Πάμε σε εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια;

1.7K

Τώρα που ο καιρός άνοιξε, όλοι μας θέλουμε τις βόλτες μας, τις εξόδους μας, τα ψώνια μας και γενικότερα θέλουμε κάτι να μας μυρίζει άνοιξη ή να μας θυμίσει καλοκαίρι… Τι πιο ωραίο λοιπόν, από το να απολαμβάνεις το φαγητό σου στη δροσερή ανοιξιάτικη και μυρωδάτη αυλή ενός εστιατορίου; Για αυτό εμείς ψάξαμε και σου προτείνουμε 7 εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια που θα τα λατρέψεις!

Notos café, Βούλα

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια
Αν ψάχνεις ένα all day café restaurant στα Νότια Προάστια, στο οποίο μπορείς να απολαμβάνεις όλες τις ώρες της μέρας, με κάθε είδους παρέα, όπως την οικογένειά σου, τους φίλους σου ή το άλλο σου μισό τον εκπληκτικό συνδυασμό μίας καταπράσινης αυλής με θέα την απέραντη θάλασσα, τότε ο προορισμός σου είναι ένας… Το Notos cafe στην περιοχή της Βούλας. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, διαθέτοντας ένα ατμοσφαιρικό all day χώρο, απολαμβάνοντας τη μεσογειακή του κουζίνα, στην καταπράσινη αυλή του όπου το ξύλο κυριαρχεί στον χώρο και το ειδυλλιακό του τοπίο θα σε ταξιδέψει εκτός πόλης και θα μυρίζε καλοκαίρι.

e-table tip: Παρήγγειλε τορτίγια με φιλέτο κοτόπουλο, ψητό σολομό και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το αφράτο, λαχταριστό και χορταστικό του cheeseburger.

 

Κλείσε στo Notos cafe

 


Kolchis Restaurant, Βούλα

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια
Αν θέλεις πάλι να ζήσεις την εμπειρία της γνήσιας Καυκάσιας – Ρώσικης κουζίνας, σου προτείνουμε το εστιατόριο Kolchis στην περιοχή της Βούλας. Σε ένα πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο, με απλή διακόσμηση και φινέτσα, ζεστή ατμόσφαιρα και φιλόξενο περιβάλλον, προσφέρει “σπιτική” ρωσική και γεωργιανή κουζίνα. Πέρα από τον εσωτερικό χώρο όμως, διαθέτει και μία υπέροχη ανοιξιάτικη αυλή με ένα μοναστηριακού τύπου τραπέζι, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου τις ρώσικες συνταγές του, εμπλουτισμένες όμως με δημιουργικές πινελιές. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις παραδοσιακές καυκασιανές σπεσιαλιτέ γεμιστά ζυμαρικά “πιλμένι” και χειροποιητες πίτες, όπου ακόμα και το ψωμάκι είναι χειροποίητο ψημένο στον παραδοσιακό φούρνο.

e-table tip: Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το “γκεμπζάλια” , όπου είναι ρολό µε γέµιση ανθότυρου, σως γιαουρτιού & µέντα και να το συνδυάσεις με ένα από τα house wine κρασιά από την Γεωργία, έχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης

 

Κλείσε στo Kolchis

 


 

Casanova, Βουλιαγμένη

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια

Ο πιο όμορφος κήπος των Νοτίων Προαστίων, βρίσκεται στο εστιατόριο Casanova Da Giovanni con Tsili, στη Βουλιαγμένη. Ρομαντικός, καταπράσινος, φωτεινός, ξεχωριστός και ειδικός για όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και για όλες τις περιστάσεις, ο κήπος του φημίζεται για τη γεμάτη αρώματα, ιδιαίτερη ιταλική κουζίνα που διαθέτει. Ο σεβασμός στους πελάτες και η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των πλούσιων γευστικών απολαύσεών του, αποτελούν κύριο μέλημα του προσωπικού, ενώ συνδυάζονται άριστα με την ιδιαίτερη wine list που διαθέτει, επιλεγμένη υποστηρίζοντας τους γευστικούς Ελληνικούς αμπελώνες, πέρα από τις εξαιρετικές Ιταλικές επιλογές του. Ο πλούσιος και νόστιμος κατάλογός του διαθέτει πιάτα όπως σούπες, δροσερές σαλάτες, σάντουιτς, flat bread, λαχταριστές μακαρονάδες, αλλά και φρέσκα θαλασσινά.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, το Casanova Platter για ορεκτικό, τη Mixed Seafood σαλάτα και την Gnocchi Sorrentina μακαρονάδα ή την Linguine Mare Nostrum για κυρίως.

