Αργυρούπολη | Τα 10 top εστιατόρια των καλοφαγάδων

4.1K

Γιατί ο καιρός άνοιξε, γιατί το mood άλλαξε, γιατί οι διακοπές ξεκίνησαν, γιατί όταν είσαι ακόμα στην Αθήνα, θέλεις να φας κάπου καλά, διαφορετικά, αλλά και κοντά! Για όλα αυτά, σου προτείνουμε 10 Τοπ εστιατόρια στην Αργυρούπολη, για να τα απολαύσεις μαζί με την παρέα σου, την οικογένειά σου ή το ταίρι σου.

 

1 | Άλλη σκάλα 

Μετά το πολύ επιτυχημένο εστιατόριο Σκάλα στην Οία της Σαντορίνης, δημιουργήθηκε το κλασικό εστιατόριο Άλλη Σκάλα στην Αργυρούπολη, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αλεξιουπόλεως 25. Μετρώντας σχεδόν 23 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της εστίασης, έχει καταφέρει να είναι στέκι για πολλές παρέες των Νοτίων Προαστίων. Η ζεστή και φιλική του ατμόσφαιρα, η απλή του διακόσμηση με τους περίτεχνους πίνακες να κοσμούν τους τοίχους και οι αυθεντικές και ιδιαίτερες γεύσεις του, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Δοκίμασε παραδοσιακές νόστιμες συνταγές, γευστικούς μεζέδες, ζουμερά κρεατικά σχάρας και αυθεντικές γεύσεις από τη Σαντορίνη και νιώσε πως έχεις ήδη φύγει διακοπές με την παρέα σου.

e-table tip: Άρχισε με την ονομαστή λούτζα που μαρινάρεται σε κρασί και μπαχάρια και ξεραίνεται στον αέρα, με παραδοσιακή φάβα Σαντορίνης, με κολοκυθοκεφτέδες ή με τοματοκεφτέδες και συνέχισε με χειροποίητο κεμπάμπ, ριζότο με μανιτάρια του δάσους ή χειροποίητες ραβιόλες με φιλετάκι μόσχου. Συνόδευσε το γεύμα ή το δείπνο σου με χύμα κρασί, κρητική ρακή ή μία ελληνική μπύρα.

 

Κλείσε στην Άλλη σκάλα

 


 

2 | Σουσάμι

Θα μπορούσε κανείς να πει πως βρίσκεται σε μία ευχάριστη επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, καθώς φεύγοντας έχεις την αίσθηση της χαράς και της ζεστασιάς. Ο λόγος, για το εστιατόριο Σουσάμι, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 92, στην Αργυρούπολη. Απαλά γήινα χρώματα,  κλασσική και μοντέρνα διακόσμηση, συνδιάζοντας το χθες και το σήμερα και ακούσματα έντεχνης ελληνικής μουσικής σε διακριτική ένταση πάντα, δίνουν μία διαφορετική πνοή στο γεύμα ή το δείπνο σου. Εκτός από τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, προσφέρει νόστιμες μεσογειακές επιλογές, ελληνικές σπεσιαλιτέ και διάφορα πιάτα ημέρα που ξεχωρίζουν, που σε κάνουν να μη ξέρεις πιο να πρωτοδιαλέξεις.

e-table tip: Ξεκίνα με σαγανάκι σουσάμι με γραβιέρα και λεμονάτη σάλτσα μελιού ή με πιτάκια Κρήτης με σάλτσα φέτας, συνέχισε με ψαρονέφρι γραβιέρα με λιαστή ντομάτα και δενδρολίβανο, carbonara με μπέικον, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα και ριζότο μελιού με κοτόπουλο, κάρυ, κάσιους, μανιτάρι και μέλι, ενώ για το τέλος, επέλεξε ένα κέικ σοκολάτας με παγωτό.

