Τα 10 πιο νόστιμα στέκια στο Κολωνάκι

4.4K

Μετά από τα ψώνια, μετά τη δουλειά, μετά από έναν χαλαρό περίπατο… για φαγητό και ποτό στην καρδιά της πόλης ψάξαμε και σου προτείνουμε τα 10 πιο νόστιμα στέκια στην πιο πολυσυζητημένη γειτονιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

La Esquina

Σε έναν από τους αγαπημένους μας πεζόδρομους, τη Χάρητος με τα ωραία εστιατόρια-bar, βρίσκεται το αγαπημένο μας all day burger and cocktail bar La Esquinaπου είναι ιδανική επιλογή για american style κουζίνα και φυσικά cocktails. Σε ένα μοντέρνο  χώρο με industrial διακόσμηση και με φυτά διακοσμημένα με φωτάκια, θα βρεις πεντανόστιμα burgers με ενδιαφέρουσες πινελιές, δροσερές σαλάτες, ποικιλίες ορεκτικών και δημιουργικά cocktails για κάθε γούστο!

e-table tip: Ξεκίνησε με τη la Esquina Salad με ραντίτσιο, βαλεριάνα, τρυφερά φύλλα ρόκας, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, φλοίδες μανιταριών, καρέ ντομάτας και βινεγκρέτ σιναπόσπορου και τα tacos με χοιρινό, iceberg, ντομάτα, guacamole και sweet chili cream. Από burgers προτείνουμε το Μushroom vs Cheddar burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μανιτάρια, bacon, ντομάτα, iceberg και λιωμένο cheddar και το La Esquina Black Angus Burger με μπιφτέκι Black Angus, bacon, τηγανιτό αυγό, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, μαγιονέζα και BBQ sauce! Για το τέλος, οπωσδήποτε το Bueno roll cream, που είναι κορμός με κρέμα μπισκότο, πραλίνα bueno, τρούφα υγείας και marsmallows!

 

Κλείσε στο La Esquina

 


 

Kιουζίν

εστιατόρια στο Κολωνάκι

Στην οδό Λυκαβηττού 16, θα βρεις το εστιατόριο Κιουζίν. Είναι μία ξεχωριστή πρόταση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ζεστό και φιλικό περιβάλλον που προσφέρει παραλλαγμένες παραδοσιακές συνταγές σπιτικού φαγητού. Εκεί θα βρεις superfoods που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, αλλά και πιάτα μαγειρεμένα με ολόφρεσκα ελληνικά προϊόντα. Σε ένα χώρο με vintage διακόσμηση και αισθητική, θα δοκιμάσεις φοβερές σπεσιαλιτέ με Ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, που συνδυάζονται ιδανικά με κρασιά από Ελληνικούς αμπελώνες.

e-table tip:  Δοκίμασε τη Σαλάτα με υπερτροφές με σπανάκι baby, πατζαρόφυλλα, ρόκα baby, καρότα, κινόα, αβοκάντο, λιαστή ντομάτα, σουλτανίνα, καρύδια, goji berries, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φέτα Βυτίνας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, τις φακές beluga με κινόα, κράνμπερις, ελιές, φυστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ πορτοκαλιού και το φρέσκο σολωμό με μυρωδικά, πουρέ πατζαριού και σαλάτα με φακές beluga. Από το νηστίσιμο μενού δοκίμασε γιουβέτσι με μανιτάρια πορτομπέλο, λαχανοντολμάδες με ρεβίθια, μανιτάρια, ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες, μουσακά με κιμά από φακές και μπεσαμέλ ελαιόλαδου με γάλα αμυγδάλου και κεφτεδάκια με κόκκινα φασόλια και κινόα, συνοδευμένα από ζέστη πατατοσαλάτα με ελιές και κάπαρη.

 

Κλείσε στο Κιουζίν

 


 

Yoleni’s – Greek Gastronomy center

Ανανεωμένο και με νέα διάθεση, το Yoleni’s – Greek Gastronomy center, άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει, με ένα ολοκαίνουργιο concept, μετατρέποντας το αίθριο του πολυχώρου της Yoleni’s, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών παραδοσιακών πιάτων. Βρισκόμενο στο Κολωνάκι, έχει ήδη καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις νέες του γευστικές προτάσεις, καθώς και την lounge μοντέρνα και χαλαρή ατμόσφαιρά του. Συνταγές από ολόκληρη την Ελλάδα, προσεκτικά επιλεγμένες από 6 προικισμένες μαγείρισσες, με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, συνθέτoυν έναν ευφάνταστο και χορταστικό κατάλογο, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις τους.

e-table tip: Δοκίμασε σαλάτα Σαντορίνηςφάβα Σχοινούσας και κρητική πίτα χαρουπιού με αρωματικά χόρτα για αρχή, ενώ για κυρίως κόκορα παστιτσάδα, σουζτουκάκια και παπουτσάκια!

