12 προτάσεις για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

1.9K

Μετά τον Επιτάφειο τη Μεγάλη Παρασκευή, κλείνουμε τραπέζι σε ωραία μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια και εστιατόρια για να δοκιμάσουμε νόστιμα Σαρακοστιανά, λίγο πριν την παρέλαση των κρεατικών την Κυριακή του Πάσχα! Σου προτείνουμε 12 στέκια στην Αθήνα από το κέντρο μέχρι το Χαλάνδρι, τον Πειραιά και τη Νέα Φιλαδέλφεια!

Για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή στα Κεντρικά 

Αναφιώτικα, Πλάκα

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Την Πλάκα και το γραφικό στενό με τα σκαλάκια στην οδό Μνησικλέους, το αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου. Το εστιατόριο Αναφιώτικα στην Πλάκα, το γραφικό αυτό καφενείο – μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας, εκτός από ωραία θέα, που προσφέρει ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες σε ένα ζεστό, πέτρινο χώρο με τζάκι αλλά και σε 2 εξωτερικούς χώρους με θέα την Ακρόπολη και τα γραφικά στενάκια της Πλάκας! Στα Αναφιώτικα θα δοκιμάσεις νόστιμα μοντέρνα ελληνικά πιάτα, μέσα από σπιτικές, πεντανόστιμες συνταγές.

📍 Μνησικλέους 24Β Αθήνα

e-table tip: Συνδύασε την έξοδο σου στο μεζεδοπωλείο Αναφιώτικα, κάνοντας πριν ή μετά μία βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια της παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας. Από φαγητό θα δοκιμάσεις χταπόδι σχάρας ή τηγανιτό, καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι, πολλά λαχταριστά ορεκτικά και φανταστικά γλυκά, πάντα με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων. Live μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 22:00 έως 02:00. Το Μ.Σάββατο 07/4 το εστιατόριο θα διαθέτει μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα 08/04 αρνί στην σούβλα.

 

Κλείσε στα Αναφιώτικα

 


 

Καλλιπάτειρα, Μοναστηράκι

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Σε ένα γραφικό πεζόδρομο στο Μοναστηράκι βρίσκεται το μεζεδοπωλείο Καλλιπάτειρα. Το κτίριο είναι ένα καλοδιατηρημένο, διώροφο, νεοκλασικό του Τσίλλερ με θέα τον ναό του Ηφαίστου. Εκεί θα δοκιμάσεις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και καλομαγειρεμένα πιάτα που θυμίζουν σπιτικό φαγητό.

📍Άστιγγος 8 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε νησιώτικη σαλάτα, χούμους, πατζαροσαλάτα, μύδια πανέ, μπακαλιάρο σκορδαλιά και τη φοβερή ποικιλία ούζου με μύδια πανέ, γαύρο μαρινάτο, ρεγγοσαλάτα, χταπόδι ξυδάτο, γαριδοσαλάτα, καβουροσαλάτα, σουπιά κρασάτη, τομάτα, ταραμοσαλάτα, γαρίδα σαγανάκι. Η πρόσβαση είναι εύκολη μιας και βρίσκεται ανάμεσα στους δύο σταθμούς μετρό Μοναστηράκι και Θησείο. Live μουσική κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 14:30 με ρεμπέτικο και ελαφρολαΐκό πρόγραμμα

 

Κλείσε στη Καλλιπάτειρα

 


 

Για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή στα Δυτικά Προάστια 

Πρωτοράκι/Γιαγιά Κούκου, Περιστέρι 

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Το Πρωτοράκι/Γιαγιά Κουκού είναι ένα αγαπημένο στέκι στο Περιστέρι για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Ένας ιδιαίτερος χώρoς που χωρίζεται στο μεζεδοπωλείο Πρωτοράκι και στο πιο cozy Γιαγιά Κούκου θα σε φιλοξενήσει για καλό φαγητό. Χαλάρωσε μπροστά σε βιβλιοθήκες φορτωμένες βιβλία, σε μια ατμόσφαιρα vintage με ταπετσαρίες και καδράκια και δοκίμασε κλασικές ελληνικές γεύσεις και χορταστικές μερίδες.

📍Πελασγίας 7 Περιστέρι

e-table tip: Αξίζουν οι γαρίδες σαγανάκι, το χταπόδι κρασάτο με πουρέ ρεβυθιού, τα αχνιστά μύδια με σέλερι και λευκό κρασί και η σαλάτα Καλύμνικη, μαζί με κρασί και τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα.

 

Κλείσε στο Πρωτοράκι

 


 

Αιγαίου Γεύσεις, Αιγάλεω

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Αν ψάχνεις ένα καλό μεζεδοπωλείο στο Αιγάλεω για να απολαύσεις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς to Αιγαίου Γεύσεις  Το μενού βασίζεται στις ελληνικές σπεσιαλιτέ και τις σπιτικές παραδοσιακές συνταγές που δημιουργούνται με βάση εκλεκτά και φρέσκα υλικά.

