τη Φρανκφούρτης με παραδοσιακή σάλτσα Zeas, μπέικον, λουκάνικο Φρανκφούρτης, ντομάτα, αυγό και τυρί gouda και την Απ` όλα special με παραδοσιακή σάλτσα Zeas, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πεπερόνι, πιπεριά και τυρί gouda.

 

Willy’s, Καλλιθέα

Φωτογραφία του χρήστη Willy's.

Με πιστούς πελάτες από το 1988, το Willy’s στην Καλλιθέα προσφέρει ιταλική κουζίνα, σε ένα μοντέρνο και ατμοσφαιρικό χώρο που χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Πίτσα, λαχταριστές μακαρονάδες, ολόφρεσκες σαλάτες, πεντανόστιμα κρεατικά και χειροποίητα γλυκά αποτελούν τη βάση του πλούσιου μενού του!

e-table tip: Θα ξετρελαθείς με τις πίτσες ΤΖΕΪΜΣ με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, μπέικον, καλαμπόκι και φρέσκια ρόκα, τη HOT DOG PIZZA με λουκάνικο Φρανκφούρτης, καραμελωμένο κρεμμύδι, σως μουστάρδας, σως πικάντικης κέτσαπ, καρότο, λάχανο και τη MIX GRILL με κομματάκια κρέας, κοτόπουλο, μπέικον και σάλτσα μπάρμπεκιου.

 

 Mystic Pizza & Pasta, Εξάρχεια 

Φωτογραφία του χρήστη Mystic pizza & pasta.

Σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, την Εμμανουήλ Μπενάκη, θα απολαύσεις και εδώ την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα. Το Mystic Pizza & Pasta στα Εξάρχεια προσφέρει φοβερή ιταλική κουζίνα, σε ένα μικρό παραδοσιακό χώρο, ιδανικό για χαλαρές στιγμές μετά τη δουλειά, μεσημεριανό ή βραδινό και βόλτα με την παρέα!

e-table tip: Δοκίμασε την Mystic Picante Pizza, με τυρί, σουτζούκι, λουκάνικο χωριάτικο, κρεμμύδι, ντομάτα, και Mystic sauce μουστάρδας, τη Mystic Kavourma με τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά και μοσχαρίσιο καβουρμά, τη Bloody Μary με τυρί, σάλτσα ντομάτας με Vodka, μανιτάρια, ελιές, πιπεριά και ταμπάσκο!

 

Mantzavino, Μελίσσια 

Φωτογραφία του χρήστη Mantzavino.

Εάν είσαι στα Μελίσσια και ψάχνεις για νόστιμη πίτσα, έφυγες για το Mantzavino! Όμορφος, ζεστός χώρος με τη χαρακτηριστική γραφική διακόσμηση μιας γνήσιας ιταλικής trattoria θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο όλους τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας. Στο μενού θα βρεις αυθεντικά ιταλικά πιάτα , από μακαρονάδες, ριζότο, μέχρι ποικιλίες σε πίτσες, που δημιουργούνται με τα αγνότερα υλικά της αγοράς!

e-table tip: Δοκίμασε την πίτσα Fungarella με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μανιτάρια champignon, τη Salciccia e funghi με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μανιτάρια και ιταλικό λουκάνικο και τη Rustica με κρέμα γάλακτος, καπνιστή μοτσαρέλα, μανιτάρια και καπνιστή χοιρινή μπριζόλα!

 

 La Pasteria

Οι προτάσεις μας θα ήταν ελλειπείς αν δεν αναφέραμε φυσικά τα εστιατόρια La Pasteria! Η αγαπημένη μας αλυσίδα στην εστιατορίων, που αριθμεί πάνω από 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο της ιταλικής κουζίνας , αποτελεί χρόνια τώρα μια σταθερή αξία για γνήσιο ιταλικό φαγητό! Το περιβάλλον είναι άνετο και cozy, με κομψή διακόσμηση που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μοντέρνας trattoria. Εδώ θα δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικάπίτσες με γνήσια ιταλική λεπτή ζύμη, κρέας και θαλασσινά, τα οποία και θα συνοδεύσεις με ιταλικά κρασιά.

e-table tip: Δοκίμασε την απολαυστική pizza Strapazzata με αυγό, μπέικον, mozzarella, τομάτα και πράσινη πιπεριά, την pizza Mascarpone e Prosciutto Affumicato με προσούτο και μοτσαρέλα και την pizza Scamorza Porsciutto Pizza Di Modena με προσούτο Πάρμας, παρμεζάνα, scamorza, ρόκα και σύκα!

 

La Gratella, Χαλάνδρι

Φωτογραφία του χρήστη La Gratella Athens.

Η τρατορία La Gratella στο Χαλάνδρι είναι ένα αγαπημένο γαστρονομικό στέκι για καλή πίτσα και μακαρονάδες στην περιοχή.  Με ένα προσεγμένο και αυθεντικά ιταλικό μενού θα απολαύσεις αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα και τα φρέσκα ζυμαρικά. Τo περιβάλλον του La Gratella είναι ζεστό και θυμίζει έντονα τις παραδοσιακές τρατορίες με ξύλινα έπιπλα και αρκετά rustic λεπτομέρειες. Η περιοχή της Τοσκάνης και της Σικελίας είναι πηγές έμπνευσης για το σεφ που ετοιμάζει με άριστες πρώτες ύλες τα αγαπημένα σου ιταλικά πιάτα.

e-table tip: Απόλαυσε Pizza Speciale με προσούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριά, την pizza Fungi pepe e bacon και την Pizza Margarita!

 

Pepper Moon, Κορυδαλλός

Αποτέλεσμα εικόνας για pepper moon pizza

Τελευταία πρόταση για την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα είναι το εστιατόριο Pepper Moon στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για έναν ζεστό χώρο που συνδυάζει την παράδοση με μοντέρνα στοιχεία, την ιταλική γαστρονομία με ελληνικές πινελιέςΓνήσια Ιταλική πίτσα και ιταλικές γεύσεις με ελληνική νότα και την καλύτερη ποιότητα που μπορεί να προσφερθεί, περιμένουν εσένα και την παρέα σου να τις απολαύσεις!


 

Όλοι οι pizzaterians όπως προσέλθουν στα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια!

Ώρα για pizza!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close