7 νόστιμα στέκια κατάλληλα για χορτοφάγους

1.8K

Σήμερα 1η Οκτωβρίου γιορτάζουν οι vegetarian! Προς τιμήν λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Χορτοφάγων– World Vegetarian Day, αποφασίσαμε να κάνουμε μία βόλτα σε vegetarian εστιατόρια, αλλά και σε εστιατόρια με vegetarian μενού στην Αθήνα, και να φάμε υγιεινά και χορτοφαγικά!

Mama Tierra, Κέντρο Αθήνας

αποτοξίνωση σε εστιατόρια

Στην Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις το πιο γνωστό vegan και vegeterian εστιατόριο Mama Tierra, που αποτελεί must επιλογή για ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα στο κέντρο της πόλης. Σε ένα χαλαρό και φιλόξενο χώρο θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα διεθνούς κουζίνας, λαχταριστά ορεκτικά, φρεσκότατες σαλάτες και χορταστικά κυρίως πιάτα που παρασκευάζονται καθημερινά από τα πιο φρέσκα υλικά και βιολογικά προϊόντα της αγοράς.

📍Ακαδημίας 84 Αθήνα

e-table detox tip: Πρέπει να δοκιμάσεις τον περίφημο vegan μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, μπιφτέκια μανιταριών από μείγμα champignon, πλευρώτους, μυρωδικών και βιολογικής βρώμης, μαζί με λαχανικά και chutney φρούτων και χούμους με γλυκοπατάτα, λεμόνι, καραμελωμένα κρεμμύδια και αραβικές πίτες. Επίσης τη σαλάτα με βιολογική κινόα, αβοκάντο, αχλάδι, μυρωδικά και λάιμ ντρέσινγκ και τα linguine à la crème με μανιτάρια champignon, κολοκυθάκι, μπρόκολο, άνηθο, μαϊντανό και κρέμα καρύδας.

Ο vegan μουσακάς με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, μπιφτέκια μανιταριών από μείγμα champignon, πλευρώτους, μυρωδικών και βιολογικής βρώμης, μαζί με λαχανικά και chutney φρούτων.

 

Κλείσε στο Mama Tierra!

 


 

Simul, Κολωνάκι

Το Simul στο Κολωνάκι είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο που θα βρεις vegeterian πιάτα,  με διεθνή κουζίνα που όμως έχει επιρροές από την Ελληνική. Simul στα λατινικά σημαίνει “μαζί”, ενώ το (in) situ, που συνοδεύει το όνομα του εστιατορίου, υποδηλώνει τη φιλοσοφία του σεφ να στήνει το μενού, ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες – ανάλογα τη στιγμή και την εποχή. Με φυσικό φως, minimal διακόσμηση, λευκό και ξύλο, η χαλαρωτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι ιδανική για να απολαύσεις φοβερές σπεσιαλιτέ.

📍Υψηλάντου 63 Κολωνάκι

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα με πολύχρωμα πατζάρια σε χώμα από χαρούπι, καρύδια και γκοργκοντζόλα, ποικιλία από ρόκα με μήλο, κάσιους και μέλι πάνω σε πρόβειο γιαούρτι, φρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια σιτάκε, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο, αχνιστά μανιτάρια σε κρέμα πατάτας και αυγό στους 72 C και φρέσκο ψάρι ημέρας με “ριζότο” σελινόριζας και ντομάτες. Για το τέλος αξίζει η τάρτα passion fruit με μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα.

Αθηναϊκή σαλάτα με πεσκανδρίτσα, κόκκινο λάχανο, περγαμόντο και σαφράν

 

Κλείσε στο Simul 

 


 

Pere Ubu, Γλυφάδα

αποτοξίνωση σε εστιατόρια

Προς τα νότια προάστια, στη Γλυφάδα θα βρεις το ξεχωριστό Pere Ubu, που αποτελείται από το Pere, ένα burger bar με εκλεπτυσμένες γεύσεις και το Ubu, το οποίο προσανατολίζεται σε clean eating επιλογές με οργανικά και βιολογικά προϊόντα. Σοφιστικέ φωτεινός εσωτερικός χώρος και όμορφο αίθριο και αυλή, με χαλαρή ατμόσφαιρα που αποτελούν ιδανικό χώρο για να απολαύσεις υγιεινά smoothies και πιάτα ειδικών προδιαγραφών χωρίς γλουτένη, χορτοφαγικά και όχι μόνο. Να επισημάνουμε επίσης, ότι πρόκειται για pet friendly εστιατόριο, οπότε συνιστάται θερμά για μία… υγιεινή έξοδο παρέα με το κατοικίδιό σου!