📍Χρυσοστόμου Σμύρνης 14 Αιγάλεω

e-table tip: Δοκίμασε ψητές γαρίδες, χταπόδι ψητό, καλαμαράκια σε συνδυασμό με ούζο αλλά και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες, τη διάσημη φάβα Σαντορίνης, ριζότο θαλασσινών, σουπιά κρασάτη και πολλά ακόμα φρεσκομαγειρεμένα πιάτα ήμερας. Την Μεγάλη Παρασκευή, θα υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 15 €/άτομο.

 

Κλείσε στο Αιγαίου Γεύσεις

 


 

Για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή στα Κεντρικά & Νότια Προάστια 

Το Νούφαρο, Ταύρος

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Το εστιατόριο Νούφαρο στον Ταύρο είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου απέναντι απο το Ιστορικό Μουσείο της Τράπεζας .Η κουζίνα αναδεικνύει την δημιουργικότητα και το ταλέντο της μέσα από νέες προτάσεις γεύσεων και συνταγών που αποδεικνύουν την αντίληψη, αγάπη και την δημιουργία για την μαγειρική και την γαστρονομία. Σερβίρει πεντανόστιμους μεζέδες με αγνά υλικά της εποχής που θα σου μείνουν αξέχαστοι!

📍Λεωφόρος Ειρήνης 27 & Αίαντος Ταύρος

e-table tip: Μανιτάρια σωτέ, καλαμαράκια τηγανιτά, μακαρονάδες με θαλασσινά, χταποδάκι και ριζότο με γαρίδες σε περιμένουν!

 

Κλείσε στο Νούφαρο

 


 

Ο Χορός των γεύσεων , Αργυρούπολη

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Επόμενη πρόταση για την Μεγάλη Παρασκευή είναι ο Χορός των Γεύσεων στην Αργυρούπολη. Ένας μοντέρνος και φωτεινός χώρος, με κομψή και λιτή διακόσμηση που συνδυάζει υπέροχα το παραδοσιακό στοιχείο με το σύγχρονο design, σε περιμένει με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και νόστιμους μεζέδες. Ζωντανή μουσική με ρεμπέτικο και παλιό Ελληνικό, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 22:00 και κάθε Κυριακή από τις 14:30.

📍 Μαρίνου Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη

e-table tip: Δοκίμασε σαλάτες, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια τηγανητά, σπιτικά ζυμαρικά μαζί με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασάκι.

 

Κλείσε στο Χορό των γεύσεων

 


 

Για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή στα Βόρεια Προάστια

Ονειρία, Χαλάνδρι

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Η Ονειρία είναι ένα φοβερό μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι που άνοιξε τον Ιούλιο του 2017. Στο κεντρικό δρόμο της Κολοκοτρώνη, θα βρεις ένα βρεις ένα μεζεδοπωλείο “όνειρο” που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα γραφικό ελληνικό χωριό. Ο χώρος είναι μεγάλος, ζεστός και μπορείς να απολαύσεις μοναδικές ελληνικές γεύσεις και στην υπέροχη αυλή του. Θα δοκιμάσεις από κλασικούς μεζέδες μέχρι ξεχωριστές μοντέρνες συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

📍Κολοκοτρώνη 8 , Χαλάνδρι

e-table tip: Δοκίμασε δροσερή πατζαροσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθάκι τηγανιτό και αν θες το σήμα κατατεθέν πιάτο της Ονειρίας, τους αλμυρούς λουκουμάδες με τραχανά και φέτα.

 

Κλείσε στην Ονειρία

 


 

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café, Μελίσσια

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Το εστιατόριο Μαύρο Πρόβατο του Press Café στα Μελίσσια είναι η συνέχεια του ομώνυμου εστιατορίου στο Παγκράτι, που προσφέρει ελληνική κουζίνα και νέες δημιουργικές συνταγές. Σε έναν μοντέρνο χώρο, με βιομηχανική αισθητική και φωτεινά χρώματα θα απολαύσεις συνταγές που παρασκευάζονται από τα πιο φρέσκα υλικά.

📍Σωκράτους & Ζαϊμη 2 Μελίσσια

e-table tip: Δοκίμασε πατατοσαλάτα με καπνιστό τσίρομύδια αχνιστά με μυρωδικά λευκό κρασίλιγκουίνι με γαρίδες, ρόκα, τοματίνια και βασιλικό, γαρίδες με μαραθόριζα και ούζο και πολλά ακόμα ξεχωριστά ορεκτικά αλλά και υπέροχα σπιτικά επιδόρπια.

