12 νόστιμα στέκια στην Κύπρο που θα βγούμε φέτος το φθινόπωρο

1.1K

Κάποιοι λένε ότι κάνει ακόμα αρκετή ζέστη, άλλοι λένε ότι το φθινόπωρο είναι πλέον εδώ! Εμείς κάναμε μια βόλτα σε 12 εστιατόρια στην Κύπρο που μας αρέσουν φυσικά χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά είναι και ταυτόχρονα ιδανικά για να δημιουργήσεις νέες φθινοπωρινές γευστικές αναμνήσεις με την παρέα σου!

Liquid Cafe Bar, Αγία Νάπα

Το Liquid Cafe Bar στην Αγία Νάπα, είναι ένα από τα νεότερα, πιο μοντέρνα και κομψά bar restaurants στην Αγία Νάπα. Κάτι που κάνει το Liquid να ξεχωρίζει από τα άλλα μαγαζιά του είδους του στην περιοχή είναι τα νόστιμα πιάτα που σερβίρει, εκπροσωπώντας επάξια τη διεθνή κουζίνα. Στο κατάλογο θα βρει κανείς πιάτα εμπνευσμένα και από τις πέντε ηπείρους,  με θαλασσινά και κρεατικά όπως γεμιστά μανιτάρια με γαρίδες σβησμένες με περνό, πιάτα με noodles, fajitas με μοσχάρι, πολλές ποικιλίες σε πίτσα και ζυμαρικά και λαχταριστά επιδόρπια. Μην παραλείψεις να συνδυάσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλς του!

 

 

Κάνε κράτηση στo Liquid Cafe Bar

 


Biergarten Hofbrau Munchen, Αγία Νάπα

Το Biergarten Hofbrau Munchen είναι μια παραδοσιακή μπυραρία στην Αγία Νάπα με αυθεντική βαυαρέζικη κουζίνα. Εκεί θα βρειςοκτώ διαφορετικά βαρέλια βαυαρικής μπύρας και περισσότερες από 100 ετικέτες ειδικών εμφιαλωμένων μπύρων από τη Γερμανία και το Βέλγιο. Στον κατάλογό του εστιατορίου θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από πιατα, μεζέδες και συνοδευτικά, ιδανική συνοδεία για όποια μπύρα κι αν επιλέξεις. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα ψητά κρεατικά και τα λουκάνικα, ενώ δεν λείπουν και πιάτα όπως το γκούλας.

 

Κάνε κράτηση στo Biergarten Hofbrau Munchen

 


Andama Restaurant, Πρωταράς

Το εστιατόριο Andama Tavern είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, της περίφημης Κυπριακής φιλοξενίας, στην καρδιά του Πρωταρά. Το μενού έχει δημιουργηθεί πάνω σε αυθεντικές οικογενειακές και παραδοσιακές συνταγές της Κύπρου. Τα πιάτα προετοιμάζονται εξ ολοκλήρου στην κουζίνα της ταβέρνας και είναι φτιαγμένα από ντόπια υλικά. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το παραδοσιακό κλέφτικο, τον μουσακά, ποικιλία κρεατικών ή ψαρικών θα βρούνε σίγουρα μια θέση στην καρδιά σου.

 

 

Η Ταβέρνα Αλώνια στα Λιβάδια είναι μια παραδοσιακή Κυπριακή ταβέρνα στη Λάρνακα με καλό φαγητό. Πρόκεται για την ιδανική επιλογή όταν αναζητάς ένα μέρος για να απολαύσεις εκλεκτούς μεζέδες σε ένα φιλόξενο χώρο.  Σε ένα παλιό αρχοντικό με ιστορία πέραν των 140 χρόνων, θα δοκιμάσεις λεμονάτο κουνέλι, μελιτζάνες με φέτα στον φούρνο, αρνίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και εξαιρετικό κόκκινο κρασί, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

 

Κάνε κράτηση στην Ταβέρνα Αλώνια

 


 

Zenon Tavern, Λάρνακα Κέντρο

Η ταβέρνα Ζήνων είναι μία υπέροχη, ποιοτική ταβέρνα με κυπριακούς και εποχικούς μεζέδες και με πινελιές από ελληνική κουζίνα που σέβεται την πελατεία του, με ανοικτή κουζίνα μέσα από την οποία μπορείς να δεις τι μαγειρεύεται. Ξεκινάει από το μεσημέρι με όσπρια, μαγειρευτά πιάτα ημέρας, καθώς και φαγητά σχάρας από το πλούσιο μενού και το βράδυ συνεχίζει προσφέροντας μοναδικά πιάτα όπως συκώτι κοτόπουλου τσιγαρισμένο με κουμανταρία, κουνέλι λεμονάτο, σουφλέ κοτόπουλουχαλούμι ψημένο στο νορό και φρέσκο ψωμί κατασκευή του μαγαζιού που έρχεται ζεστό στο τραπέζι.