 

Κλείσε στο  Yoleni’s

 


 

Scala Vinoteca

Ένα φοβερό wine bar στο Κολωνάκι που πρέπει να πας οπωσδήποτε για καλό κρασί και νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με επιρροές από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική είναι το εστιατόριο Scala Vinoteca. Ένας μοντέρνος χώρος όπου κυριαρχούν το ξύλο, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, μια υπέροχη μαύρη deco κάβα και η hit ξύλινη βεράντα στην οδό Σινά, αποτελεί ιδανικό τόπο συνάντησης για κρασί και εκλεκτισμένες γεύσεις αλλά και σπεσιαλιτέ από τον γνωστό και μοναδικό στο είδος του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο. Οι αγνές πρώτες ύλες και οι ραφινάτες γεύσεις που συνδυάζονται με την ενδιαφέρουσα οινική λίστα του Scala Vinoteca, που προσφέρει επιλογές με 200 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, καθιστούν το εστιατόριο ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυσηζητημένα στέκια της Αθήνας.

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα ωμών και ψητών baby λαχανικών με dressing από γιαούρτι και βασιλικό, το ceviche ροφού με σάλτσα εσπεριδοειδών και ψητά λαχανικά, την ταλιάτα χοιρινού Iberico με μικρές πατατούλες, καπνιστή πιπεριά και σάλτσα από αστεροειδή γλυκάνισο, τα tagliolini με αστακό, το εξαιρετικό ταρτάρ και τη σούπα με στρείδια, νιόκι και μπακακαλιάρο.

 

 

Κλείσε στο Scala Vinoteca

 


 

Simul

Minimal διακόσμηση, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και διεθνής κουζίνα με ελληνικές επιρροές, είναι αυτά που θα συναντήσεις στο Simul στο Κολωνάκι. Στην οδό Υψηλάντου 63, θα βρεις ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα διαφορετικό εστιατόριο. Η φιλοσοφία του διάσημου σεφ Νίκου Θωμά στηρίζεται στις διαθέσιμες πρώτες ύλες – ανάλογα τη στιγμή και την εποχή, γεγονός που οδηγεί σε συχνές αλλαγές του καταλόγου. Πιάτα με ωμό ψάρι και κρέας, έχουν πάντα όμως πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού. Μία εξαιρετική επιλογή για την εποχή που διανύουμε, είναι το μοσχαρίσιο tartare με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wasabi.

e-table tip:  Δοκίμασε τη σαλάτα με πολύχρωμα πατζάρια σε χώμα από χαρούπι, καρύδια και γκοργκοντζόλα, ποικιλία από ρόκα με μήλο, κάσιους και μέλι πάνω σε πρόβειο γιαούρτιφρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια σιτάκε, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο, αχνιστά μανιτάρια σε κρέμα πατάτας και αυγό στους 72 C και φρέσκο ψάρι ημέρας με “ριζότο” σελινόριζας και ντομάτες. Για το τέλος αξίζει η τάρτα passion fruit με μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα.

 

Κλείσε στο Simul

 


 

Spiros & Vasilis

Το εστιατόριο Spiros & Vasilis, είναι ένα εστιατόριο με ιστορία. Άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 1974 και έκτοτε έχει μείνει στην κορυφή των προτιμήσεών μας όσον αφορά την κλασική γαλλική κουζίνα. Κύρια προτεραιότητά του είναι η ποιότητα των υλικών, αλλά και το άψογο και ευγενικό σέρβις του. Αρχοντική διακόσμηση και ζεστή ατμόσφαιρα είναι αυτά που σε παρατηρείς με μία πρώτη ματιά στον χώρο. Στον κατάλογο θα βρεις ψαρικά, κρύα και ζεστά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, μαγειρευτά ημέρας, νόστιμα γλυκά, αλλά και μία πολύ μεγάλη wine list.

e-table tip: Μην παραλήψεις να δοκιμάσεις Στέικ Tαρτάρ, Φοντύ σινουάζ, Φιλέτο Wellington και Κροκέτες τρούφας.

