10 νόστιμες ιδέες για Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

1.6K

Σου δίνουμε μερικές ιδέες για να γιορτάσεις κλείνοντας τραπέζι σε κάποιο φοβερό εστιατόριο στην Αθήνα! Είτε θες νηστίσιμα, είτε κοκορέτσια, αρνιά και κρεατικά, ρίξε μια ματιά σε 10 προτάσεις μας για Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα. Καλή και γευστική Ανάσταση!

Μαγεμένος Αυλός, Παγκράτι |

Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Ο Μαγεμένος Αυλός στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, λειτουργεί από το 1961, αποτελώντας διαχρονικό θεσμό. Μέχρι σήμερα, διατηρεί τον εκλεπτυσμένο και κομψό χαρακτήρα του, έχοντας κλασική διακόσμηση με έπιπλα αντίκες και φοβερούς πίνακες. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως  ο Χατζιδάκις, ο Χορν, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και η Βουγιουκλάκη πέρασαν από το κατώφλι του Μαγεμένου Αυλού και τον αγάπησαν. Ρίξε μια ματιά στις αναμνηστικές φωτογραφίες και απόλαυσε ένα νόστιμο μενού με πιάτα της διεθνούς και της ελληνικής κουζίνας.

e-table tip: Δοκίμασε fondue τυριών, τη σαλάτα Μαγεμένος Αυλός, το φιλέτο κόζακ και το βιενέζικο σνίτσελ. Αξίζουν επίσης τα ρολλάκια κηπουρού με λαχανικά και γλυκόξινη σως, οι γαρίδες σαγανάκι, η σούπα ημέρας και οι γαρίδες στη σχάρα με λαχανικά σωτέ.

 

Κλείσε στο Μαγεμένο Αυλό

 


 

Πιάτο El Greco, Ακρόπολη – Φιλοπάππου |

Ελληνική & Μεσογειακή Κουζίνα κοντά στην Ακρόπολη

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Tο εστιατόριο Πιάτο El Greco στην περιοχή της Ακρόπολης,  διαθέτει μεσογειακή κουζίνα και ένα φιλόξενο, οικογενειακό περιβάλλον. Σε ένα μοντέρνο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Πιάτο El Greco είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει παρέες, φίλους και οικογένειες. Για μία αυθεντική ελληνική κουζίνα, νόστιμες μεσογειακές γεύσεις, εξαιρετική λίστα κρασιών καθώς και μία μεγάλη γκάμα cocktails, πρέπει να κλείσεις τραπέζι στο Πιάτο El Greco!

e-table tip: Ριζότο θαλασσινών με λευκή σάλτσα, λαχταριστή αστακομακαρονάδα, θράψαλο γεμιστό, πατάτα φούρνου γεμιστή, ζουμερά κρέατα, φρέσκα ψάρια και σπιτικά μαγειρευτά, είναι κάποια πιάτα που αξίζει να τα δοκιμάσεις.

 

Κλείσε στο Πιάτο El Greco

 


 

New Taste, Κέντρο Αθήνας |

Δημουργικές γεύσεις σε ένα από τα ωραιότερα bar restaurant της Αθήνας


 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Το urban chic New Taste είναι το εστιατόριο του New Hotel που υποδέχεται τους foodies της πόλης σε ένα cool περιβάλλον. Το New Taste είναι το εστιατόριο που έκανε πρώτο μόδα το brunch στην πόλη και συζητήθηκε όσο κανένα για το εμβληματικό design του, πλέον και με ένα από τα ωραιότερα μπαρ της Αθήνας. Στο μενού θα βρεις comfort γεύσεις with a twist, αλλά και healthy προσανατολισμό σε πιάτα που βασίζονται στις καλύτερες πρώτες ύλες, αλλά και ένα ενδιαφέρον bar menu με ιδιαίτερες πινελιές, που ενσωματώνουν τις διεθνείς τάσεις, όπως η σπιτική πίτα με μαύρο αλάτι Χαβάης ή τα vegan burgers με κινόα.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις ριζότο με παντζάρι και καβουρδισμένο φουντούκι, σφυρίδα σωτέ με φινόκιο, ραγού σελινόριζας και σάλτσα μπουγιαμπέσας, καρέ αρνιού με κρούστα φιστικιού, steamed buns με χοιρινό και σάλτσα Hoisin και κριθαρότο με χορινό, λιαστή ντομάτα, φέτα και λεμόνι. Το Μ.Σάββατο από τις 19:00 – 00:00 σερβίρεται το εορταστικό a la carte menu. Την Κυριακή του Πάσχα σερβίρεται και πασχαλινό brunch 12:00 – 17:00.