 

 

Κάνε κράτηση στην ταβέρνα Ζήνων 

 


 

To Steki Tis Pareas, Λάρνακα Κέντρο

Το Στέκι της Παρέας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό και ζωντανή μουσική. Οι μεγάλες τοιχογραφίες προσδίδουν στον χώρο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και σε ταξιδεύουν πίσω στα παλιά. Στο Στέκι θα δοκιμάσεις νόστιμα εποχιακά κρέατα και λαχανικά, όπως μεγάλες ποικιλίες σε ορεκτικά αλλά και νηστίσιμα πιάτα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το βράδυ μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

 

 

Κάνε κράτηση στo Στέκι της Παρέας

 


Ταβέρνα Μεζεδοκαμώματα, Τερσεφάνου

Ένας χώρος άνετος, παραδοσιακά διακοσμημένος με ζεστή και φιλική οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι η παραδοσιακή ταβέρνα Τα Μεζεδοκαμώματα. Εκείνο που ξεχωρίζει όμως είναι οι νόστιμοι κυπριακοί μεζέδες που είναι φτιαγμένοι με εύγεστες παραδοσιακές συνταγές. Στα Μεζεδοκαμώματα θα βρεις νόστιμα μαγειρευτά πιάτατης ημέρας και λαχταριστό οφτό κλέφτικο τις Κυριακές.

 

 

Κάνε κράτηση στα Μεζεδοκαμώματα

 


Barrique Wine & Deli, Λευκωσία (Κέντρο)

Το Barrique Wine & Deli είναι πλέον σημείο αναφοράς στον κόσμο των Wine Bar στη Λευκωσία, με συνοδεία ενημερωμένης κάβας απο όλο τον κόσμο. Ο χώρος του κινείται σε μοντέρνα αισθητική με την ντιζαϊνατη κάβα, περιτριγυρισμένη από συντηρητές οίνων και βιτρίνες φορτωμένες με μοναδικές απολαύσεις τυριών και αλλαντικών, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Οι μουσικές είναι jazzy και ήρεμες, ό,τι χρειάζεται κανείς για να χαλαρώσει, απολαμβάνοντας ένα καλό κρασί και μια ποικιλία τυριών ή αλλαντικών από διάφορες χώρες της Μεσογείου (Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία).

 

Κάνε κράτηση στo Barrique Wine & Deli

 


 

Syntrofia, Έγκωμη

Η Συντροφιά δημιουργήθηκε από μία ομάδα φίλων και συνεργατών που αποφάσισαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους και κυρίως την αγάπη τους για φαγητό, και να δημιουργήσουν ένα γαστρονομικό πλούτο από την Ελλάδα και την Κύπρο. Με καλό φαγητό με ένα θερμό καλωσόρισμα, η Συντροφιά προσφέρει φρέσκα προϊόντα όλες τις ώρες της ημέρας. Από τις πρωινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, αξίζει να δοκιμάσεις παραδοσιακές πίτες ζυμαρικά, φρέσκα ψάρια, δροσερές σαλάτες όπως και πιατέλες τυριών που συνοδεύονται από τοπικές μπύρες και κρασιά από επιλεγμένους παραγωγούς οίνου.

 

 

Κάνε κράτηση στη Syntrofia

 


Οι Μαγείρισσες, Λακατάμια

Στις Μαγείρισσες στη Λευκωσία, δύο αδελφές επάνω από τις κατσαρόλες ετοιμάζουν φαγητό με παραδοσιακές κυπριακές συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς τους. Πρόκειται για μια ταβέρνα που φέρνει καθημερινά την παράδοση στο πιάτο σου, όπως το «Πομπάρι», ένα αυθεντικό κυπριακό φαγητό, που φτιάχνεται με κιμά, ρύζι και μπαχαρικά. Στις Μαγείρισσες σε περιμένει νόστιμη παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με αρνί και κοτόπουλο στη σούβλα, παστίτσιο, γεμιστά, οφτό κλέφτικο και πολλά άλλα που θα σε απογειώσουν γευστικά. Άσε λίγο χόρο και για τη ‘Σαρλότα της γιαγιάς’  για το τέλος!

 

 

Κάνε κράτηση στις Μαγείρισσες

 


Nama Restaurant, Άγιος Τύχωνας

Στο Nama Restaurant στον Άγιο Τύχωνα στη Λεμεσό είναι μια καλή ταβέρνα με παραδοσιακή Κυπριακή κουζίνα, με καλό φαγητό όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια ντόπιας αλιείας, φρέσκα θαλασσινά, νόστιμους μεζέδες, αλλά και κρεατικά και παραδοσιακό Κυπριακό σουβλάκι. Αυτά που ξεχωρίζουν στην προτίμηση του κοινού είναι τα τηγανιτά ψάρια, τα καλαμαράκια και το ψητό χταπόδι ενώ πολλοί επιλέγουν την νόστιμη γαριδομακαρονάδα.

 

 

Κάνε κράτηση στo Nama Restaurant

 


The superfood bar, Ενάεριος

Τελευταία πρόταση για τα φθινοπωρινά εστιατόρια στην Κύπρο είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν υγιεινό φαγητό, το The superfood bar στην Λεμεσό. Πρόκειται για ένα casual στέκι για αυτούς που αναζητούν να φάνε υγιεινά και χαμηλά σε λιπαρά φαγητά με σκοπό ένα πιο healthy lifestyle. Το μενού του περιλαμβάνει γευστικότατες φρέσκες σαλάτες, νοστιμότατα είδη σάντουιτς και wraps, ζουμερά σπιτικά μπέργκερ, τραγανές ιδιαίτερες σπιτικές πίτσες, σούσι και τέλος πεντανόστιμο μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα ολικής αλέσης με σαλάτα. Από το μενού επίσης ξεχωρίζουν τα sushi burgers αλλά και οι χορτοφαγικές επιλογές σε burgers οπως το μπιφτέκι από quinoa ή το μπιφτέκι από σπανάκι.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close