 

Κλείσε στο Σουσάμι

 


 

3 | 7 Monks Beer Garden

Αν είσαι και εσύ λάτρης της μπύρας, τότε μία άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση για την περιοχή της Αργυρούπολης, είναι το Beer Restaurant 7 Monks Beer Garden, που βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 57. Ροκ διάθεση, καλή μπύρα και νόστιμη διεθνής κουζίνα… Υπάρχει καλύτερη επιλογή για έξοδο με την παρέα; Η φιλική του διάθεση, τα ξύλινα τραπέζια από φυσικό κορμό δέντρου, καθώς και το στοιχείο της πέτρα που διακοσμούν το χώρο, σου δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μία κλασική μπυραρία του εξωτερικού. Στον κατάλογό του θα βρεις νόστιμα κυρίως, ξεχωριστά finger food και πλούσιες και λαχταριστές ποικιλίες, συνοδευόμενα από τις αγαπημένες σου μαύρες, ξανθές και κόκκινες μπύρες.

e-table tip: Επέλεξε onion rings, λαχταριστό και ζουμερό BBQ burger, κότσι, το οποίο σερβίρεται σε μία μεγάλη ξύλινη πιατέλα που περιέχει τηγανιτές πατάτες και πατάτες φούρνου με φλούδα, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανο τουρσί και σάλτσα BBQ, αλλά και μία ποικιλία κρεατικών, με λουκάνικα, μπιφτέκια, μπριζολάκια, φιλέτο κοτόπουλο, πιτάκια και ζεστές τραγανές τηγανιτές πατάτες, για να μοιραστείς με την παρέα.

 

Κλείσε στο 7 Monks Beer Garden

 


4 | Ο Χορός των γεύσεων

Αν πάλι αναζητάς εστιατόρια στην Αργυρούπολη με live μουσικές βραδιές στη μέση του καλοκαιριού, τότε πρέπει να επισκεφθείς το ιδιαίτερο μουσικό μεζεδοπωλείο Χορό των γεύσεων, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 115, στην Αργυρούπολη. Και επειδή η live μουσική, είναι πάντα καλύτερη με φαγητό, εκεί θα βρεις νόστιμη ελληνική – παραδοσιακή κουζίνα και εκλεκτούς μεζέδες, σε απίστευτες τιμές και προσφορές που θα λατρέψεις. Ο χώρος του, μοντέρνος και φωτινός, με κομψή και λιτή διακόσμηση, συνδιάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο design. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη τρως και πίνεις όσο θες με 13 ευρώ και κάθε Παρασκευή με 16 ευρώ!

e-table tip: Από τα μεζεδάκια του παράγγειλε μπεκρή μεζέ, χοιρινή τηγανιά και απάκι σχάρας βυθισμένο σε σάλτσα, ενώ από τα κυρίως, η καλύτερη επιλογή είναι οι παρεΐστικες πιατέλλες που μπορείς να μοιραστείς με την παρέα, όπως η πιατέλα ‘κάτι πιο εκλεκτό’, η οποία περιλαμβάνει φιλετάκια, χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, μπιφτέκι, λουκάνικο, πανσέτα και κεμπάπ, συνοδευόμενο με τηγανιτές πατατούλες και ψητές πιτούλες.

 

Κλείσε στο Χορό των γεύσεων

 


 

5 | Gatoh!

Και αν θέλεις κάτι πιο χαλαρό, κάτι δηλαδή σε All-Day Cafe Restaurant με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, τότε μπορείς να κλείσεις τραπέζι στο Gatoh!, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 84. Λιτός και πολύχρωμος χώρος, με χαλαρή ατμόσφαιρα και μοντέρνα και cozy διακόσμηση, ιδανικός για όλες τις ώρες της ημέρας. Το προσωπικό πάντα ευδιάθετο και οι τιμές ιδιαίτερα καλές, για όλες τις γευστικές επιλογές και τα ελαφριά γεύματα που προσφέρει. Milkshakes, φρέσκοι χυμοί, ζεστές σφολιάτες, λαχταριστά κρουασάν, πλούσια σάντουιτς, αμαρτωλές βάφλες και φυσικά δροσερό παγωτάκι, που ταιριάζει απίστευτα ή όπως πολλοί θα έλεγαν, επιβάλεται το καλοκαίρι.

