Σε 5 φοβερά ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα

2.6K

Είσαι και εσύ λάτρης του διαφορετικού, του πικάντικου και των ταξιδιών; Ταξίδεψε μαζί μας σε 5 φοβερά Ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα και έλα ένα βήμα πιο κοντά στη μακρινή Ινδία, δοκιμάζοντας τις ξεχωριστές της γεύσεις.

Pink Elephant, Χαλάνδρι

Το ταξίδι μας ξεκινά από το λιλιπούτειο ινδικό εστιατόριο Pink Elephant στην οδό Σωκράτους 4Α, στο Χαλάνδρι. Εκεί θα απολαύσεις μία αληθινή γιορτή αισθήσεων, στην οποία κυριαρχούν τα ζωηρά χρώματα, τα αρώματα, σπάνια μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα, μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αλλά και δεκάδες μαρινάδες και σάλτσες με φρέσκα υλικά. Εκεί θα επίσης βρεις να χρησιμοποιείται ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα tandoor, που δίνει στα πιάτα μία άλλη αίσθηση γεύσης, πιο μαγευτική. Πέρα από τα παραδοσιακά όμως ινδικά καυτερά του πιάτα, θα βρεις και άλλες κρεμώδεις, φρουτώδεις και δροσερές γεύσεις, για όλα τα γούστα. Ο χώρος του είναι ζεστός, φιλικός και με έντονα χρώματα, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα Ινδικό εστιατόριο, κάνοντας το ταξίδι σου στη μακρινή Ινδία, ακόμα πιο αληθινό!

e-table tip: Δοκίμασε Malai Chicken Tikka, που είναι κύβοι κοτόπουλου μαριναρισμένοι με φύλλα coriander, green chilies και κάρδαμο, Chicken Tikka Masala, που είναι το κλασσικό κοτόπουλο με τη χαρακτηριστική κόκκινη σάλτσα ντομάτας, αμύγδαλου και κρεμμυδιού, τηγανιτό ρύζι με αυγό και Indian Chicken Pasta, που είναι πέννες με μπουκιές κοτόπουλου σε πλούσια κρεμώδη σάλτσα και αρωματικά μπαχαρικά.

 

Κλείσε στο Pink Elephant

 


 

Namaste Indian Restaurant, Μακρυγιάννη

Επόμενη στάση για ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα είναι το εστιατόριο Namaste Indian Restaurant στη Μακρυγιάννη και συγκεκριμένα στην οδό Λεμπέση 12. Ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, με φωτεινά χρώματα, έθνικ διακόσμηση και άνεση, προσπαθεί να σε μυήσει την ινδική κουλτούρα και τις μοναδικές γεύσεις της μαγευτικής Άπω Ανατολής. Η ανοιχτή κουζίνα που διαθέτει και οι λαχταριστές μυρωδιές που ξεχειλίζουν από αυτή και γεμίζουν τον χώρο, σου ανοίγουν την όρεξη και σε κάνουν να θέλεις να ανακαλύψεις και να γευτείς τα μυστικά της ινδικής κουζίνας. Το μενού επιμελούνται ο σεφ Amresh Singh και η έμπειρη ομάδα του, ετοιμάζοντας γευστικά, αλλά ταυτόχρονα και πολύ οικονομικά πιάτα, όλα μαγειρεμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες, που σίγουρα θα σε συναρπάσουν.

e-table tip: Ξεκίνα με το ξεχωριστό mix starter του σεφ, το οποίο περιέχει onion Bhaji, Samosa και Chicken Pakoda, Nawabi Seesh Kebab, συνέχισε με ένα απολαυστικό Nawabi Seesh Kebab, που είναι κεμπάπ από κιμά αρνιού αρωματισμένο με φρέσκα βοτάνα και μείγμα αρωματικών μπαχαρικών ή ένα Tandoori Prawn, που είναι Jumbo γαρίδες μαριναρισμένες με απαλά ινδικά μπαχαρικά, ψημένες στο φούρνο Ταντούρι, ενώ για το τέλος δοκίμασε το παραδοσιακό Ινδικό γλυκό Gulab Jamun, το οποίο ετοιμάζεται με σκόνη γάλακτος, καραμέλα και ζάχαρη και τηγανίζεται σε παραδοσιακό ινδικό βούτυρο.

