Για μεζέδες δίπλα στο τζάκι | Part 2

3.5K

Πριν λίγο καιρό, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τα πιο ζεστά στέκια στην Αθήνα, εκεί που θα βγεις για φαγητό με την παρέα σου και θα ζεσταθείς δίπλα σε ένα τζάκι, απολαμβάνοντας εκλεκτές γεύσεις. Επειδή πολλοί από εσάς μας ζήτησαν και άλλα εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες που διαθέτουν τζάκι, συνεχίσαμε το ψάξιμο, και καταλήξαμε στα 10 ακόλουθα!

Κισσός, Χαλάνδρι

Πρώτη στάση, η ταβέρνα Κισσός στο Χαλάνδρι. Καλά κρυμμένο, μέσα στα μυστικά στενάκια του Χαλανδρίου, θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου, με την μοναδική του φιλοξενία και την οικογενειακή του ατμόσφαιρα. Ξεκινώντας τη λειτουργία του το μακρινό 1987, αποφάσισε να έχει ως στόχο του να δημιουργήσει έναν χώρο, στον οποίο η ζεστή του ατμόσφαιρα και τα υγιεινά σπιτικά φαγητά του, θα προσφέρουν ξέγνοιαστες στιγμές σε όλους τους επισκέπτες. Οι νόστιμες σπιτικές σπεσιαλιτέ του, ετοιμάζονται καθημερινά, με τα πιο αγνά υλικά και γίνονται αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων που τις δοκιμάζουν.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις σουτζουκάκια με πουρέ, φασολάκια, παστίτσιο, αρνάκι γιουβέτσι στο φούρνο και εξαιρετικό μουσακά.

 

Κάνε κράτηση στην ταβέρνα Κισσός

 


Εστιατόριο Ταρ, Πατήσια

εστιατόρια με τζάκι

Το Tαρ είναι η πρώτη μπυραρία που άνοιξε στην Ελλάδα και βρίσκεται στα Πατήσια. Σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου, το Ταρ προσφέρει νόστιμες συνταγές γερμανικής-αυστριακής κουζίνας, που θα συνδυάσεις με μια μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσια αλλά και σε μπουκάλι, μπύρα. Σε ένα ζεστό χώρο με ένα εντυπωσιακό τζάκι, θα δοκιμάσεις παραδοσιακά πιάτα, από ποικιλίες σε λουκάνικα, μέχρι πατατοσαλάτες και ξινολάχανο.

e-table tip: Καθώς το Ταρ είναι η παλαιότερη μπυραρία στην Αθήνα, αξίζει να περιπλανηθείς στον εντυπωσιακό χώρο του. Να παραγγείλεις κρεμμυδόπιτα, ποικιλίες από λουκάνικα και το λαχταριστό ψαρονέφρι.

 

Κάνε κράτηση στο Tαρ

 


Σκηνικό Γεύσεων, Νέα Φιλαδέλφια

Αν ψάχνεις για εστιατόρια με τζάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε έφυγες για το Σκηνικό Γεύσεων. Εκεί θα βρεις καθημερινά γευστικές επιλογές με αγνά υλικά επιλεγμένα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Με ένα ωραίο πέτρινο τζάκι, θα δοκιμάσεις σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εκλεκτά πιάτα κρέατος και θαλασσινών.

e-table tip: Δοκίμασε ποικιλίες κρεατικών, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια και μπριζολάκια χοιρινά με μέλι και θυμάρι!

 

Κάνε κράτηση στο Σκηνικό Γεύσεων

 


Οινοθεραπευτήριο, Περιστέρι

εστιατόρια με τζάκι

Το μεζεδοπωλείο Οινοθεραπευτήριο στο Περιστέρι προσφέρει νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας με  μεσογειακές πινελιές, δίνοντας έμφαση στην φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών. Εκεί θα δοκιμάσεις από μαμαδίστικα μαγειρευτά, μέχρι λαχταριστά ψητά στα κάρβουνα και ποικιλίες σε ζεστά και κρύα ορεκτικά, μαζί με καλό κρασάκι.

e-table tip: Δοκίμασε αρνίσια παϊδάκια, γαρίδες σαγανάκι, φάβα, μπιφτέκι γεμιστό χειροποίητο, τηγανιά κοτόπουλο, ταμπουλέ και μπουρέκι με παστουρμά και φέτα!