e-table tip: Επέλεξε ένα club sandwich supreme, με κοτόπουλο, καπνιστό χοιρινό, αυγό, ντομάτα, μαρούλι, τυρί και σως, συνοδευόμενο από σαλάτα ή πατατάκια και συνόδευσε το με ένα milkshake σοκολάτα ή μία λαχταριστή βάφλα με δύο μπάλες παγωτό και όποια επικάλυψη τραβάει η όρεξή σου. Αγαπημένη μας βάφλα, αυτή με παγωτό black forest και σιρόπι φράουλα και καραμέλα.

 

Κλείσε στο Gatoh!

 


 

6 | Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant

Και επειδή όλοι ξέρουν ότι η φύση σου ανοίγει την όρεξη, μέσα στο καταπράσινο πάρκο στα όρια του Αλίμου και της Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε το σχετικά πρόσφατο 2017, το εστιατόριο Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant, στο λόφο Τρουμπάρι. Ένας ειδυλλιακός χώρος ανάμεσα στα πεύκα και το πράσινο, τη μοναδική θέα των Νοτίων Προαστίων με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να φαίνεται από την ταράτσα του και την απλή, αλλά μοντέρνα διακόσμησή του, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Το γρήγορο σέρβις σε συνδιασμό με τις νόστιμες επιλογές συμπληρώνουν την ευχάριστη εμπειρία σου. Λαχταριστά μεσογειακά πιάτα με ποικίλες δημιουργικές πινελιές κατακλίζουν τον κατάλογο και σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

e-table tip: Ξεκίνα με γεμιστές πατάτες οφτές με μπέικον κοτόπουλου και τσένταρ σως και μπαμπού στικς με καραμελωμένη πανσέτα σε τεριγιάκι και πέστο ρόκας, συνέχισε με ταλιατέλες με μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι και φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή με κριθαρότο με γαρίδες και λαχανικά αρωματισμένο με σαφράν και απογείωσε το γεύμα ή το δείπνο σου μπανόφι με κρέμα Μπαλού.

 

Κλείσε στο Pantheon

 


 

7 | Η Κουζίνα της πλατείας 

Σου έχει λείψει η μυρωδιά του σπιτικού καλομαγειρεμένου φαγητού; Τότε πρέπει να επισκεφθείς το εστιατόριο Κουζίνα της Πλατείας, το οποίο είναι στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Η διακόσμησή του λιτή, ακριβώς αυτή που αρμόζει σε ένα κλασικό μαγειρείο, με ζεστή ατμόσφαιρα και καλή διάθεση. Όλος ο κατάλογος περιλαμβάνει παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, μαγειρεμένες με μεράκι και τα πιο φρέσκα και ποιοτικά φαγητά, από δύο πολύ ταλαντούχες μαγείρισσες. Αγαπημένα πιάτα όπως μουσακάς, παστίτσιο, γεμιστά και πολλές νόστιμες προτάσεις, αλλά και διάφορα πιάτα ημέρας, σου ανοίγουν την όρεξη και σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

e-table tip: Εξαιρετικά νόστιμες επιλογές παραδοσιακά κεφτεδάκια, αρνίσια παϊδάκια και μοσχαρίσιο συκώτι, συνοδευόμενα πάντα φυσικά με μία σαλάτα, όπως χωριάτικη, πολίτικη ή μία πατζαροσαλάτα.

