Η Αθήνα νηστεύει: 16 κλασικά και εναλλακτικά στέκια για να νηστέψεις

1.5K

Πολλοί από εμάς νηστεύουμε για λόγους πίστης, πειθαρχίας, αποτοξίνωσης, ή επειδή θέλουμε να κάνουμε δίαιτα. Εμείς αποφασίσαμε αυτήν τη Σαρακοστή να κάνουμε μία νηστίσιμη βόλτα σε παραδοσιακά ελληνικά στέκια που προσφέρουν νηστίσιμες επιλογές, σε ψαροταβέρνες και fish restaurants,  σε έθνικ εστιατόρια αλλά και σε εστιατόρια με vegeterian και vegan επιλογές.

Τα κλασικά ελληνικά

Ροζαλία, Εξάρχεια

νηστίσιμα πιάτα

Ένα κλασικό στέκι χρόνων για αυθεντική ελληνική κουζίνα είναι η Ροζαλία στα Εξάρχεια. Στο γνωστό πεζόδρομο της Βαλτετσίου, θα φας πεντανόστιμο ελληνικό φαγητό, με φοβερά πιάτα ημέρας και νηστίσιμα για κάθε πεινασμένο! Σε ένα ζεστό χώρο με την παραδοσιακή διακόσμηση και οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά και σε μία καταπράσινη αυλή για τις καλές μέρες, θα δοκιμάσεις φοβερές συνταγές κατσαρόλας, φούρνου αλλά και εκλεκτά ψητά.

📍Βαλτετσίου 59 Εξάρχεια

e-table tip: Εμείς ξετρελαθήκαμε και σου προτείνουμε μελιτζανοσαλάτα, χόρτα εποχής, μανιτάρια του μερακλή, μακαρόνια με γαρίδες. Για το τέλος, απόλαυσε το χειροποίητο χαλβά!

Βλάσσης, Ιλίσσια

νηστίσιμα πιάτα

O Βλάσσης είναι ένα εστιατόριο στα Ιλίσσια που για πάνω από 30 χρονιά κρατάει την παράδοση προσφέροντας κλασικά ελληνικά πιάτα και πολλές νηστίσιμες επιλογές, σε ένα λιτό, περιποιημένο, άνετο χώρο που ντύνεται με γήινα χρώματα που μπορεί να γίνει το στέκι της παρέας και να απολαύσεις νόστιμες ελληνικές γεύσεις!

📍Μαιάνδρου 15 Ιλίσσια

e-table tip: Δοκιμάστε πράσινη σαλάτα, πολίτικη, λαχανοντολμάδες, χταπόδι στην σχάρα και κριθαρώτο με γαρίδες, λαχανικά, μαραθόριζο.

 

Το Ελληνικόν, Κέντρο Αθήνας

νηστίσιμα πιάτα

Στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Κάνιγγος, θα βρεις το μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο Ελληνικόν. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, προσφέρει μοναδικές ελληνικές συνταγές και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας. Αν λοιπόν νηστεύεις τη Σαρακοστή και ψάχνεις ένα στέκι με παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα, αξίζει να κλείσεις το τραπέζι σου στο Ελληνικόν και να απολαύσεις νόστιμα σαρακοστιανά μεζεδάκια.

📍Κάνιγγος 8, Αθήνα

e-table tip: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα ορεκτικά όπως μανιτάρια ψητά, μελιτζάνες και κολοκυθάκια, πατατοσαλάτα, χταποδάκι ψητό, μύδια αχνιστά ή σαγανάκι, γαρίδες, καλαμαράκια και πολλά πιάτα ημέρας.

 

Βολιώτικο Τσιπουράδικο, Ψυρρή

νηστίσιμα πιάτα

To Βολιώτικο Τσιπουράδικο στου Ψυρρή είναι ένα από τα πιο γνωστά τσιπουράδικα στου Ψυρρή και στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Αθήνας. Σε ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον θα δοκιμάσεις φοβερούς μεζέδες και νόστιμα νηστίσιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας μετά ζωντανής μουσικής, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και Κυριακή μεσημέρι.

📍Λεπενιώτου 1 & Ναυάρχου Αποστόλη Ψυρρή

e-table tip: Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτούς μεζέδες από το Βόλο που συνοδεύονται ιδανικά με τσίπουρο, κρασί και άλλα ελληνικά αποστάγματα. Δοκίμασε μαυρομάτικα, ταραμοσαλάτα, μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αθερίνα τηγανιτή και κακαβιά.

 

 

 


 

Fish Restaurants και Ψαροταβέρνες

Επειδή ξέρουμε ότι νηστεία και ψαροφαγεία πάνε μαζί.

Ψ…art, Γκάζι

νηστίσιμα πιάτα

Το Ψ…art είναι ένας μοντέρνος χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις ελληνική κουζίνα και φρέσκο ψάρι. Πρόκειται για το μοναδικό fish restaurant στο Γκάζι, που ξεχωρίζει για τις ποιοτικές πρώτες ύλες και τη ζεστή ατμόσφαιρα. Τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιούν οι Chef του εστιατορίου προέρχονται από μικρούς παραγωγούς των ελληνικών νησιών ενώ η φάβα Σαντορίνης παράγεται από τους ιδιοκτήτες.