 

Κλείσε στο Spiros & Vasilis

 


 

Izakaya

εστιατόρια στο Κολωνάκι

Για Ιαπωνική fashion κουζίνα στο Κολωνάκι, ο προορισμός σου είναι ένας και είναι το εστιατόριο Izakaya. Ο χώρος του είναι μικρός, casual, χαλαρός, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακός, με διακόσμηση που συνδυάζει την ιαπωνική παράδοση με βιομηχανικά στοιχεία που δένουν αρμονικά με τις πολύχρωμες pop art αφίσες στους τοίχους. Ενώ, highlight του εστιατορίου αποτελεί η ανοιχτή του κουζίνα, στην οποία μαγειρεύονται μπροστά σου οι παραγγελίες του. Προσφέρει μία ποικιλία από starterssushi & sashiminoodles και rice plates και φανταστικά γλυκά.

e-table tip: Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις μαριναρισμένο λαβράκι με yuzu, shiso, αχινό και φρούτα του πάθους.

 

Κλείσε στο Izakaya

 


 

Nice ‘n Easy 

Στην καρδιά του Κολωνακίου, στην οδό Ομήρου 60 & Σκουφά, βρίσκεται το all-day cafe restaurant Nice ‘n Easy. Προσεγμένο μεσογειακό μενού, φιλοσοφία δημιουργίας, σωστή και διακριτική εξυπηρέτηση είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν. Στο Nice ‘n Easy θα βρεις επιλογές για όλα τα γούστα. Βιολογικά, υγιεινά, ελαφριά, χορτοφαγικά, για λάτρεις του κρέατους και νόστιμα πιάτα με έθνικ πινελιές όπως φρέσκος άγριος σολωμός φούρνου, pancakes  με φρούτα του δάσους και organic muesli για πρωινό και το πεντανόστιμο Michael Jackson (skinny burger), με ελάχιστες θερμίδες.

e-table tip: Δοκίμασε τη τρίχρωμη πατατοσαλάτα Ava Gardner με φακές beluga, ταρτάρ τόνου, dressing πορτοκαλιού και πούδρα από χαρούπι, το power bowl με αρωματικό ταμπούλε από τρίχρωμη κινόα, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, ρεβύθια, goji berries, σπόρους κάνναβης και σάλτσα μοσχολέμονο και το Marialeni’s Mac N Cheese πέννες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη με ντομάτα, μπρόκολο, ανθότυρο και μοτσαρέλα. Συνόδευσε το γεύμα σου με ένα δροσερό Nice ‘n Easy  cocktail. Το αγαπημένο μας είναι το The Laurence Olivier.

 

Κλείσε στο Nice ‘n Easy

 


 

M8 Restaurant-Bar

Το hot spot του Κολωνακίου για να απολαύσεις νόστιμα μεσογειακά πιάτα, είναι το εστιατόριο M8 Restaurant-Bar στην οδό Μηλιώνη 8. Το M8 είναι φιλόξενο, φωτεινό, με μία νότα διακριτικής πολυτέλειας με lounge ατμόσφαιρα. Είναι ιδανικό για πρωινό, επαγγελματικά ραντεβού, corporate events και meetings. Εκεί θα απολαύσεις εκλεκτά δημιουργικά πιάτα με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τερζούδη.

e-table tip: Δοκίμασε ριζότο άγριων μανιταριών με λάδι και πάστα τρούφαςψαρονέφρι σχάρας με σάλτσα ροκφόρ και σολωμό teriyaki με σπαγγέτι λαχανικών βουτύρου και Κινόα. Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορείς να απολαύσεις ένα από τα δροσερά cocktail του M8 ή μία από τις λαχταριστές γλυκές του προτάσεις, όπως μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα λεβάντας.

 

Κλείσε στο M8 

 


 

Mayor

Σύγχρονη διακόσμηση με urban νεοϋορκέζικη αισθητική, lounge στοιχεία, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά στέκια του Κολωνακίου για νόστιμες μεσογειακές gourmet απολαύσεις. Φυσικά δεν είναι άλλο από το εστιατόριο Mayor, στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι. Πέρα από την πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών από το εξωτερικό και από την Ελλάδα, διαθέτει και ένα πολύ ξεχωριστό μενού με ποικίλες γεύσεις  ζουμερές ταλιάτες και νόστιμα burgers, μέχρι και εκλεκτό sushi.

e-table tip: Δοκίμασε το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, βότανα, παρμεζάνα, μαγιονέζα μαϊντανού, το φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα από Dukkah κους κους, dip γιαούρτι, ταχίνι,  το burger & lobster με black angus και αστακό, την κλασικη καρμπονάρα με πανσέτα Guanciale, παρμεζάνα, αυγό, την πίτσα tartufo με μασκαρπόνε, ποικιλία μανιταριών, λάδι τρούφας και την εξαιρετική tomahawk με σάλτσα τσίμι τσούρι.

 

Κλείσε στο Mayor

 


 

 

Βγες στο Κολωνάκι!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close