📍Κύπρου 74 Γλυφάδα

e-table tip: Τα homemade flatbreads με μια μεγάλη ποικιλία σε toppings, που ψήνονται στον πετρόφουρνο με ηφαιστειακή πέτρα, to Μπιφτέκι veggie απο quinoa με φύτρες φασολιού, relish απο κόκκινη πιπεριά και cheddar, τη σαλάτα με noodles, peanut butter, almond butter, λαχανικά και ψημένα φυστίκια τη Pizza “Πράσινη” με πέστο βασιλικού, ψητά λαχανικά και φρέσκια μοτσαρέλα. Να δοκιμάσεις επίσης τα σπαράγγια με μανιτάρια, βιολογική τομάτα, αυγά ποσέ και cranberries και τις πέννες με βιολογικό μπρόκολο και σπιτικά φρέσκα λαχανικά.

Η σαλάτα με noodles, peanut butter, almond butter, λαχανικά και ψημένα φυστίκια

 

Κλείσε στο Pere Ubu

 


 

Νice n Easy, Κολωνάκι

Ένα ακόμα από τα καλά εστιατόρια με vegetarian μενού είναι το Nice n Easy στο Κολωνάκι. Πληθώρα επιλογών με υγιεινά πιάτα για όλους: είτε είσαι χορτοφάγος, είτε προτιμάς τις μεσογειακές γεύσεις, είτε κάτι πιο ανατολίτικο, υπάρχει κάτι για εσένα. Χρησιμοποιούνται αυστηρά βιολογικά υλικά υψηλής ποιότητας, η προέλευση των οποίων αναγράφεται στο μενού μαζί με τη θρεπτική αξία του κάθε πιάτου. Υψηλής αισθητικής χώρος και χαλαρή ατμόσφαιρα που κάνουν το Nice n Easy στο Κολωνάκι must προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας -δοκιμάσε και το brunch του και θα μας θυμηθείς.

📍Ομήρου 60 & Σκουφά Κολωνάκι

e-table detox tip: Δοκίμασε τη τρίχρωμη πατατοσαλάτα Ava Gardner με φακές beluga, ταρτάρ τόνου, dressing πορτοκαλιού και πούδρα από χαρούπι, το power bowl με αρωματικό ταμπούλε από τρίχρωμη κινόα, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, ρεβύθια, goji berries, σπόρους κάνναβης και σάλτσα μοσχολέμονο και το Marialeni’s Mac N Cheese πέννες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη με ντομάτα, μπρόκολο, ανθότυρο και μοτσαρέλα.

 

Tο power bowl με αρωματικό ταμπούλε από τρίχρωμη κινόα, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, ρεβύθια, goji berries, σπόρους κάνναβης και σάλτσα μοσχολέμονο

 

Κλείσε στο Nice n Easy στο Κολωνάκι

 


 

Nice n Easy, Κηφισιά

Εάν βρίσκεσαι στην Κηφισιά και ψάχνεις εστιατόρια με vegeterian μενού, τότε πρέπει να έρθεις στο Nice n Easy, το αδερφάκι του Nice n Easy στο Κολωνάκι. Το εστιατόριο αυτό δίνει έμφαση στην προέλευση των πρώτων υλών και στη θρεπτική αξία κάθε πιάτου. Τα υλικά που χρησιμοποιεί έχουν ως κοινό σημείο την υψηλή διατροφική αξία, είναι αγνά και αποκλειστικά βιολογικής παραγωγής. Το μενού έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, ελαφριά πιάτα, χορτοφαγικά και μη, προτάσεις με έθνικ πινελιές αλλά και μεσογειακά νόστιμα πιάτα.

📍Παπαδιαμάντη 7 Κηφισιά

e-table tip: Δοκίμασε το Nat King Cole, ψητό μαστέλο Χίου με γλυκό του κουταλιού ελιά και αρώματα εσπεριδοειδών, τα αυγά Nikos kazantzakis στο σαγανάκι τους τηγανισμένα σε ελαιόλαδο πάνω σε γλυκοπατάτα με σπανάκι και λάιμ και το Marliyn Monroe, αβοκάντο στη σχάρα με ξινοτύρι Μυκόνου, ντοματίνια και χλωροφύλλη βασιλικού.