 

Κλείσε στο Namaste Indian Restaurant

 


 

Zafran Indian Kitchen, Γκάζι

Μία σχετικά νέα πρόταση για Ινδικό φαγητό στο Γκάζι, η οποία έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τις εντυπώσεις, είναι το εστιατόριο Zafran Indian Kitchen, στην οδό Περσεφόνης 25. Ο χώρος του είναι ζεστός και ταυτόχρονα μοντέρνος, με έντονα χρώματα που γεμίζουν το χώρο και το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί από άκρη σε άκρη. Το μενού που διαθέτει, είναι πλούσιο σε γεύσεις, αρώματα και χρώματα της μακρινής Ινδίας, ενώ οι έντονες και ξεχωριστές του γεύσεις απογειώνουν τις αισθήσεις σου και σε ταξιδεύουν στα μυστήρια της ινδικής γαστρονομίας. Το προσωπικό του σίγουρα θα σε κερδίσει με την ευγένειά του, την επαγγελματικότητά του, αλλά και την προθυμία του να σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιάτο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου προτιμήσεις. Μία μόνο επίσκεψη, αρκεί για να σε πείσει.

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις μία σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, κρεμμύδια, αγγούρι, ντοματίνια, τηγανιτά μανιτάρια και dressing λεμονιού και σκόρδου για αρχή, το έξτρα πικάντικο κοτόπουλο Καράχι, που είναι φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο με εξωτικά μπαχαρικά σε σάλτσα κρεμμυδιού και ντομάτας και πιπεριές ή μία πικάντικη επιλογή μόνο με λαχανικά όπως το Νταλ Μάκνι που είναι μαύρες κρεμμώδεις φακές μαγειρεμένες με σκόρδο, κρεμμύδια, αρωματικά μπαχαρικά και βούτυρο, για κάτι το διαφορετικό.

 

Κλείσε στο Zafran Indian Kitchen

 


Royal Indian Chef, Κέντρο Αθήνας

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας, το ινδικό εστιατόριο Royal Indian Chef, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο μετρό της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού 9, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για ινδική κουζίνα στο κέντρο της πόλης. Υποδέχεται όλους τους καλεσμένους του, στον μοντέρνο και πάνω από όλα φιλόξενο χώρο του, με την αυθεντική ινδική ατμόσφαιρα και τις γνήσιες ινδικές γεύσεις που προσφέρει, όπου σίγουρα θα σε μαγνητίσουν και θα σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. Εκεί θα βρεις πιάτα από όλα τα μέρη της Ινδίας, γεμάτα αρωματικά μπαχαρικά και μαγειρεμένα με υψηλής ποιότητας υλικά, όλα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές της Ινδίας.

e-table tip: Αγαπημένες vegetarian και vegan επιλογές τα vegetable Samosas, δηλαδή τηγανήτες πυραμίδα γεμισμένη με μπαχαρικά, πουρέ πατάτας και μπιζέλια, onion Bhaji, τηγανιτές πικάντικες φέτες κρεμμυδιού, vegetarian Thal, το οποίο αποτελεί μία κλασική επιλογή μεσημεριανού στην Ινδία, με ρύζι, σαλάτα, Ράιτα και λαχανικά με κάρι και τέλος, το mixed vegetable curry, που περιλαμβάνει φρέσκα φασόλια, καρότα και πατάτες, μαγειρεμένα σε ένα πικάντικο μίγμα μπαχαρικών.

 

Κλείσε στο Royal Indian Chef

 


Indi Go, Γλυφάδα

Τέλος, κατευθυνόμενοι για ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα προς τη Νότια πλευρά, θα επισκεφτούμε το ινδικό εστιατόριο Indi Go στην περιοχή της Γλυφάδας, το οποίο θα βρεις στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 15. Αποτελώντας μία σταθερή επιλογή για ινδικό στα Νότια, σε μαγεύει με τα έντονα και ζεστά χρώματα στο χώρο του, τους πίνακες και τις αναπαραστάσεις του ινδικού πολιτισμού, την έθνικ διακόσμησή του, η οποία είναι χαρακτηριστική της ινδικής κουλτούρας, αλλά και τη φιλική του ατμόσφαιρα που ξεχωρίζει. Εκεί θα βρεις νόστιμα και υγιεινά πιάτα, ανακαλύπτοντας τον μυστικιστικό κόσμο των βοτάνων και των μπαχαρικών και αντανακλώντας ένα τέλειο μείγμα πολιτισμών και εποχών, που θα κάνουν το ταξίδι σου στη μακρινή Ινδία ακόμα πιο αληθινό.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις γαρίδες βινταλού με πικάντικα μπαχαρικά, ψάρι με κάρρυ, ρύζι μπασμάτι με μπαχαρικά και μανιτάρια, πίτες νάαν με κιμά ή με πατάτα και φρέσκα βότανα, αλλά και να δοκιμάσεις να πιείς λάσι, το οποίο είναι κρέμα παγωτού με μάνγκο ή ζάχαρη ή ακόμα και σκέτο.

 

Κλείσε στο Indi Go

 


 

Κλείσε σε ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close