 

Κλείσε στο New Taste

 


 

 

Εν Πλω Celeste, Βουλιαγμένη |

Εκλεκτές γεύσεις της Μεσογείου με θέα το γαλάζιο

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Το εστιατόριο Εν Πλω Celeste στη Βουλιαγμένη είναι το αγαπημένο all day bar restaurant στην περιοχή που προσφέρει μεσογειακή κουζίνα. Πρόκειται για ένα κλασικό σημείο συνάντησης σας νότια προάστια από το πρωί έως στο βράδυ. Η μοναδική θέα στη θάλασσα και ο προσεγμένος εσωτερικός χώρος με τα άνετα καθίσματα, και τα υπόγεια stages θα σε μεταφέρουν σε κάποιο από τα αγαπημένα  ελληνικά νησιά.

e-table tip: Δοκίμασε σαλάτα με κινόα, φινόκιο, πορτοκάλο, καρύδια και σως λευκή με εσπεριδοειδή, ανάμεικτη σαλάτα με γαρίδες, αγγουράκι, φλεξ ραπανάκι και σως γλυκάνισο, φρέσκα μύδια αχνιστά με κρασί, τομάτα και κρουτόν, μους φάβας με γαρίδες, σπαγγέτι με μύδια γυαλιστερές και γαρίδες, ριζότο με καραβίδες και πορτοκάλι, μοσχαρίσια γάλακτος παναρισμένη με σπαστές πατάτες και φιλέτο χοιρινό με φασκόμηλο και τυρί πρόβολα.

 

Κλείσε στο Εν Πλω Celeste


Οινομαγειρείο των Θεών, Μακρυγιάννη |

Μοντέρνα Ελληνική κουζίνα στους πρόποδες του Παρθενώνα

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Το Οινομαγειρείο των Θεών βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη γειτονιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, στην Ακρόπολη! Διαθέτει Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με γεύσεις και μαγειρικές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Είναι ένα εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη, αφού βρίσκεται απέναντι από το Νέο Μουσείο, στην καρδιά της πόλης. Σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, ευχάριστο και εκλεπτυσμένο, προσαρμοσμένο στην ελληνική παράδοση θα δοκιμάσεις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με μοντέρνες πινελιές.

e-table tip: Δοκίμασε χταπόδι πλοκάμι σχάρας, καλαμάρι τηγανητό, σπαγγέτι του ψαρά, γαρίδες σχάρας με βραστά λαχανικά, ποικιλία θαλασσινών στη σχάρα για 2 άτομα. Από κρεατικά αξίζουν τα παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα με ψητά λαχανικά και baby πατάτες, το αρνί σουβλάκι στη σχάρα με πίτα, πατάτες, τζατζίκι, τομάτα και κρεμμύδι και η ζουμερή χοιρινή μπριζόλα. 

 

Κλείσε στο Οινομαγειρείο των Θεών

 


 

Bistro Café – Restaurant, Γαλάτσι |

Νόστιμη Διεθνή κουζίνα στο Γαλάτσι

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Στην κεντρική πλατεία της Λαμπρινής βρίσκεται το Bistro Café – Restaurant στο οποίο ο κόσμος μαζεύεται από νωρίς το πρωΐ για να πιεί τον καφέ του και από το μεσημέρι και μετά μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα υπέροχα πιάτα του επνευσμένα από την διεθνή κουζίνα.

e-table tip: Δοκίμασε λιγκουΐνι λαχανικών, παρμεζάνας ή κοτόπουλου αλλά και υπέροχα πλατό κρεατικών, τυριών ή αλλαντικών που συνδυάζονται άψογα με μπύρα ή κρασί. Δοκίμασε επίσης μοναδικά burgers αλλά και sticks με κοτόπουλο ή χοιρινό.

 

Κλείσε στο Bistro Café

 


 

Rock Avenue, Άλιμος |

Για μεσογειακή κουζίνα, ζουμερά burgers & δημιουργικά cocktails

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Το εστιατόριο Rock Avenue στον Άλιμο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για μεσογειακή κουζίνα. Rock Avenue BurgerΒρίσκεται στη Λεωφόρο Καλαμακίου σε έναν μοντέρνο χώρο με προσεγμένη και ατμοσφαιρική διακόσμηση, ιδανική για να συνδυάσεις τον καφέ με brunch, lunch και σπέσιαλ dinner. Το μενού του Rock Avenue συνδυάζει μεσογειακές σπεσιαλιτέ με πεντανόστιμα burger, που αποτελούν και το δυνατότερο σημείο του καταλόγου, finger foodδροσερά κοκτέιλ και απίθανα homemade γλυκά.
e-table tip: Δοκίμασε ρολλάκια με προσούτο, ταλιατέλες με φρέσκο σωτέ σολομό και μυρωδικά, αρωματισμένα με βότκα, το Rock Avenue Burger, το ριζότο μανιταριών, μαζί με κάποιο ευφάνταστο κοκτέιλ!

