Εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη που μπορείς να βγεις χειμώνα-καλοκαίρι!

7.2K

Ποιος είπε ότι το χειμώνα δεν μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου σε εστιατόρια με θέα; Ε λοιπόν, εμείς ψάξαμε και σου προτείνουμε 10 εστιατόρια στην Αθήνα με τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο, ιδανικά για όλες τις περιστάσεις, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς και τον χειμώνα.

Olive Garden 

εστιατόρια με θέα

Ανεμπόδιστη θέα σε ολόκληρη την Αθήνα, προσφέρει το εστιατόριο Olive Garden από τον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania. Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Υμηττός και Αργοσαρωνικός ανοίγονται μπροστά σου για να τα απολαύσεις. Λιτό, κομψό και κλασικό, με έμφαση στο λευκό χρώμα και το ξύλο προσδίδουν έναν προσιτό αέρα πολυτέλειας. Πολυβραβευμένο για τη δημιουργική του κουζίνα και βασισμένο αποκλειστικά σε φρέσκα προϊόντα διαλεγμένα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την υπογραφή του executive chef Χρήστου Τζιλήρα, προσφέρει πιάτα όπως Fluffy mushroom frittersStrip loin Black Angus, αλλά και δροσερά κοκτέιλ.

e-table tip: Απόλαυσε βελουτέ σούπες, παραδοσιακή σπανακόπιτα και ψημένο ψωμί με φέτα, φρέσκο θυμάρι, καπνιστό ζαμπόν Θράκης, γλυκό σταφύλι με μέλι θυμαριού και τραγανή σαλάτα για να ξεκινήσεις το γεύμα σου.

 

360 Degrees 

εστιατόρια με θέα

Πανοραμική θέα 360 μοιρών, από το bar restaurant 360 Degrees στο Μοναστηράκι. Ακρόπολη, Πλάκα, ο Ναός του Ηφαίστου, οι Αέρηδες και η Ρωμαϊκή αγορά είναι αυτά που πρωταγωνιστούν από τις τζαμαρίες του. Νόστιμη ελληνική κουζίνα με δημιουργικές συνταγές και καλοστημένα πιάτα θα σου χαρίσουν μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία. Από το μενού τους μπορείς να δοκιμάσεις ρολάκια κοτόπουλου στον ατμό, γεμισμένα με τραγανά λαχανικά, αρωματισμένα με φρέσκο βασιλικό σε λιβανέζικο ταμπουλέ από βιολογικό πλιγούρι με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας, καθώς και ριζότο με πουρέ γλυκοκολοκύθας, με μανιτάρια Portobello, πάστα τρούφας και άρωμα από φρέσκο θυμάρι.

e-table tip: Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις φιλέτο σολωμού στην σχάρα με σπαγγέτι λαχανικών σε βελουτέ, αρωματισμένη με ούζο, σάλτσα από κρόκο Κοζάνης και πιπερόριζα, αλλά και ένα από τα δροσερά ευφάνταστα κοκτέιλ που προσφέρει.

 

Asian Taste 

εστιατόρια με θέα

Με φόντο την Ακρόπολη,  το εστιατόριο Asian Taste στο Γκάζι, θα σε συναρπάσει τόσο με την υπέροχη θέα που προσφέρει, όσο και με την αυθεντική κλασική κινέζικη κουζίνα του. Διαθέτει λιτή διακόσμηση, με στοιχεία που θυμίζουν την παράδοση και την κουλτούρα της Άπω Ανατολής. Το μενού του είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τις πιο νόστιμες σπεσιαλιτέ της κινέζικης και ασιατικής γαστρονομίας. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα όπως τραγανή πάπια Πεκίνουnoodles και τηγανητό ρύζι με ανανά, κοτόπουλο με κάρυ, αλλά και τηγανιτή μπανάνα ή τηγανιτό παγωτό για το τέλος.

e-table tip: Δοκίμασε τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, που είναι τόφου με τσίλι και καλαμάρι με πιπεριές.