 

Κάνε κράτηση στο μεζεδοπωλείο Οινοθεραπευτήριο

 


Απλίκα, Μοσχάτο

εστιατόρια με τζάκι

Επόμενη στάση για εστιατόρια με τζάκι στην Αθήνα, είναι η αγαπημένη μας Απλίκα στο Μοσχάτο. Σε ένα ζεστό και νεανικό χώρο, θα δοκιμάσεις γύρω από το τζάκι, νόστιμους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας, με δημιουργικές προσθήκες!

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα Απλίκα με καραμελωμένα καρύδια, λιαστή ντομάτα, βαλσάμικο και ανθότυρο, το πούρο φέτας με μέλι, τα παστουρμαδοπιτάκια, το τηγανόψωμο με μαρμελάδα κρασιού, τη φωλιά κοτόπουλου, κεμπάπ γιαουρτλού και burger μοσχάρι.

 

Κάνε κράτηση στην Απλίκα

 


Σαλματάνης, Κηφισιά

εστιατόρια με τζάκι

Το Εστιατόριο Σαλματάνης στην Κηφισιά λειτουργεί από το 1920 και προσφέρει ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, ο Σαλταμάνης συνδυάζει παραδοσιακές με μοντέρνες συνταγές, δημιουργώντας αξέχαστα γευστικά αποτελέσματα. Με διακόσμηση σε παλ αποχρώσεις, το τζάκι να δεσπόζει στον χώρο και πίνακες με ναυτικούς, η ατμόσφαιρα ταξιδεύει τον νου, σε κάποιο κοντινό νησί.

e-table tip: Δοκίμασε γεμιστά μανιτάρια, μπουρεκάκια μελιτζάνας, φάσα φιλεταρισμένη, τυλιγμένη σε λαρντον με φρέσκα άγρια μανιτάρια και κoυνέλι φιλεταρισμένο με ταλιατέλες και μανιτάρια!

 

Κάνε κράτηση στο Εστιατόριο Σαλματάνης

 


 

Τα Βαρέλια, Μαρούσι

εστιατόρια με τζάκι

Η ταβέρνα Βαρέλια στο Μαρούσι προσφέρει ελληνική κουζίνα σε ένα όμορφο περιβάλλον με παραδοσιακή διακόσμηση και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια γνωστή ταβέρνα με έναν ευρύχωρο ζεστό χώρο, όπου θα νιώσεις λες και βρίσκεσαι σε κάποιο γραφικό ελληνικό χωριό. Το μενού στα Βαρέλια περιλαμβάνει εκλεκτούς μεζέδες και ξεχωριστές σπιτικές ελληνικές σπεσιαλιτέ!

e-table tip: Δοκίμασε φάβα και ντολμάδες με κιμά, σπέσιαλ μελιτζάνα με τυρί, μπριζόλα μοσχαρίσια γάλακτος, μπιφτέκι γεμιστό, ζουμερά παϊδάκια, αλλά και φρέσκα ψάρια ημέρας.

 

Κάνε κράτηση στην ταβέρνα Βαρέλια

 


 

Το Κουτούκι του Γρίλλη, Ταύρος

Τελευταία πρόταση για τα στέκια με τζάκι είναι το περίφημο Κουτούκι του Γρίλλη στον Ταύρο. Ακριβώς δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού, θα βρεις ένα από τα πιο ιστορικά κουτούκια στην Αθήνα και θα απολαύσεις καλό φαγητό, ψητά κρέατα και λαχταριστούς μεζέδες, με καλό κρασί και ελληνική μουσική! Το ατού του μαγαζιού είναι το παταράκι, το οποίο είναι αμφιθεατρικό και γραφικό.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις μοσχαράκι μπεκρή μεζέ με τυριά, κεμπάπ με πιτούλες και εξαιρετικές ποικιλίες ζεστών και κρύων ορεκτικών.

 

Κάνε κράτηση στο Κουτούκι του Γρίλλη

 


 

 

Κάνει κρύο, καιρός για φαγητό δίπλα σε τζάκι!

 

Ανακάλυψε εστιατόρια με τζάκι!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close