10 Εστιατόρια στα Βόρεια Προάστια που μαγειρεύουν Σαρακοστιανά

2K

Στην τελική ευθεία για τον εορτασμό του Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα προβληματίζει τους καλοφαγάδες που θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση της νηστείας χωρίς να στερηθούν όμορφες στιγμές με την παρέα τους σε κάποιο εστιατόριο. Για εσένα που αναζητάς τα καλύτερα εστιατόρια στα Βόρεια Προάστια, συγκεντρώσαμε 10 από αυτά που θα βρεις σαρακοστιανές επιλογές στο μενού τους.

 

Εν Ελλάδι, Κηφισιά

 

Το εστιατόριο Εν Ελλάδι λειτουργεί στην Κηφισιά με μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Μεσογειακές γεύσεις που ικανοποιούν και τις πιο απαιτητικές προσδοκίες από όλη την Ελλάδα, σε περιμένουν για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα σχάρας, μαγειρευτά, ψάρια αλλά και ζυμαρικά και καλύπτουν όλο το φάσμα των γευστικών σουεπιθυμιών. Το χειμώνα θα απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σου δίπλα στο τζάκι και τους καλοκαιρινούς μήνες στον υπέροχο κήπο του.

Εμμανουήλ Μπενάκη 22 Κηφισιά

e-table tip: Δοκίμασε Πλιγούρι με ντομάτα και πιπεριά, Φάβα Σαντορινιά παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια , Kαλαμάρι τηγανιά με το μελάνι του, Καλαμαράκια τηγανητά σε σάλτσα ταραμά,  Κριθαρότο με θαλασσινά ( μύδια, γαρίδα , καλαμάρι , vongole) και Λαβράκι φιλέτο γεμιστό με γαρίδα και σος λεμονιού.

 

Κλείσε στο Εν Ελλάδι

 


 

Ψαροταβέρνα Ο Θανάσης, Αγία Παρασκευή

Ο Θανάσης στην Αγία Παρασκευή ειναι μια απο τις παλιότερες ψαροταβέρνες και πιο γνωστές της περιοχής που προσφέρει ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Ο Θανάσης είναι γνωστός για τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες, το καλό φαγητό, τις σπιτικές γεύσεις, και τους γνήσιους ψαρομεζέδες.

Κων/νου Κανάρη 43, Αγία Παρασκευή

e-table tip: Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σαλάτα Special με λάχανο, μαρούλι, ρόκα, καρότο, μωβ λάχανο, ντομάτα, αγγούρι, ποικιλία βραστών με χόρτα εποχής, τα μύδια της Μαγείρισας, καβουροσαλάτα, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα ψημένη στα κάρβουνα, χταποδάκι λιαστό στην σχάρα, όπως και τις γαρίδες Αμβρακικού με ούζο που είναι η σπεσιαλιτέ της ταβέρνας.

 

Κλείσε στο Θανάση

 


 

Κλεψύδρα, Δροσιά

Στo μεζεδοπωλείο Κλεψύδρα στη Δροσιά σερβίρονται οι καλύτεροι μεζέδες για όλη την οικογένεια. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο συνεργάζονται με ψαράδες από όλη την Ελλάδα και οι μεζέδες γίνονται με μεράκι, είναι όλοι χειροποίητοι και συνεχώς εμπλουτίζονται προκειμένου να μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Σε ένα ζεστό χώρο, με ωραία διακόσμηση πέτρας και ξύλου και ένα μεγάλο τζάκι, θα απολαύσεις εξαιρετικά Σαρακοστιανά και θαλασσινά πιάτα.

Λεωφόρος Σταμάτας 5 Δροσιά

e-table tip: Δοκίμασε τη Σαλάτα «Κλεψύδρα» με ξεφλουδισμένη ντομάτα, βραστή πατάτα, ρόκα, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι, τα μύδια σαγανάκι με καραβιδόψιχα και σως μουστάρδας, την ποικιλία ψαρομεζέδων με χέλι καπνιστό, γαύρο ξιδάτο, σαρδέλα παστή και φάβα και την σπεσιαλιτέ της Κλεψύδρας, τη «χταποδάτη» μακαρονάδα με κιμά χταποδιού σε κόκκινη σάλτσα.