 

Chocolat Royal

εστιατόρια με θέα

Στην προνομιακή θέση στην καρδιά του Θησείου, το εστιατόριο Chocolat Royal, θα σου κόψει την ανάσα με την υπέροχη θέα που διαθέτει ακριβώς μπροστά από την Ακρόπολη, ατενίζοντας ταυτόχρονα τον Λυκαβηττό. Πέρα από τη θέα, προσφέρει μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με τις πιο νόστιμες διεθνείς σπεσιαλιτέ, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Σου προτείνουμε ριζότο με μανιτάρια, λαχανικά και λάδι τρούφας, κριθαρότο γαρίδαςshort ribs από μοσχάρι, καραμελωμένα στη σχάρα, μιλφέιγ καπνιστού σολωμού, μανιτάρια champignonγιουβέτσι θαλασσινών με γαρίδες και χειροποίητα γλυκά.

e-table tip: Στο ισόγειο του εστιατορίου θα βρεις το wine bar που διαθέτει. Πριν φύγεις, πρέπει να δοκιμάσεις ένα κοκτέιλ ή ένα από τα κρασιά που διαθέτει στη μεγάλη του λίστα.

 

Electra Roof Garden Restaurant

εστιατόρια με θέα

Στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Electra Palace στην Πλάκα, βρίσκεται το πολυβραβευμένο εστιατόριο Electra Roof Garden. Από τα παράθυρα και τη βεράντα του, βλέπει τόσο τα ιστορικά κτήρια της πλάκας, όσο και την όμορφη Ακρόπολη. Κλασικό, ρομαντικό, όμορφο, κομψό, ζεστό και ταυτόχρονα πολυτελές, το εστιατόριο Electra Roof Garden θα σε συναρπάσει τόσο με την αισθητική του, όσο και με τις gourmet απολαύσεις του. Προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, με τα πιο φρέσκα υλικά και με γεύσεις όπως σφυρίδα φιλέτο με κρέμα κουνουπιδιού, τραγανό κινόα και σαγκουίνι, αλλά και φιλέτο Black Angus με ρίζες λαχανικών, μους αγκινάρας και σως μαύρης μπύρας.

e-table tip: Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης ριζότο με καπνιστή πανσέτα και πορτοκάλι, ραβιόλι γεμιστό με ραγού μόσχου και πατέ μανιταριών, καθώς και κουσκουσάκι με χταπόδι, κολοκύθι και κόκκινη πιπεριά.

New Hotel (Art Lounge) 

εστιατόρια με θέα

Στην καρδιά της Αθήνας, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου New Hotel, υπάρχει το πιο καλλιτεχνικό rooftop της πόλης. Το εστιατόριο Art Lounge, συνδυάζει τέχνη, γαστρονομία, αλλά και την πανοραμική θέα της πόλης, με φόντο την Ακρόπολη. Art library -με περισσότερους από 2.000 τίτλους τέχνης, μοντέρνα κουζίνα, ξεχωριστά κοκτέιλ και γευστικό brunch, είναι μερικά από αυτά που μπορείς να απολαύσεις στο Art Lounge. Μεσογειακά πιάτα όπως, πελαγίσιο λαβράκι σχάρας και σφυρίδα σωτέ θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

e-table tip: Τα αγαπημένα μας πιάτα είναι ραβιόλι με γαρίδα, εστραγκόν, ρόκα και σάλτσα bisque, black angus mini burger 3 γεύσεων με τυρί compte, καπνιστή πάπρικα, relish πιπεριάς, γκοργκοντζόλα και πικάντικο μάνγκο chutney, αλλά και ταρτάρ σολωμού με πράσινο μήλο, κρεμμύδι και κουνουπίδι μαρινέ.

Skyfall εστιατόρια με θέα

Το απόλυτο Bar Restaurant του κέντρου, είναι το εστιατόριο Skyfall. Μίνιμαλ και κομψό, με κρυφούς φωτισμούς και ιταλική επίπλωση, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Το ατού του, είναι η εξαιρετική θέα που διαθέτει, με πρώτο πλάνο την Ακρόπολη, στην ειδυλλιακή τοποθεσία που βρίσκεται στο Μετς. Το Skyfall έχει εντυπωσιάσει τους επισκέπτες τους, τόσο με τη θέα, τη διακόσμηση και την εξυπηρέτηση που διαθέτει, όσο και με τα γευστικά κοκτέιλ, ποτά και γαστρονομικές επιλογές του. Ξεχωριστά cocktail, διαλεχτό κρασί από την πλούσια κάβα του και μεσογειακές γεύσεις με μυρωδιά από Αιγαίο σε περιμένουν να τα γευτείς. Δοκίμασε φιλεταρισμένο λαβράκι σωτέ με σάλτσα λεβάντας και πουρέ σελινόριζας ή φρέσκιες παπαρδέλες με κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριές Φλωρίνης, φινόκιο, τοματίνια και φρέσκα μυρωδικά.

e-table tip: Συνόδευσε το γεύμα σου με ένα από τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά που διαθέτει (λευκό, κόκκινο ή ροζέ). Αγαπημένο μας vegetarian ορεκτικό, τα ψητά λαχανικά σε φωλιές καταϊφιού με φρέσκα μυρωδικά, βαλσάμικο και μους τυριών.