Το Marliyn Monroe, αβοκάντο στη σχάρα με ξινοτύρι Μυκόνου, ντοματίνια και χλωροφύλλη βασιλικού.

 

Κλείσε στο Nice n Easy στην Κηφισιά

 


 

Κιουζίν, Κολωνάκι

Το εστιατόριο Κιουζίν είναι μία ξεχωριστή πρόταση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ζεστό και φιλικό περιβάλλον που προσφέρει παραλλαγμένες παραδοσιακές συνταγές σπιτικού φαγητού. Εκεί θα βρεις superfoods που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, αλλά και χορτοφαγικά πιάτα μαγειρεμένα με ολόφρεσκα ελληνικά προϊόντα. Σε ένα χώρο με vintage διακόσμηση και αισθητική, θα δοκιμάσεις φοβερές σπεσιαλιτέ με Ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, που συνδυάζονται ιδανικά με κρασιά από Ελληνικούς αμπελώνες.

📍Λυκαβηττού 16 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε τη Σαλάτα με υπερτροφές με σπανάκι baby, πατζαρόφυλλα, ρόκα baby, καρότα, κινόα, αβοκάντο, λιαστή ντομάτα, σουλτανίνα, καρύδια, goji berries, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φέτα Βυτίνας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, τις φακές beluga με κινόα, κράνμπερις, ελιές, φυστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ πορτοκαλιού και το φρέσκο σολωμό με μυρωδικά, πουρέ πατζαριού και σαλάτα με φακές beluga. Από το νηστίσιμο μενού δοκίμασε γιουβέτσι με μανιτάρια πορτομπέλο, λαχανοντολμάδες με ρεβίθια, μανιτάρια, ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες, μουσακά με κιμά από φακές και μπεσαμέλ ελαιόλαδου με γάλα αμυγδάλου και κεφτεδάκια με κόκκινα φασόλια και κινόα, συνοδευμένα από ζέστη πατατοσαλάτα με ελιές και κάπαρη.

Οι φακές beluga με κινόα, κράνμπερις, ελιές, φυστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ πορτοκαλιού.

 

Κλείσε στο Κιουζίν

 


 

Indian Haveli, Μακρυγιάννη

Τελευταία πρόταση για εστιατόρια με vegetarian μενού είναι το ινδικο εστιατόριο Indian Haveli. Πρόκειται για τις καλύτερες επιλογές για ινδική κουζίνα στην Αθήνα. Haveli, στην ινδική υπο-ήπειρο αναγνωρίζεται ως η απόλυτη πολυτέλεια ζωής. Εκεί θα θα συναντήσεις την πολυτέλεια στις γεύσεις και την κουλτούρα της Ινδίας λίγα λεπτά από το μετρό της Ακρόπολης. Έντονα χρώματα και έθνικ διακόσμηση θα σε μεταφέρουν στη μακρινή Ινδία μαζί με τα αρώματα από τις εκλεκτές γεύσεις που ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς.

📍Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 12 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε τη σαμόσα λαχανικών, τα τηγανητά τριγωνάκια, γεμιστά με απαλά καρυκευμένο πουρέ πατάτας, λαχανικά και μπαχαρικά, το ντάχι Πάπρι Τσατ, που είναι
παραδοσιακό γλυκόξινο σνακ της βόρειας Ινδίας με βραστή πατάτα ,ψιλοκομμένο αγγούρι, κρεμμύδι,γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού, ντομάτα και τραγανά κομματάκια φύλλου, μανιταρόσουπα με διάφορα Ινδικά μπαχαρικά, το Shahi Πανίρ Ινδικό τυρί μαγειρεμένο σε κρεμώδη σάλτσα από ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και κάσιους, το Ματάρ Πανίρ, που είναι φρέσκια μπιζέλια και σπιτικό τυρί μαγειρεμένα σε μία πικάντικη σάλτσα κάρρυ και το Ντάλ Τάκρα, τις κρεμώδεις κίτρινες φακές με αρωματικά μπαχαρικά.

 

Σαλάτα με μανιτάρι και ντοματίνια

 

 

Κλείσε στο Indian Haveli

 


 

Ανακάλυψε και κλείσε τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με vegetarian μενού!

 

Κλείσε στο Mama Tierra!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close