Πάμε για οφτό κλέφτικο σε 5 στέκια της Λευκωσίας!

1.5K

Μάζεψε την παρέα σου και κλείσε τραπέζι σε αυτά τα 5 στέκια στη Λευκωσία που μαγειρεύουν τα πιο νόστιμα παραδοσιακά Κυπριακά πιάτα. Είναι γνωστό ούτως ή άλλως, ότι καλοκαίρι στην Κύπρο χωρίς οφτό κλέφτικο και παγωμένη μπύρα δεν γίνεται!

Οι Μαγείρισσες, Λακατάμια

Στις Μαγείρισσες στη Λευκωσία, δύο αδελφές επάνω από τις κατσαρόλες ετοιμάζουν φαγητό με παραδοσιακές κυπριακές συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς τους. Πρόκειται για μια ταβέρνα που φέρνει καθημερινά την παράδοση στο πιάτο σου, όπως το «Πομπάρι», ένα αυθεντικό κυπριακό φαγητό, που φτιάχνεται με κιμά, ρύζι και μπαχαρικά. Σιις Μαγείρισσες σε περιμένει νόστιμη παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με αρνί και κοτόπουλο στη σούβλα, παστίτσιο, γεμιστά, οφτό κλέφτικο και πολλά άλλα που θα σε απογειώσουν γευστικά. Άσε λίγο χόρο και για τη ‘Σαρλότα της γιαγιάς’ που θα σε κεράσουν στο τέλος!

Κλείσε στις Μαγείρισσες

 


 

Καπηλειό ταβερνάκι, Στρόβολος

Το Καπηλειό είναι ένα μουσικό ταβερνάκι στο Στρόβολο, είναι μια γευστική γωνιά που ήρθε κι έφερε μαζί τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού για καλοφαγάδες που ξέρουν να κάνουν κέφι με καλή παρέα και ζωντανή μουσική. Είναι ένας μικρός και ταυτόχρονα αισθητικά προσεγμένος χώρος, ζεστός,  με ένα ανάλαφρο άγγιγμα παραδοσιακής διακόσμησης. Η αυλή γεμάτη λουλούδια και δέντρα προσφέρει ένα ήρεμο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για καπνιστές και όχι μόνο. Το μενού περιλαμβάνει ποικιλία από εύγευστους και χορταστικούς μεζέδες φτιαγμένους με φρέσκα υλικά και μεράκι. Nα δοκιμάσεις ποικιλίες με σουβλάκια, σεφταλιά, χαλούμι, οφτό κλέφτικο, κότσι, κριθαράκι, το πιάτο της γιαγιάς και πολλές ακόμες ποικιλίες με μεζεδάκια! Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Κλείσε στο Καπηλειό

 


 

Γευσηκλέους 62, Στρόβολος

Το εστιατόριο Γευσηκλέους 62 βρίσκεται επίσης στο Στρόβολο. Παντρεύοντας το χθες με το σήμερα, το εστιατόριο συνδυάζει την εμπειρία και το μεράκι της παράδοσης με τις σύγχρονες ανέσεις. Εμπνεόμενο από την τοπική κουζίνα, ετοιμάζει καθημερινά  αγαπημένα φαγητά, πολλά από τα οποία μάλιστα ψήνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο! Με γεύσεις και συνταγές που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά, το εστιατόριο Γευσηκλέους 62 σε περιμένει καθημερινά με μαγειρευτά φαγητά και πολλά ζουμερά πιάτα σχάρας.

 

Κλείσε στο Γευσηκλέους 62

 


 

Plaka Tavern, Έγκωμη

Η ταβέρνα Πλάκα είναι μια από τις αγαπημένες και από τις πιο παλιές ταβέρνες της Λευκωσίας. Με παράδοση στην γεύση, η γνώση και το μεράκι για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα που περνούν από γενιά σε γενιά, η ταβέρνα αυτή θα σε ενθουσιάσει. Στο στενό δρομάκι κοντά στην πλατεία, η ταβέρνα Πλάκα έχει το δικό της τρόπο να σε κερδίζει με τις μοναδικές γεύσεις της, την άψογη εξυπηρέτηση και το ζεστό περιβάλλον. Αξίζει να δοκιμάσεις ποικιλία με σουβλάκια και σεφταλιές, κοτόπουλο κεμπάπ, το σπέσιαλ παραδοσιακό μενού με 30 διαφορετικά πιάτα και το φοβερό οφτό κλέφτικο!

 

Κλείσε στην Πλάκα

 


 

To Δίστρατο, Λύμπια

Το Σεπτέμβρη του 2017 άνοιξε μια νέα αυθεντική ταβέρνα με σπιτικές συνταγές,  το Δίστρατο. Βαλμένη σε ένα γραφικό δίστρατο στο απόλυτο κέντρο της λαϊκής συνοικίας Λυμπιών, η ταβέρνα το Δίστρατο προσφέρει πλουσίους παραδοσιακούς μεζέδες, σε ένα ζεστό εσωτερικό χώρο με τζάκι με παραδοσιακή διακόσμηση αλλά και σε μία μεγάλη αυλή. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το ζεστό χωριάτικο κουλούρι με λουκάνικο σχάρας, τα κολοκύθια με αυγά και δυόσμο, το μαριναρισμένο κοτοφιλετάκι σχάρας, το τηγανιτό κουνέλι και το κλέφτικο αρνάκι!

 

Κλείσε στο Δίστρατο

 


 

Κλείσε για παραδοσιακή Κυπριακή κουζίνα στη Λευκωσία

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close