 

Κλείσε στο Κλεψύδρα

 


 

Ψαρομανία, Μαρούσι 

Η ψαροταβέρνα Ψαρομανία στο Μαρούσι φημίζεται για την καλή ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Στο ζεστό και  στο παραδοσιακό της περιβάλλον θα δοκιμάσεις καλό φαγητό, σπιτικές γεύσεις και γνήσιους ψαρομεζέδες.

Δάφνης 57 Μαρούσι

e-table tip: Δοκίμασε σπέσιαλ βελουτέ ψαρόσουπα με σφυρίδα, εκπληκτικές γαρίδες σαγανάκι, νόστιμη ρεβυθοσαλάτα και τις εκλεκτές καβουροδαγκάνες, λαχταριστή καραβιδομακαρονάδα που θα συνοδεύσεις με καλό κρασί, ούζο ή τσίπουρο.

 

Κλείσε στο Ψαρομανία

 


 

Γαριδάδικο, Χαλάνδρι

Το Γαριδάδικο είναι ένα αγαπημένο μεζοπωλείο στο Χαλάνδρι που μπορείς να απολαύσεις υπέροχα μεσογειακά πιάτα σε ένα ζεστό χώρο με πολύ όμορφο εσωτερικό design, που έχει ως βάσικο χαρακτηριστικό του οπως μαρτυρά και το όνομα, την γαρίδα! Το μενού προσφέρει μια σειρά από γαρίδες από τα ελληνικά νερά, αλλά και μεγάλες γαρίδες από τις θάλασσες του Ειρηνικού και Ατλαντικού που προσφέρονται ψητές, τηγανητές, σε μακαρονάδες και σαγανάκι.

Ζαλοκώστα 3 Χαλάνδρι

e-table tip: Δοκίμασε σαλάτα Γαριδάδικο με γαρίδες και μύδια, πατατοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, χειροποίητη ρεγγοσαλάτα, γαρίδα ποπ κόρν, γαρίδες αβοκάντο, θράψαλο γεμιστό, σαλάχι στην σχάρα, χταπόδι κρασάτο με φάβα, κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, γαριδομακαρονάδα, ριζότο σουπιάς με μελάνι και μυδοπίλαφο.

 

Κλείσε στο Γαριδάδικο

 


 

Πιπεριά, Νέο Ψυχικό

Το εστιατόριο Πιπεριά στο Νέο Ψυχικό είναι ένα fish restaurant που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το 2001 στα Βόρεια Προάστια. Πρόκειται για μια μοντέρνα ταβέρνα, με χαλαρή ατμόσφαιρα και σύγχρονο design. Ο σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου, δημιούργησε ένα καινοτόμο μενού με καθαρά θαλασσινό προσανατολισμό και εξαιρετικά πιάτα που παρασκευάζονται με τα φρεσκότερα υλικά της αγοράς και έχουν φανατικούς φίλους.

Άγγελου Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Νέο Ψυχικό

e-table tip: Δοκίμασε Γαύρο μαριναρισμένο σε ξύδι, με σκόρδο και ροδοπίπερο, Δροσερές φακές με φρέσκα μυρωδικά και καπνιστή ρέγγα, Φρέσκα μύδια με τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και τσίλιΦιλέτα πέρκας σε καταϊφι, με γλυκόξινη σάλτσα και Ριζότο με χτένια και αχινό.

 

Κλείσε στο Πιπεριά

 


 

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου, Νέα Ερυθραία

Το εστιατόριο Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου στην Νέα Ερυθραία είναι μια φοβερή πρόταση για καλό ψάρι στην περιοχή που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τα καλομαγειρεμένα θαλασσινά εδέσματα. Επισκέψου την ψηλοτάβανη, φωτεινή σάλα της όμορφης μονοκατοικίας και απόλαυσε ένα πλούσιο γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους σου.

Πατριάρχου Ιωακείμ & Γρηγορίου Ε΄ Νέα Ερυθραία

e-table tip: Θα δοκιμάσεις παστά, μαρινάτα, ψητά και τηγανητά ψαράκια, οστρακοειδή, καβούρια, θράψαλα, σαρδέλα ψητή, χταπόδι και πολλές ακόμα θαλασσινές σπεσιαλιτέ, που επιμελείται ο σεφ Βάιος Παπαλάμπρος.

