Γευστικό καλοκαίρι στον Αθηναϊκό Νότο

918

Το αντίδοτο στις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού δεν είναι αλλό από το να βγεις και να χαλαρώσεις σε εστιατόρια στα νότια προάστια της Αθήνας. Εμείς ξεχωρίσαμε 5 από αυτά και σου τα προτείνουμε!

Swell, Βουλιαγμένη

εστιατόρια στα νότια προάστια

Στο Swell στη Βουλιαγμένη θα πας από το απόγευμα να δεις το ηλιοβασίλεμα και θα κάτσεις μέχρι το βράδυ. Σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με ρομαντική θέα στη θάλασσα, μπορείς να απολαύσεις διεθνή κουζίνα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Αξίζει να δοκιμάσεις δροσερές σαλάτες όπως η πανδαισία λαχανικών και η σαλάτα με φρούτα του δάσους, mini burgers, χορταστικές πίτσες αλλά και ζυμαρικά. Μην ξεχάσεις να συνδυάσεις κάποια από τα εκπληκτικά sushi με τα δροσερά cocktail, όπως η signature συνταγή Margarita με λικέρ πορτοκάλι, λάιμ και μαρμελάδα περγαμόντο!

 

Καστελόριζο, Βάρκιζα

εστιατόρια στα νότια προάστια

Tο Καστελόριζο στα Λιμανάκια της Βάρκιζας είναι ένα πολύ ωραίο fish restaurant με θέα την θάλασσα. Η κουζίνα του βασίζεται στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά. Ξεκίνησε το γεύμα σου με μια παραδοσιακή μπουγιαμπέσα από φρέσκα πετρόψαρα και συνέχισε με κάποιο από τα πρωτότυπα ορεκτικά, όπως την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ή την λευκή ταραμοσαλάτα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τους νόστιμους κεφτέδες θαλασσινών από χταπόδι και τα κεφτεδάκια από φάβα Σαντορίνης. Το Καστελόριζο είναι ένα από τα εστιατόρια στα Νότια Προάστια στο οποίο πρωταγωνιστές όλου του μενού του είναι τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα. Η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, η ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, είναι οι λόγοι που κάνουν το Καστελόριζο μοναδικό.

 

Lounge Restaurant, Λίμνη Βουλιαγμένης

εστιατόρια στα νότια προάστια

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι ένας χώρος συνάντησης, χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στο Lounge Restaurant στη Λίμνη Βουλιαγμένης όλες οι ώρες της ημέρας συνοδεύονται από μια γευστική απόλαυση! Μετά το μπάνιο σου, μπορείς να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας ένα καφέ, ένα δροσιστικό cocktail, το αγαπημένο σου γλυκό ή ένα ελαφρύ γεύμα. Όλα τα πιάτα είναι φροντισμένα με ολόφρεσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά. Σε προσκαλούμε για ένα γαστρονομικό ταξίδι με μοναδικές Ελληνικές δημιουργίες, παρέα με ένα μοναδικό σκηνικό που δημιούργησε η φύση στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας!

 

Ramino, Γλυφαδά

εστιατόρια στα νότια προάστια
Στο εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα πρέπει οπωσδήποτε να πας αν σου αρέσει η αυθεντική ιταλική κουζίνα και το καλό κρασί. Μια cozy ατμόσφαιρα και περιβάλλον που συνδυάζει τον αέρα των νεοϋορκέζικων και των βιεννέζικων μπιστρό, καθιστούν το Ramino μοναδική επιλογή για ένα χαλαρό καλοκαιρινό γεύμα. Κλασικές ιταλικές αλλά και πιο ανανεωμένες συνταγές, παντρεύονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα και σε ταξιδεύουν σε νέες γευστικές περιπέτειες. Δοκίμασε vitello tonnato με μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος, κάππαρη και σάλτσα τόνου, νιόκι gratine με καπνιστό σολομό, μάραθο και ελαιόλαδο σκόρδου, λαχταριστές πίτσες  και παπαρδέλες με μοσχάρι κόκκινο κρασί και gorgonzola!

 

 

Ελλάδος Εικόνες, Άλιμος

εστιατόρια στα νότια προάστια

Το Ελλάδος Εικόνες είναι ένα πολύ όμορφο εστιατόριο με ζωντανή μουσική στον Άλιμο. Το μενού κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις και έχει άρωμα Μεσογείου! Κρέατα και θαλασσινά, ριζότα και σαλάτες συνυπάρχουν αρμονικά υπό τις οδηγίες της Γιαγιάς Μαρίας, η οποία επιμελείται όλα τα πιάτα αποκλειστικά με δικές τις συνταγές! Ετοιμάσου για σπιτικές γεύσεις. Σου επιφυλάσσουμε και μία έκπληξη …με το πέρασμα της ώρας, το κέφι φουντώνει. Η ζωντανή ελληνική μουσική, με λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο πρόγραμμα συνοδεύει την έξοδο σου στο Ελλάδος Εικόνες, με highlight τον λουλουδοπόλεμο και τις χορευτικές φιγούρες πάνω στα τραπέζια. Είναι ένα γλέντι που δεν πρέπει να χάσεις!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close