 

Κλείσε στo Casanova

 


Μπουγιαμπές, Παλαιό Φάληρο

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια

Στο Παλαιό Φάληρο, θα βρεις το Fish Restaurant Μπουγιαμπές, το οποίο αποτελεί διαχρονική αξία για ψάρι και αστακό. Απόλαυσε την άψογη εξυπηρέτησή του, το μοναδικό του περιβάλλον, το εξαιρετικό του φαγητό, την υπέρχοχη αυλή του και όλη την αίσθηση πολυτέλειας που σου προσφέρει. Στον εκτενή κατάλογό του, θα βρεις καθημερινά άφθονο φρέσκο ψάρι, αστακό, καραβιδόψιχα τηγανιτή, καλαμάρια γεμιστά με τυρί και πολλές ακόμα θαλασσινές επιλογές που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου! Πέρα όμως των θαλασσινών πιάτων, θα βρεις πλούσιες δροσερές και μοιρωδάτες σαλάτες, μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, αλλά και πιάτα που διαφέρουν από το ψάρι, όπως είναι τα τηγανιτά συκωτάκια. Ακόμα, θα βρεις μία μεγάλη και ενημερωμένη κάβα από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

e-table tip: Απόλαυσε στην αυλή του εστιατορίου, τη σπεσιαλιτέ του, τη σούπα μπουγιαμπές, γαρίδες σαγανάκι και αυγά ψαριών.

 

Κλείσε στο Μπουγιαμπέ

 


 

Το Κοντοπήγαδο, Άνω Καλαμάκι

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια
Απλή, καλή, παραδοσιακή και με μία καταπράσινη αυλή, η ταβέρνα Κοντοπήγαδο, αποτελεί πρώτη επιλογή για έξοδο με την οικογένεια ή τους φίλους στο Άνω Καλαμάκι. Μετρώντας παραπάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να γίνει στέκι για πολλούς νέους και παλιούς πελάτες του. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, παραδοσιακή και λιτή διακόσμηση, αυτή ακριβώς που αρμόζει σε μία κλασική ταβέρνα, αλλά και άφθονο πράσινο στην όμορφη αυλή, είναι αυτά που θα βρεις και θα απολαύσεις στο Κοντοπήγαδο. Ο κατάλογος του είναι πλούσιος και χορταστικός, διαθέτοντας νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες απολαυστικές σαλάτες, ζουμερά κρεατικά της ώρας και πιάτα όπως γαρδούμπα, ντολμαδάκια αβγολέμονο, κοτόπουλο ψητό και μπιφτέκι μυρωδάτο.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα διάσημα και πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος που διαθέτει, καθώς και τη σπεσιαλιτέ του, μοσχαράκι στάμνας.

 

Κλείσε στo Κοντοπήγαδο

 


Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant, Αργυρούπολη

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια

Μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο γεμάτο πεύκα και διαφόρων ειδών φυτά, δημιουργήθηκε το πρόσφατο 2017 το Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant. Βρισκόμενο ανάμεσα στα όρια του Αλίμου με την Αργυρούπολη, κατάφερε να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νέο hot spot για όλους όσους αναζητούν έναν χώρο για χαλάρωση, ο οποίος προσφέρει νόστιμες μεσογειακές επιλογές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ειδυλλιακό περιβάλλον, κομψή διακόσμηση, ευγενικό προσωπικό, όμορφους χώρους κοντά στα πεύκα και μία ταράτσα από την οποία μπορείς να απολαύσεις όλα τα Νότια Προάστια, αλλά και τη θάλασσα, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Στο μενού του θα βρεις πιάτα όπως μανούρι ψητό, τσιπς τορτίγιας και ντρέσινγκ μαύρο balsamico με μέλι, αλλά και t-bone σε σουφλέ πατάτας με πράσο.

e-table tip: Εξαιρετική επιλογή αποτελούν τα μπαμπού στικς με καραμελωμένη πανσέτα σε τεριγιάκι και πέστο ρόκας, ενώ για επιδόρπιο πρέπει να δοκιμάσεις το λαχταριστό του Μπανόφι.

 

Κλείσε στo Pantheon

 


Μπάμπης, Βάρη

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια

Τέλος, αν θέλεις να απολαύσεις το ψαράκι σου σε μία κλασική και καλή ψαροταβέρνα στα Νότια Προάστια, η οποία όμως σε αντίθεση με πολλές διαθέτει έναν καταπράσινο και μυρωδάτο κήπο, μία είναι η επιλογή σου… Το εστιατόριο Μπάμπης στην Βάρη. Παραμένει σταθερή αξία εδώ και πολλά χρόνια και προσφέρει ελληνική κουζίνα, φημιζόμενο για τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά του. Πέρα όμως από την υπέροχη αυλή του, διαθέτει έναν πολύ όμορφο και άνετο χώρο, με παραδοσιακή διακόσμηση, στην οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει πέρα από τα λαχταριστά του πιάτα με θαλασσινά και μία εκλεκτή ποικιλία από πιάτα με κρέας. Απόλαυσε τη χορταστική γαριδομακαρονάδα του, γαύρο μαρινάτο, σαρδέλες και το ψάρι της ημέρας που έχει στα κάρβουνα. Συνόδευσε τα θαλασσινά σου το καλό κρασί.

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα τρία διαφορετικά ολοκληρωμένα μενού προσφοράς που διαθέτει η Ψαροταβέρνα Μπάμπης αποκλειστικά για εσένα και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε στo Μπάμπης

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια με αυλή στα Νότια Προάστια 

 


 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close