Κλείσε στο Rock Avenue

 


 

Αδιαχώρητο, Αμπελόκηποι|

Ιστορικό στέκι για φαγητό με ζωντανή μουσική

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Το Αδιαχώρητο είναι ένα από τα πιο ιστορικά στέκια για φαγητό με ζωντανή μουσική στην Αθήνα. Με φοβερή διακόσμηση με τούβλο και ξύλο και κυριολεκτικά ένα ολόκληρο παλαιοπωλείο να κρέμεται από το ταβάνι, θα χορέψεις, θα τραγουδήσεις και θα απολαύσεις φοβερά μεζεδάκια, παραδοσιακά μαγειρευτά και ζουμερά πιάτα της ώρας!

e-table tip: Από Δευτέρα ως Κυριακή υπάρχει μενού με 15€/άτομο που περιλαμβάνει ανά 4 άτομα: Σαλάτα ανάμεικτη, τζατζίκι, πατάτες τηγανητές, τυροπιτάκια, ποικιλία κρεατικών (μπριζόλα χοιρινή, φιλέτο κοτόπουλο,πανσέτα, λουκάνικο,κεμπαπ και πίτες) και λευκό ή ροζε κρασί και αναψυκτικά σε απεριόριστη κατανάλωση (ενδέχεται λόγω Πάσχα να ισχύουν άλλα μενού). Ζωντανή μουσική καθημερινά από τις 22:00 – 03:00

 

Κλείσε στο Αδιαχώρητο

 


 

Η Κουζίνα της Μαμάς, Αμπελόκηποι |

Στέκι για μαμαδίστικό φαγητό

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Η Κουζίνα της Μαμάς είναι ένα μαγειρείο στους Αμπελόκηπους που προσφέρει αυθεντική ελληνική κουζίνα. Πάνω στη Λεωφόρο Αλέξάνδρας, θα φας μαμαδίστικο νόστιμο φαγητό φτιαγμένο σύμφωνα με τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Στην παρασκευή του φαγητού χρησιμοποιούνται άριστες πρώτες ύλες με αγνά και φρέσκα υλικά, μαγειρεμένα με τον καλύτερο τρόπο, εξασφαλίζοντας έτσι ισορροπημένη γεύση και άριστη ποιότητα! Φοβερές ποικιλίες σε λαδερά, όσπρια, σούπες, ζυμαρικά και κρεατικά σε περιμένουν!

e-table tip: Δοκίμασε μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο, μουσακά, παστίτσιο, σπανακόρυζο, μελιτζάνες ιμάμ, φοβερές μακαρονάδες, κοτόσουπα και αν πεινάς πολύ κάποια από τις φοβερές σκεπαστές! Για το τέλος μας άρεσαν πολύ το τσιζκέικ, η πανακότα και το προφιτερόλ!

 

Κλείσε στην Κουζίνα της Μαμάς

 


 

Nalu, Άλιμος |

Ένας all – day χώρος δίπλα στη θάλασσα

 Πάσχα σε εστιατόρια στην Αθήνα

Το εστιατόριο Νalu στον Άλιμο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για διεθνή κουζίνα με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Lounge ατμόσφαιρα, τραπέζια δίπλα στη θάλασσα, μοντέρνα διακόσμηση και προσεγμένη αισθητική που αποπνέει αέρα πολυτέλειας δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για χαλαρώσεις από το πρωί με εξαιρετικό καφέ και ροφήματα και να απολαύσεις στη συνέχεια ένα υπέροχο γεύμα υψηλής γαστριμαργίας. Το μενού του Νalu αποτελείται από μοναδικές συνταγές, εξαιρετικές γεύσεις και δημιουργίες με fusion στοιχεία μεσογειακής και διεθνούς γαστρονομίας!

e-table tip: Δοκίμασε κάποιο πιάτο από τα φοβερά ζυμαρικά, σολωμό με φακές και bao bans. Κάθε Τετάρτη με 18,00€/άτομο υπάρχει Βραδιά Sushi,με απεριόριστη κατανάλωση.

 

Κλείσε στο Νalu

 


 

Καλή και γευστική Ανάσταση!

 

Κλείσε σε εστιατόρια στην Αθήνα 

 


 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close