 

Κλείσε στην Κουζίνα της πλατείας 

 


 

8 | Pasta

Επόμενος προορισμός… Ιταλία! Ιταλική κουζίνα και πολλές αμερικανικές σπεσιαλιτέ, είναι αυτά που θα γευτείς στο εστιατόριο Pasta, το οποίο θα βρεις στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 29. Ο χώρος του μοντέρνος και απλός, με ζεστά χρώματα που τον κάνουν πιο οικείο, τη lounge χαλαρή ατμόσφαιρα και το γρήγορο και ευγενικό σέρβις που διαθέτει,  σε κάνουν να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, ενώ ταυτόχρονα, το μενού του σε εκπλήσσει με τις πλούσιες, ξεχωριστές και γευστικές του προτάσεις. Φρέσκες σαλάτες, νόστιμα ζυμαρικά, μυρωδάτα ριζότι, antipasti και εκλεκτά κρεατικά μαγειρεύονται καθημερινά, με τα πιο αγνά υλικά και πλημμυρίζουν το χώρο μυρωδιές που σίγουρα θα σου ανοίξουν την όρεξη.

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με πουγκιά ζυμαρικών γεμισμένα με αχλάδι σε σάλτσα gorgotziola και onion rings, να συνεχίσεις με ένα πιάτο ζυμαρικά με λαχταριστή χειροποίητη σάλτσα, όπως πέννες με φρέσκο σολομό, βότκα και ρόκα σε λευκή σάλτσα ή με μία carbonara originale, με παντσέτα, κολοκυθάκια και αβγό και να τα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

 

Κλείσε στο Pasta

 


 

9 | Mejico

Το Μεξικό στην Αργυρούπολη! Μία κουζίνα η οποία είναι αλήθεια πως έλειπε από την περιοχή και αρέσει σε πολλούς, είναι η μεξικάνικη κουζίνα. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το αρκετά εντυπωσιακό έθνικ εστιατόριο Mejico, το οποίο βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 36 και Θράκης 10. Ο φωτεινός και γεμάτος χρώματα χώρος του, με τη μοντέρνα διακόσμηση και την πάντα καλή διάθεση από το προσωπικό, εντυπωσιάζει τόσο, όσο και το μενού του, το οποίο είναι γεμάτο πικάντικες και ξεχωριστές γεύσεις. Κλασικά, αλλά γευστικά burritos, enchiladas, empanadas και chili con carne δεσπόζουν στο μενού, ενώ σε συνδυασμό με τα δροσερά κοκτέιλ του, σε κάνουν να νιώθεις ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι σου στη Λατινική Αμερική.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το φημισμένο του βοδινό σουβλάκι, την ξεχωριστή πικάντικη pasta με κοτόπουλο, το λαχταριστό φιλέτο με σάλτσα chimichurri και φυσικά, τα πρωτότυπα ζυμαρικά με γαρίδες και lime που διαθέτει.

 

Κλείσε στο Mejico

 


 

10 | Barrel House

Τελευταίος προορισμός για εστιατόρια στην Αργυρούπoλη… η Γερμανία. Αν η διάθεση τραβάει μπυρίτσα και μεσογειακά πιάτα για συνοδεία, τότε μπορείς να επισκεφθείς το Beer Restaurant Barrel House, στην Ελευθέριου Βενιζέλου 36 και Γερουλάνου. Πάνω από 80 ετικέτες μπύρας και 8 draft, συνοδεύουν ιδανικά διάφορες γευστικές προτάσεις, σε έναν ιδιαίτερα φωτινό και άνετο εσωτερικό χώρο και έναν καταπράσινο και ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο. Ακούσματα από jazz, soul, blues και rock μουσική, το παρεΐστικο και ευδιάθετο κλίμα του, το πρόθυμο και ευγενικό προσωπικό του, η μεγάλη ποικιλία από μπύρες, οι νόστιμες και πολλές επιλογές σε καλές τιμές, δημιουργούν τον απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού για όσους βρίσκονται με την παρέα στην Αθήνα.

e-table tip: Μοιράσου με την παρέα διάφορες ποικιλίες αλλαντικών, λουκάνικων και τυριών, φρέσκες και γευστικές σαλάτες, λαχταριστές γεμιστές πατάτες, χοιρινό σπαθάτο με πιπεριές και κρεμμύδια και οπωσδήποτε ένα original γερμανικό κότσι και θα μας θυμιθείς.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close