📍Κωνσταντινουπόλεως 68 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε γαριδομακαρονάδα, μύδια, καλαμαράκια αλλά και αστακό!

 

Ουζερί του Λάκη, Πλατεία Βικτωρίας

νηστίσιμα πιάτα

Το Ουζερί του Λάκη βρίσκεται στην πλατεία Βικτωρίας και με την ιδιαίτερη διακόσμησή του, θυμίζει ουζερί παλιάς εποχής, με γυάλινα καραβάκια-φωτιστικά που κρέμονται από την κορυφή και σωσίβια για διακοσμητικά. Σερβίρει κυρίως φρέσκο ψάρι απο την Κύμη, αλλά και φοβερά νηστίσιμα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

📍Ελπίδος 16 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε οπωσδήποτε σαγανάκι με γαρίδες και μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς!

 

Estiatorio Milos, Περιοχή Χίλτον

νηστίσιμα πιάτα

Ποιός είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών; Το Estiatorio Milos στο Χίλτον είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στον κόσμο, που προσφέρει εκλεκτή ελληνική κουζίνα και μεσογειακές σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Σε έναν πολυτελή και ατμοσφαιρικό χώρο θα απολαύσεις ελληνικές γεύσεις που θα σε συναρπάσουν και γευστικά νηστίσιμα πιάτα.

📍Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε φάβα, γυαλιστερές, αυγοτάραχο, ψητά μανιτάρια σχάρας και ριζότο με ψητή σουπιά.

 

Παλαιά Ιθάκη, Κέντρο Αθήνας

νηστίσιμα πιάτα

Τι και αν βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα; Η Παλαιά Ιθάκη, διαθέτει πιάτα και γεύσεις που μπορούν να σε ταξιδέψουν σε νησί! Ο εσωτερικός τους χώρος φωτεινός, άνετος και προσεγμένος, ενώ οι εκπληκτικές του συνταγές μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Στο μενού του πρωταγωνιστούν το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, όμως δε λείπουν τα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και τα νόστιμα σαρακοστιανά.

📍 Αγίας Φιλοθέης 2 Αθήνα

🍽️ e-table tip:Δοκίμασε πέρα από ριζότο θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και πιπεριές και γαρίδες σαγανάκι. Πολύ καλή επιλογή είναι οι πολλές και διαφορετικές λαχταριστές μακαρονάδες του, αλλά αυτή που ξεχωρίσαμε είναι η αστακομακαρονάδα, φτιαγμένη με παραδοσιακή Κεφαλωνίτικη συνταγή. Ισχύει και Μenu 2 ατόμων, κουβέρ, dip μελιτζανοσαλάτας, σαλάτα ανάμικτη δροσιστική, ποικιλία θαλασσινών και ψαρικών με κόστος 39,5€/δύο άτομα από 75€.

 

 

 


Τα έθνικ 

Θες να νηστέψεις τρώγοντας κάτι διαφορετικό; Κι όμως μπορείς να βρεις αρκετά νηστίσιμα πιάτα σε ιαπωνικά, ινδικά, κινέζικα αλλά και μεξικάνικα εστιατόρια!

Shisan, Κέντρο Αθήνας

νηστίσιμα πιάτα

Το Shisan είναι ένα αγαπημένο value for money sushi bar κοντά στην πολυσύχναστη πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός με μίνιμαλ διακόσμηση, στα χρώματα του σκούρου κόκκινου. Στο Shisan θα δοκιμάσεις εξαιρετικό sushi σε κλασικούς αλλά και πρωτότυπους συνδυασμούς που θα σε ενθουσιάσουν. Αν δεν θες λοιπόν να νηστέψεις με τα κλασικά ελληνικά σαρακοστιανά, έλα στο Shisan όπου θα νηστέψεις νόστιμα και δημιουργικά!

📍Καλαμιώτου 25 Πλατεία Αγίας Ειρήνης – Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε τα φασολάκια Edamame, τη σαλάτα με φύκια, sashimi , nigiri μα καβούρι και γαρίδα και οπωσδήποτε κάποια rolls από τα  special Shisan Rolls! Μπουφέ κάθε Κυριακή από τις 14:00 έως τις 18:00 με 18€/άτομο απεριόριστο Sushi! Κάθε Τρίτη wine day με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού.

 

Tapas Bar, Ιλίσια

νηστίσιμα πιάτα

Το Tapas Bar στα Ιλίσια είναι ένα από τα φημισμένα στέκια του Γκαζιού που μετακόμισε πριν καιρό στην περιοχή του Χίλτον. Η φιλοσοφία γνωστή και το μενού εμπνευσμένο από την ισπανική κουζίνα και γεμάτο από Ανδαλουσιανές προτάσεις. Κρύα και ζεστά τάπας και σε νηστίσιμες εκδοχές, συνοδεύουν άξια κρασί, μπύρα, τη σανγκρία ή ακόμα καλύτερα το κοκτέιλ που θα επιλέξεις!

