Ρέθυμνο | 8 νόστιμες στάσεις για εκλεκτό φαγητό

3.2K

Κάναμε μία βόλτα σε 8 εστιατόρια στο Ρέθυμνο και δοκιμάσαμε από αυθεντικές κρητικές συνταγές μέχρι μοντέρνα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ρίξε μια ματιά σε 8 νόστιμα Ρεθυμνιώτικα στέκια που προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές επιλογές για όλα τα γούστα.

Avli Restaurant & Lounge Apartments, Παλιά Πόλη

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

ΑΥΛΗ στο Ρέθυμνο, ένα από τα  καλύτερα εστιατόρια της χώρας, που για πάνω από 30 χρόνια, συνεχώς ψάχνει και προτείνει εκλεκτά εδέσματα που βαδίζουν στην μοντέρνα πλευρά και δημιουργούν τα χνάρια της σύγχρονης κρητικής κουζίνας. Στεγάζεται σ’ ένα από το πιο όμορφα κρητοβενετσιάνικα αρχοντικά του 16ου αιώνα,  με ένα φοβερό εσωτερικό χώρο και μία πανέμορφη αυλή. Διαθέτει επίσης μια φημισμένη Οινοθήκη, με αξιοσημείωτη επιλογή ελληνικών κρασιών. Αξίζει να δοκιμάσεις  το κουνέλι στιφάδο με πουρέ πατάτας, το κατσικάκι με μέλι και το χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση χανιώτικης κρεατότουρτας.

 

Κλείσε στο Avli Restaurant

 


 

Veneto Boutique Hotel & Restaurant, Παλιά Πόλη

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

Το Εστιατόριο Veneto ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Ρεθύμνου και βρίσκεται στην Παλιά Πόλη από το 1997. Το κτήριο, ένα παλιό Βενετσιάνικο αρχοντικό του 15ου αιώνα, αναπαλαιώθηκε και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της περιοχής. Είναι επίσης πιστοποιημένο από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης με την ετικέτα ‘CRETAN CUISINE’. Στο ισόγειο του VENETO βρίσκεται το 600 χρόνων πετρόχτιστο κελάρι, με φοβερά κρασιά που αριθμούν άνω των 150 ετικετών, που προέρχονται από επιλεγμένα οινοποιία από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Σε μία βοτσαλωτή αυλή με ατμοσφαιρικό φωτισμο θα απολαύσεις κρητικές παραδοσιακές γεύσεις που πατρεύονται με την υψηλή γαστρονομία.

 

Κλείσε στο Veneto

 


 

Petite Fleur, Κέντρο Ρεθύμνου

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

To Petite Fleur είναι ένα από τα κομψά και ρομαντικά εστιατόρια στο Ρέθυμνο. Πρόκέιται για ένα χώρο πολύ ξεχωριστό με ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση δίπλα στο λιμάνι του Ρεθύμνου. H κουζίνα που εκπροσωπεί το εστιατόριο είναι η Μεσογειακή με διάφορα δημιουργικά πιάτα με ψάρι και κρέας. Πιο συγκεκριμένα από το μενού ξεχωρίσαμε τον πύργο καραμελωμένης ντομάτας με χαλούμι και μελιτζάνα, τον φρέσκο μαριναρισμένο σολομό “mojito style” με λάιμ και κινόα και τα χειροποίητα ραβιόλια Petite Fleur με φρέσκο σολομό, σπανάκι και flakes παρμεζάνας.

 

 

Κλείσε στο Petite Fleur

 


 

 

1600 Raki Ba Raki, Κέντρο Ρεθύμνου

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

Το 1600 Raki Ba Raki στο Ρέθυμνο είναι ένα κλασικό κρητικό ρακάδικο.Τα καλυτέρα ελληνικά προϊόντα επιλέγονται καθημερινά για να δώσουν την αυθεντική τοπική γεύση στα πιάτα. Ο σεφ παντρεύει νοστιμιές και δίνει μια φρέσκια άποψη για το γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο μεζέ. Το περιβάλλον του φιλικό και φιλόξενο, θυμίζοντας λίγο παλιό παντοπωλείο, παραδοσιακό καφενέ αλλά πέρα από τη διακόσμηση, σε κερδίζει με τις μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του. Τα πιάτα που σερβίρει βασίζονται στην Κρητική κουζίνα, τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και την ισορροπημένη Μεσογειακή διατροφή.