 

Κλείσε στο Μαύρο Πρόβατο

 


 

Για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή σε Πειραιάς & Περίχωρα 

Πενήντα πενήντα, Κορυδαλλός

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Το Πενήντα Πενήντα είναι ένα από τα σχετικά καινούργια μεζεδοπωλεία του Κορυδαλλού. Το Πενήντα Πενήντα με μοντέρνα αλλά χαλαρή διακόσμηση, προσφέρει ελληνική κουζίνα σε ένα φιλόξενο και νεανικό χώρο. Ετοιμάσου να διασκεδάσεις με την παρέα σου σε ένα καλό μεζεδοπωλείο, με νόστιμους μεζέδες μετά ζωντανής μουσικής.

📍Κρήτης 21 & Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλός

e-table tip: Προτείνουμε να δοκιμάσεις φρέσκιες σαλάτες, γαύρο μαρινάτο, μύδια σαγανάκι, γαρίδες σαγανάκι και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Live μουσική κάθε Παρασκευή από τις 21:00 και κάθε Κυριακή από τις 14:00.

 

Κλείσε στο Πενήντα πενήντα

 

 


 

Ρεφενέ, Κέντρο Πειραιά

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Αν μετά τον Επιτάφειο θες να κλείσεις τραπέζι σε κάποιο καλό στέκι στον Πειραιά, τότε πρέπει να πας στο Ρεφενέ, για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Στην οδό Νοταρά στο κέντρο του Πειραιά, θα βρεις έναν μικρό και ζεστό χώρο, σαν παλιό ταβερνάκι για να απολαύσεις όμορφες στιγμές με την παρέα και την οικογένειά σου. Στο μενού του Ρεφενέ θα βρεις όλες τις ελληνικές σπεσιαλιτέ και φρεσκομαγειρεμένα εδέσματα για να συνοδεύσεις το κρασί, το ούζο και το τσίπουρό σου.

📍Νοταρά 30 Πειραιάς

e-table tip: Δοκίμασε θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, κριθαρότο με γαρίδες, σουπιές με σπανάκι, κολοκυθοκεφτέδες και ρεβυθοκεφτέδες. Live μουσική κάθε Παρασκευή & Σάββατο από τις 21:30 και Κυριακή από τις 14:00.

 

Κλείσε στο Ρεφενέ

 


 

Για μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή στα Βορειοδυτικά Προάστια

Mama Goose, Νέα Φιλαδέλφεια

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Το εστιατόριο Mama Goose στη Νέα Φιλαδέλφεια προσφέρει ελληνική κουζίνα σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως. Με σήμα κατατεθέν μια υπέροχη μαμά χήνα γνωρίζει καλά από καλό φαγητό, εκλεκτό ποτό και άριστη φιλοξενία. Το μενού περιλαμβάνει ιδιαίτερα πιάτα και απολαυστικούς μεζέδες, που παρασκευάζονται καθημερινά από αγνά βιολικά υλικά απ’ όλη την Ελλάδα.

📍Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως 1 Νέα Φιλαδέλφεια

e-table tip: Μας ενθουσίασαν η φάβα Φενεού με πουρέ λιαστής ντομάτας, τα λαχανικά σχάρας σε κρούστα κανταΐφι με μανούρι, η σαλάτα Mama Goose, η ζεστή πατατοσαλάτα με τομάτα και πλευρώτους και η τηγανιά μανιταριών με λάδι τρούφας. Live μουσική κάθε Τετάρτη από τις 22:00 και κάθε Κυριακή από τις 15:30 με έντεχνο και ελαφρολαϊκό πρόγραμμα

 

Κλείσε στο Mama Goose

 


 

Το Κόκκινο ρόδι, Γαλάτσι

 μεζέδες τη Μεγάλη Παρασκευή

Tο Κόκκινο Ρόδι στο Γαλάτσι είναι ένα μεζεδοπωλείο με καλή ελληνική κουζίνα όπου θα γευτείτε μοναδικές γεύσεις με βάση τι άλλο, το ρόδι! Στο κατάλογο του εστιατορίου θα βρείτε κρεατικά και ψαρικά και εκτός από τα κυρίως πιάτα και τα μεζεδάκια υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποικιλίες. Το όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του Κόκκινου Ροδιού σε περιμένει με την παρέα σου για νόστιμα μεζεδάκια και κυρίως πιάτα που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα υλικών τους σε λογικές τιμές.

📍Εκάβης 25 Γαλάτσι

e-table tip: Δοκίμασε φοβερά μαγειρευτά φαγητά όπως γίγαντες, ποικιλίες θαλασσινών και φοβερά τηγανιτά καλαμαράκια και γαρίδες.

 

Κλείσε στο Κόκκινο Ρόδι

 


 

Λίγο πριν την παρέλαση των κρεατικών την Κυριακή του Πάσχα…

 

 

Κλείσε για Μεγάλη Παρασκευή

 


 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close