Iστορικά εστιατόρια στην Αθήνα που πρέπει να πας

1.9K

Νόστιμες αναμνήσεις της παλιάς Αθήνας, γεύσεις και ποιότητα που αντέχουν στο χρόνο, χαρακτηρίζουν τα φοβερά αυτά εστιατόρια. Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τα πιο ιστορικά εστιατόρια στην Αθήνα που συνεχίζουν την παράδοση στο νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. Και αν δεν τα έχεις επισκεφθεί, πρέπει οπωσδήποτε να πας!

Μαγεμένος Αυλός, Παγκράτι

Ο Μαγεμένος Αυλός στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, λειτουργεί από το 1961, αποτελώντας διαχρονικό θεσμό. Μέχρι σήμερα, διατηρεί τον εκλεπτυσμένο και κομψό χαρακτήρα του, έχοντας κλασική διακόσμηση με έπιπλα αντίκες και φοβερούς πίνακες. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως  ο Χατζιδάκις, ο Χορν, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και η Βουγιουκλάκη πέρασαν από το κατώφλι του Μαγεμένου Αυλού και τον αγάπησαν. Ρίξε μια ματιά στις αναμνηστικές φωτογραφίες και απόλαυσε ένα νόστιμο μενού με πιάτα της διεθνούς και της ελληνικής κουζίνας.

e-table tip: Δοκίμασε fondue τυριών, τη σαλάτα Μαγεμένος Αυλός, το φιλέτο κόζακ και το βιενέζικο σνίτσελ.

 

Κλείσε στο Μαγεμένο Αυλό

 


 

Spiros & Vasilis, Κολωνάκι

Ένα από τα “νεότερα” ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας, είναι τo βραβευμένο γαλλικό εστιατόριο Spiros & Vasilis, που λειτουργεί από το 1974 . Άριστη ποιότητα, άψογο σέρβις και ζεστό περιβάλλον,ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Με ένα ρομαντικό κήπο και άλλα ένα ζεστό εσωτερικό χώρο, όπου δεσπόζουν μεγάλες κουρτίνες, κλασικού τύπου φωτιστικά και μία τεράστια συλλογή κρασιών στον τοίχο, θα απολαύσεις αυθεντικές γαλλικές συνταγές από την Provence.

e-table tip: Δοκίμασε το φημισμένο Αντρεκότ Café de Paris, μπουτάκια βατράχων, κόκκορα κρασάτο και το σπιτικό pate foie gras. Για το τέλος αξίζει το σουφλέ με Grand Marnier.

 

Κλείσε στο Spiros & Vasilis

 


 

L’ Abreuvoir

Το εστιατόριο L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας. Το Abreuvoir μετρά ήδη περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει σταθερά να επιλέγεται από λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού. Σε ένα φιλόξενο και κομψό χώρο, με αέρα πολυτέλειας και γαλλική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας, μαζί με μία εκτενέστατη λίστα κρασιών.

e-table tip: Να δοκιμάσεις το μιλφέιγ με γαρίδες και σάλτσα από πράσα, πανασέ μανιαριών α λα κρεμ, κόκκορα κρασάτολαβράκι πελαγίσιο με σπαράγγια, τοματάκια και μυρωδικά και μπουτάκι πάπιας με πορτοκάλι. Για το τέλος, κρεμ μπρουλέ με βανίλια μπουρμπόν. Ρώτησε επίσης για την τάρτα ημέρας.

 

Κλείσε στο L’ Abreuvoir

 


 

Βασίλαινας, Περιοχή Χίλτον

Μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, ο θρυλικός και πολυβραβευμένος Βασίλαινας, μετακόμισε στην περιοχή του Χίλτον, σε μια από τις πιο ανερχόμενες γαστρονομικές πιάτσες της πόλης και προσφέρει πραγματικά δημιουργική ελληνική κουζίνα. Διασημότητες όπως ο Ουίνστων Τσώρτσιλ και ο Ελία Καζάν, η Ρόμι Σνάϊντερ και η Σοφία Λώρεν, η Ειρήνη Παππά και η Μελίνα Μερκούρη έχουν απολαύσει το εκλεκτό φαγητό του. Ο Βασίλαινας ήταν το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το menu degustation στην Ελλάδα. Ο υψηλής αισθητικής χώρος, με τοίχους από ηφαιστειακή ελαφρόπετρα αποπνέει την αστική αίγλη του ’60 ενώ οι εκατοντάδες φωτισμένες φιάλες κρασιού που κρέμονται από την οροφή, δημιουργούν  μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

e-table tip: Στον Βασίλαινα, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Αξίζει να δοκιμάσεις το Μπαρμπούνι Σαβόρο, το Μπακαλιάρο σε κρούστα, το Γιουβετσάκι γαρίδες και τη Σφυρίδα στα κάρβουνα.

 

Κλείσε στο Βασίλαινα

 


 

Το Κεντρικόν, Κέντρο Αθήνας

Τελευταίο στη λίστα μας με τα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας είναι το εστιατόριο Κεντρικόν. Στην καρδιά της Αθήνας, από το 1935 το Κεντρικόν προσφέρει νόστιμα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Έργα Τέχνης, vintage έπιπλα και αίσθηση κομψότητας συνθέτουν ένα ρετρό σκηνικό από όπου έχουν περάσει σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου. Σε αυτό το εστιατόριο-σύμβολο μιας άλλης εποχής, θα δοκιμάσεις γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές της όμιρφης Αθήνας.

e-table tip: Δοκίμασε το μπιφτέκι γεμιστό με τυρί, κοτόπουλο α λα κρεμ, σνίσελ χόφμαν, κεφαλίσιο σαγανάκι, μοσχάρι με ρύζι και φιλέτο σατωμπριάν.

 

Κλείσε στο Κεντρικόν

 


Διόνυσος Zonar’s, Μακρυγιάννη

Μετρώντας πλέον 50 χρόνια λειτουργίας, το εστιατόριο Διόνυσος Zonar’s, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Με πανοραμική θέα στον Παρθενώνα και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού προσφέρει μοναδικές γεύσεις Ελληνικής κουζίνας σε σύγχρονη απόδοση, αλλά και κλασικά εστιατοριακά πιάτα διεθνούς κουζίνας . Η λιθόστρωση στην είσοδο του εστιατορίου, αποτελεί μέρος του έργου διαμόρφωσης του χώρου γύρω από την ακρόπολη και τον λόφο Φιλοπάππου, του Δημήτρη Πικιώνη. Το έργο αυτό, κυρήχθηκε από την UNESCO ως μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής με παγκόσμια σημασία, το 1996.

e-table tip: Δοκίμασε τη βελουτέ κοτόπουλο με μπουκιές κοτόπουλου και σάλτσα αυγολέμονο, το carpaccio μόσχου με λαχανικά confit και τουρσί, γραβιέρα Κρήτης και φύλλα ρόκας, το μαύρο κριθαράκι θαλασσινών με ζωμό γαρίδας, σφυρίδα, σολωμό, χτένι και ντοματίνια κονφί, αρνί λεμονάτο με πατάτες, σάλτσα αυγολέμονο και άνηθο, αστακό σχάρας με baby λαχανικά και Chateaubriand για 2 άτομα με μανιτάρια σχάρας, πατάτες τηγανιτές, σάλτσα μπεαρνέζ και σάλτσα μανιταριών!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close