 

 

 

Κλείσε στο 1600 Raki Ba Raki

 


 

Καπηλειό, Κέντρο Ρεθύμνου

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

Tο Καπηλειό στο Ρέθυμνο είναι ένα γαστρονομικός προορισμός που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και βρίσκεται στα όμορφα βενετσιάνικα σοκάκια της πόλης. Το μενού απαρτίζεται από πιάτα της ελληνικής και πιο συγκεκριμένα κρητικής κουζίνας αλλά και πιάτα σέρβικα μιας και ο ιδιοκτήτης είναι σέρβικης καταγωγής.  Με την πρώτη κιόλας ματιά στο κατάλογο θα ξεχωρίσει κανείς μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμα μαγειρευτά πιάτα αλλά και πιάτα της ώρας και ζυμαρικά. Όλα έρχονται σε χορταστικές μερίδες και σε πολύ λογικές τιμές.  Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν οι θαμώνες του Καπηλειού είναι τα ζυμαρικά με θαλασσινά, η πέστροφα και τα σουτζουκάκια γιαουρτλού.

 

 

Κλείσε στο Καπηλειό

 


 

Ταβέρνα Κορφή, 3 Μοναστήρια

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

Η Ταβέρνα Κορφή στο Ρέθυμνο αποτελεί σημείο συνάντησης για καλή ελληνική κουζίνα. Βρίσκεται στο λόφο της Φορτέτσας και έχει πανοραμική θέα του Ρεθύμνου. Το μενού περιλαμβάνει σπιτικές γεύσεις που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές και παρασκευάζονται με αγάπη και τα πιο αγνά υλικά και εκλεκτά κρητικά προϊόντα. Θα δοκιμάσεις εκπληκτικό ριζότο με γαρίδες, μελιτζάνα τυλιχτή, κοντοσούβλι, πανσέτα και κοτόπουλο σούβλας, κολοκύθι μπουρεκάκι στον φούρνο και πολλές ακόμα λαχταριστές σπεσιαλιτέ που θα συνοδεύσεις με καλό κρασί και κρητικά αποστάγματα, καθώς θαυμάζεις την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

 

 

Κλείσε στην Ταβέρνα Κορφή

 


 

Lemonokipos, Παλιά Πόλη

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

Το εστιατορίο Lemonokipos, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από τον κήπο με τις λεμονιές, άνοιξε το 2000 σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Ρεθύμνου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πόλης. Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική και κρητική κουζίνα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στο Ρέθυμνο, τόσο για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει όσο και για το φιλόξενο περιβάλλον του. Καθημερινά επιλέγει προσεχτικά φρέσκα τοπικά υλικά από ντόπιους παραγωγούς και πρώτες ύλες ανάλογα με την εποχή. Το εστιατορίο σερβίρει κλασικά και σύγχρονα πιάτα της ελληνικής κουζίνας με ένα μοντέρνο twist, σε συνδυασμό με μια ενημερωμένη λίστα κρασιών με προσεγμένες και μοντέρνες ετικέτες από τον σύγχρονο ελληνικό αμπελώνα.

 

 

Κλείσε στο Lemonokipos

 


 

Αλάνα Εστιατόριο, Κέντρο Ρεθύμνου

εστιατόρια στο Ρέθυμνο

Τελευταία πρόταση για εστιατόρια στο Ρέθυμνο είναι το εστιατόριο Αλάνα, που προσφέρει καλή μεσογειακή κουζίνα στο κέντρο της πόλης. Σε έναν πολύ όμορφο χώρο, με πολύ πράσινο, πέτρα και πέτρινες βρύσες θα απολαύσεις φαγητό με τις καλύτερες προδιαγραφές. Το μενού περιλαμβάνει ντόπια φρέσκα κρέατα,  μαγειρευτά και τις νόστιμες κρητικές σπεσιαλιτέ. Συνόδευσε με τα καλύτερα ελληνικά ποτά, εκλεκτά κρασιά και ολοκληρώτε με τα πιο νόστιμα κρητικά γλυκά.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close