La Suite Lounge (St George Lycabettus Hotel) 

εστιατόρια με θέα

Στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St George Lycabettus στο Κολωνάκι, βρίσκεται το La Suite Lounge Restaurant. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέρει μοναδική θέα σε όλη την Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Ακρόπολη. Πιάτα υψηλής γαστρονομίας της ελληνικής – δημιουργικής κουζίνας, ετοιμάζονται καθημερινά από τον executive chef Βασίλη Μήλιο, ο οποίος χρησιμοποιεί πάντα ολόφρεσκα προϊόντα ελληνικής παραγωγής για τις δημιουργίες του. Εκεί θα βρεις πιάτα όπως ψητό μανούρι με φρέσκα σαλατικά και βινεγκρέτ λεμόνι και γαρίδες σαγανάκι με φέτα, κρέμα ντομάτας και αφρό ούζου. Ακόμα, μπορείς να δοκιμάσεις και ένα από τα super cocktails που προσφέρει.

e-table tip: Εκπληκτικό πιάτο είναι και το φιλέτο λαυράκι με τσιγαριστά χόρτα, ζωμό καλαμαριού και γλυκάνισο.

 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες 

εστιατόρια με θέα

Προσφέρει υπέροχη θέα, από την κορυφή του Υμηττού, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής και δεν είναι άλλο από το μαγευτικό Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Η μοναδική θέα του Αργοσαρωνικού, της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού, σου ανοίγουν την όρεξη. Ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη από τη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων και ένα σύγχρονο πάντρεμα γεύσεων με σεβασμό στην παράδοση, κάνουν το εστιατόριο νούμερο ένα προορισμό στην Αθήνα για Fish Restaurant. Γευστικές συνταγές όπως αυθεντική φάβα Σχοινούσας με γήινη, βελούδινη γεύση, φρέσκο χταπόδι ψητό στη σχάρα, φιλέτο σφυρίδας ή ροφού, μακαρονάδα του γιαλού με γαρίδες, καραβίδα, όστρακα και άγρια φύκια, θα σε ενθουσιάσουν.

e-table tip: Πέρα από τα φρέσκα πιάτα του με ψάρι, το εστιατόριο προσφέρει εκπληκτικά πιάτα με κρέας, από επιλεγμένες μικρές φάρμες, όπως ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών με σάλτσα μελιού και χειροποίητο πουρέ πατάτας.

 

Point of View

εστιατόρια με θέα

Ξεχωριστό, λιτό και σύγχρονο, το εστιατόριο Point of View, στον 12ο όροφο του ξενοδοχείου Dorian Inn στην Πειραιώς, θα σε μαγέψει! Χαλαρή ατμόσφαιρα, ακριβώς δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου και με θέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Σαρωνικό… Τι άλλο να ζητήσει κανείς;  Το μενού του πλούσιο, κινούμενο στους δρόμους της μοντέρνας μεσογειακής και διεθνής κουζίνας, ενώ γευστικά μπορεί να συγκριθεί μόνο με σπιτικά πιάτα. Απόλαυσε από ψηλά φρέσκα ζυμαρικά με κομματάκια σολωμού και κρέμα γάλακτος, ριζότο μανιταριών με παρμεζάνα, ζουμερά burger, φιλέτο στήθους κοτόπουλο και λαυράκι φιλέτο με κονφί λαχανικών.

e-table tip: Μετά το γεύμα σου απόλαυσε ένα martini, ένα Bellini, μία μαργαρίτα ή ένα ποτήρι κρασί από την εξαιρετικά μεγάλη λίστα του εστιατορίου, με θέα την Ακρόπολη.


 

Το φαγητό με πανοραμική θέα είναι πάντα πιο νόστιμο!

 

Βγες σε φοβερά εστιατόρια με θέα!

 


 

Δες επίσης

Εστιατόρια με θέα Winter Edition: Πού θα βγεις για φαγητό με θέα και το χειμώνα!

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close