📍Βεντήρη 7 Ιλίσσια

e-table tip: Δοκίμασε  tapas με γαρίδες, τις φοβερές patatas bravas με πικάντικη σάλτσα και την paella valenciana που μπορείς να ζητήσεις μόνο με θαλασσινά!

 

 

Bollywood Masala, Κέντρο Αθήνας

νηστίσιμα πιάτα

 

Μπορείς να βρεις νηστίσιμα πιάτα και στo ινδικό εστιατόριο Bollywood Masala στο Σύνταγμα. Σε ένα ατμοσφαιρικό και πολύχρωμο χώρο, ετοιμάσου να ταξιδέψεις γευστικά στην Ινδία, μέσα από φοβερά πιάτα και αυθεντικές ινδικές συνταγές!

📍Φωκίωνος 4 Αθήνα

e-table tip: Από νηστίσιμα πιάτα θα βρεις τη samosa λαχανικών με πατάτες, φασόλια, λαχανικά και μπαχαρικά, τη σαλάτα με μανιτάρια και λαχανικά, σούπα λαχανικών, το allo gobi (κουνουπίδι και πατάτες  σοταρισμένα με σπόρους και μπαχαρικά) και το dal makhni ( μαύρες φακές με κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτες).

 

 

Mentaleaty, Κεραμεικός

νηστίσιμα πιάτα
Το εστιατόριο Mentaleaty στον Κεραμεικό είναι ένα ιδαίτερο εστιατόριο με ασιατική και πολυνησιακή κουζίνα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αθηνά-Ελπίς», ο οποίος συμβάλει στη βελτίωση της υγείας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προσφέροντας τους εργασία και μεριμνώντας δραστικά για τη θεραπευτική υποστήριξη τους. Το Mentaleaty είναι ένας μοδάτος και νεανικός χώρος με μοντέρνα διακόσμηση και casual στιλ, που προσφέρει θρεπτικές και γευστικές επιλογές από φρεσκότατα υλικά και ψαγμένο street food.
e-table tip: Δοκίμασε ποικιλίες σε noodles με θαλασσινά και λαχανικά, spring rolls λαχανικών, τηγανιτό ρύζι και την thai salad με μάνγκο μαρούλι και λαχανικά!

Τα vegeterian και vegan

Σαρακοστή είναι η χαρά των χορτοφάγων και των Vegan!

Νice n Easy, Κολωνάκι

νηστίσιμα πιάτα

Πρώτο στη λίστα μας για νηστεία και σαρακοστιανά σε εστιατόριο είναι το Nice n Easy στο Κολωνάκι. Πληθώρα επιλογών με υγιεινά πιάτα για όλους: είτε είσαι χορτοφάγος, είτε προτιμάς τις μεσογειακές γεύσεις, είτε κάτι πιο ανατολίτικο, υπάρχει κάτι για εσένα. Χρησιμοποιούνται αυστηρά βιολογικά υλικά υψηλής ποιότητας, η προέλευση των οποίων αναγράφεται στο μενού μαζί με τη θρεπτική αξία του κάθε πιάτου. Υψηλής αισθητικής χώρος και χαλαρή ατμόσφαιρα που κάνουν το Nice n Easy στο Κολωνάκι must προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας -δοκιμάσε και το brunch του και θα μας θυμηθείς.

📍Ομήρου 60 & Σκουφά Κολωνάκι

e-table detox tip: Δοκίμασε το Brigitte Bardot ζυμαρικό από ρίζα konjac με πέστο βασιλικού, καρύδια πεκάν και κεϊλ και τη σαλάτα Nice n easy με οργανική ρόλα, πράσινα λαχανικά, τρίχρωμα ντοματίνια, σάλτσα από μελόξυδοκαι συριανό σαν-Μιχάλη!

Mama Tierra, Κέντρο Αθήνας

νηστίσιμα πιάτα

Στην Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις το πιο γνωστό vegan και vegeterian εστιατόριο Mama Tierra, που αποτελεί must επιλογή για ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα στο κέντρο της πόλης. Σε ένα χαλαρό και φιλόξενο χώρο θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα διεθνούς κουζίνας, λαχταριστά ορεκτικά, φρεσκότατες σαλάτες και χορταστικά κυρίως πιάτα που παρασκευάζονται καθημερινά από τα πιο φρέσκα υλικά και βιολογικά προϊόντα της αγοράς.

📍Ακαδημίας 84 Αθήνα

e-table detox tip: Πρέπει να δοκιμάσεις τον περίφημο vegan μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, μπιφτέκια μανιταριών από μείγμα champignon, πλευρώτους, μυρωδικών και βιολογικής βρώμης, μαζί με λαχανικά και chutney φρούτων και χούμους με γλυκοπατάτα, λεμόνι και καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

 


Ώρα για νόστιμα Σαρακοστιανά!

 

Νηστεύουμε έξω!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close