4 Κρητικά Εστιατόρια στην Αθήνα που Ξεχωρίζουν

1K

Έχετε όρεξη για δροσερό ντάκο, λαχταριστή στάκα με πατάτες, χοχλιούς μπουρμπουριστούς ή κατσικάκι με σταμναγκάθι; Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 4 αγαπημένα Κρητικά εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις από την αγαπημένη Κρήτη! Εβίβες!

 

Το Ρακάκι, Καισαριανή

Κρητικά εστιατόρια
Το Ρακάκι στην Καισαριανή είναι ένα από τα παραδοσιακά στέκια για κρητικό φαγητό.  Εκεί θα δοκιμάσετε αυθεντικές κρητικές γεύσεις με υλικά πρώτης ποιότητας και φαγητά φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο.  Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι Κρητικής προέλευσης. Το Ρακάκι θα το επιλέξεις για το γνήσιο οφτό αρνάκι του με τις πατάτες, το παραδοσιακό γαμοπίλαφο και την ευκολόπιοτη τσικουδιά του!

 

Η Πασιφάη, Γλυφάδα

Κρητικά εστιατόρια

Το μεζεδοπωλείο Πασιφάη στην Γλυφάδα, είναι ακόμα ένας νόστιμος προορισμός για Κρητικό φαγητό. Η Πασιφάη είναι το ιδανικό μέρος για να γευτεί κανείς γνήσιες Κρητικές γεύσεις και την ξακουστή Κρητική φιλοξενία. Τα καλτσούνια με χόρτα ή τυρί, οι  μπουμπουριστοί χοχλιοί, το κατσικάκι με σταμναγκάθι και άλλα τόσα νόστιμα πιάτα είναι εκεί για μια πραγματική γευστική εμπειρία Κρήτης. Εκτός από τα παραδοσιακά και νόστιμα κρητικά φαγητά και τους μεζέδες, στην Πασιφάη σερβίρονται και παραδοσιακά γλυκά, όπως οι λουκουμάδες με μέλι και σησάμι και οι σφακιανόπιτες.

 

Ο Πατούχας, Καλλιθέα

Κρητικά εστιατόρια

Ο Πατούχας στην Καλλιθέα είναι  από τα αγαπημένα κρητικά εστιατόρια με πολύ αγαπητό για παραδοσιακό κρητικό φαγητό. Εδώ θα δοκιμάσετε γευστικό γαμοπίλαφο, ζυμωτό κρητικό ψωμί παραδοσιακά ψημένο στον ξυλόφουρνο, σαρικόπιτα με χειροποίητο φύλλο και ξινομυζήθρα και άλλα λαχταριστά πιάτα μαγειρεμένα σύμφωνα με την κρητική παράδοση.

 

Τα Ρακομπερδέματα, Νέα Φιλαδέφεια

Κρητικά εστιατόρια

Με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, Τα Ρακομπερδέματα είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστές  κρητικές γεύσεις σε πολύ προσιτές τιμές. Η βάση της κουζίνας στο εστιατόριο είναι η Κρητική, αλλά σίγουρα υπάρχουν και πολύ νόστιμα πιάτα για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό. Μαγειρευτά, ορεκτικά, της ώρας : γαμοπίλαφο, κατσικάκι σταμναγκάθι, μπουρεκάκι μελιτζάνας με απάκι, σφακιανόπιτα, μαραθόπιτα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, συκώτι σαβόρε συναποτελούν το άκρως δελεαστικό μενού που προσφέρουν!

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close