 

Κλείσε σuttonτο Μπαρμπουνάκι δια χειρός

 


 

Fish Co. Platters, Νέο Ψυχικό

Θες να νηστέψεις..εναλλακτικά; Το εστιατόριο Fish Co. Platters στο Ν.Ψυχικό είναι το ιδανικό για να δοκιμάσει κανείς Νοτιοαφρικανική κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης μεγαλωμένος στη Νότια Αφρική, σε ταξιδεύουν στις γεύσεις και τα μυστικά της Νοτιοαφρικάνικης κουζίνας και κυρίως της Μοζαμβίκης που βασίζεται σε σπάνια μπαχαρικά και μυρωδικά.Το καινοτόμο concept τους βασίζεται στην έννοια της πιατέλας στη μέση του τραπεζιού και της “συλλογικής” απόλαυσης των εκπληκτικών platters θαλασσινών ή κρεατικών που σερβίρονται σε εντυπωσιακές μεγάλες πιατέλες πάνω σε ειδικές θερμαινόμενες διακοσμημένες βάσεις.

Περικλέους 11 Ν. Ψυχικό

e-table tip: Δοκίμασε την πιατέλα Prawns Nacional με γαρίδες μαγειρεμένες με μαύρη μπύρα, σκόρδο και τσίλι σερβιρισμένα με ανάμεικτο ρύζι, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, ψωμί και ελιές Καλαμών, σαλάτα Hot Lula με καλαμάρι, ρόκα και σάλτσα peri peri, γαριδομακαρονάδα με παστό λεμόνι, τσίλι και βασιλικό και λινγκουίνι de Mare με Queen Γαρίδες, χταπόδι, καλαμαράκι, μύδια και ντοματίνια.

 

Κλείσε στο Fish Co. Platters

 


 

Θεσσαλία, Κηφισιά

Το εστιατόριο Θεσσαλία είναι ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της Κηφισιάς. Προκείται για στέκι των καλοφαγάδων και όλων αυτών που αγαπουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Από το 1978 μέχρι και σήμερα, το μενού περιέχει νόστιμα πιάτα από όλη την Ελλάδα αλλά και πολλές συνταγές της Θεσσαλίας. Θα βρεις νόστιμα μαγειρευτά, μεγάλη ποικιλία κρεάτων στη σχάρα, λαχταριστά Σαρακοστιανά και σαλάτες, αλλά και κάποιες προτάσεις εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα.

Ελαιών 19 Νέα Κηφισιά

e-table tip: Δοκίμασε μιξ βραστών λαχανικώνΜελιτζανοσαλάτα, Μελιτζανοσαλάτα, Παραδοσιακές φακές, Μπακαλιάρος τηγανιτός, Σπαγγέτι με γαρίδες αρωματισμένες με ούζο, αλλά και κάποια από τις φοβερές πίτσες!

 

Κλείσε στο Θεσσαλία

 


 

Αθερίνα, Νέα Ερυθραία

Φωτογραφία του χρήστη Αθερίνα - Atherina.

Η Αθερίνα στην Ν. Ερυθραία είναι μια μοντέρνα ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Πρόκειται για στέκι ειδικά γι’ αυτούς που αγαπούν το ψάρι και τα θαλασσινά, με ένα πλούσιο μενού γεμάτο νόστιμες προτάσεις. Ο χώρο είναι ευχάριστος και φιλόξενος θυμίζοντας Κυκλαδίτικο περιβάλλον με λευκό περίγυρο και απλά λιτά άσπρα έπιπλα. Αν ο καιρός είναι καλός, κλείσε τραπέζι στην όμορφη αυλή της Αθερίνας όπου δεσπόζουν ψηλά δέντρα, βασιλικοί και ένα μποστάνι όπου καλλιεργούνται βιολογικά λαχανικά που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες.

Χαριλάου Τρικούπη 162 Νέα Ερυθραία

e-table tip: Δοκίμασε Ψητή μελιτζάνα με χέλι καπνιστό, Αλμυρίκια, Μπουγάτσα Θαλασσινών, Μυδοπίλαφο λευκό με άνηθο και λεμόνι, Ριζότο γλυκιάς κολοκύθας με γαρίδες και πολύχρωμες πιπεριές, Καραβίδες Ευβοϊκού και Χταπόδι καραμελωμένο σε μαυροδάφνη και μπαλσάμικο.

 

Κλείσε στο Αθερίνα

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στα Βόρεια Προάστια

 


 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close