10 προτάσεις για φαγητό με θέα το Κόκκινο Φεγγάρι της Παρασκευής

1.5K

Αν δεν το γνωρίζεις, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, θα σημειωθεί η ολική έκλειψη Σελήνης, ένα φαινόμενο που ονομάζεται και κόκκινο φεγγάρι, από τις 20:13 μμ μέχρι τις 00:14μμ της 28ης Ιουλίου-η ολική έκλειψη ξεκινά στις 22:30μμ- ! Εμείς σου προτείνουμε 10 φοβερά εστιατόρια με θέα στην Αθήνα για να απολαύσεις νόστιμα πιάτα, με θέα το ανεπανάληπτο αυτό σκηνικό.

1 | St’ Astra, Πεδίον Άρεως

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Πρώτη πρόταση για φαγητό με θέα είναι το εστιατόριο St’ Astra του Radisson Blu Park Hotel, το οποίο αποτελεί ένα νέο γαστρονομικό προορισμό στο κέντρο της πόλης με ένα μενού που η φιλοσοφία του υπηρετεί το cooked freshness. Μιλάμε για περισσότερη φρεσκάδα, εποχικές και οργανικές πρώτες ύλες και superfoods που υποστηρίζουν μια κουζίνα που χαρακτηρίζεται από φινέτσα, δημιουργικότητα και τεχνική. Την επιμέλεια του μενού κατέχει ο Κώστας Τσίγκας  με το σεφ Δημήτρη Κανταράκη που μαγειρεύει εξαιρετικά πιάτα που θα σε ενθουσιάσουν, με άπλετη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού!

e-table tip: Δοκίμασε σούπα σελινόριζας με φάρο, γκοργκοντζόλα, τρούφα ενισχυμένη με φύτρες, ηλιόσπορο, κρεμμύδι και ραπάνι, χτένια με jamon, μανιτάρια πορτσίνι, ταρτουφάτα, dumpling γαρίδαςshort rib στιφάδο με πατάτες και romanesco μπρόκολο. Για επιδόρπιο παραγγειλε το ψητό cheesecake με καφέ και Kalhua ή την πολύ ξεχωριστή pavlova με κρέμα από γιαούρτι, μούρα, σιρόπι χαμομήλι και λεβάντας.

 

 

Κλείσε στο St’ Astra

 


 

2 | Σπηλιά της Ακροπόλεως, Πλάκα

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Η ταβέρνα Σπηλιά της Ακροπόλεως βρίσκεται κοντά στο μετρό της Ακρόπολης ,σε μια πολύ γραφική γειτονιά, με θέα προς τον Παρθενώνα. Το μενού βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, με πολλές επιλογές, μαγειρεμένες όλες με καλά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Κάθε μέρα μετά τις 19:00, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου παρέα με ζωντανή μουσική!

e-table tip: Οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας που ξεχωρίζουν είναι το μοσχαράκι στάμνας, το αρνάκι καπαμά, τα νόστιμα γεμιστά αλλά και ο παραδοσιακός μουσακάς. Φυσικά δεν λείπουν τα ψητά της ώρας αλλά και τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια!

 

 

Κλείσε στη Σπηλιά της Ακροπόλεως

 


 

3 | Terra Petra, Πετρούπολη

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Στο πρώην λατομείο του Δήμου Πετρούπολης, βρίσκεται το εστιατόριο Terra Petra. Ένα πολυεπίπεδο εστιατόριο με διαφορετικούς χώρους για διαφορετικές διαθέσεις, όμορφους κήπους με δέντρα και πράσινο, αλλά ταυτόχρονα και την πανοραμική θέα της πόλης. Σαν να είσαι κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος! Η εκπληκτική του θέα σε συνδυασμό με την εξαιρετική του διεθνή κουζίνα σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις!

e-table tip: Δοκίμασε πέννες με φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, καπνιστή χοιρινή μπροζόλα με πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, σε σάλτσα λευκού κρασιού, ποικιλίες με λουκάνικα, caramelised beef burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, μουστάρδα, μαγιονέζα και ντομάτα και την pizza special με μασκαρπόνε, μπέικον, πιπεριά, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και τυρί ένταμ.

 

Κλείσε στο Terra Petra

 


 

4 | Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant, Αργυρούπολη

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Και επειδή όλοι ξέρουν ότι η φύση σου ανοίγει την όρεξη, μέσα στο καταπράσινο πάρκο στα όρια του Αλίμου και της Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε το σχετικά πρόσφατο 2017, το εστιατόριο Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant, στο λόφο Τρουμπάρι. Ένας ειδυλλιακός χώρος ανάμεσα στα πεύκα και το πράσινο, τη μοναδική θέα των Νοτίων Προαστίων με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να φαίνεται από την ταράτσα του και την απλή, αλλά μοντέρνα διακόσμησή του, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Το γρήγορο σέρβις σε συνδιασμό με τις νόστιμες επιλογές συμπληρώνουν την ευχάριστη εμπειρία σου. Λαχταριστά μεσογειακά πιάτα με ποικίλες δημιουργικές πινελιές κατακλίζουν τον κατάλογο και σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

e-table tip: Ξεκίνα με γεμιστές πατάτες οφτές με μπέικον κοτόπουλου και τσένταρ σως καιμπαμπού στικς με καραμελωμένη πανσέτα σε τεριγιάκι και πέστο ρόκας, συνέχισε με ταλιατέλες με μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι και φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή με κριθαρότο με γαρίδες και λαχανικά αρωματισμένο με σαφράν και απογείωσε το γεύμα ή το δείπνο σου μπανόφι με κρέμα Μπαλού.

 

 

Κλείσε στο Pantheon

 


 

5 | Riviera Coast, Βούλα

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

To Riviera Coast στη Βούλα –  πρώην Vive Mar– ανακαινίστηκε καιείναι ένα από τα δημοφιλή και πλέον γνωστά all-day στέκια στα νότια προάστια καθώς έχεις πολύ προνομιακή θέση πάνω στη θάλασσα. Εκτός από καφέ και ποτό το Riviera Coast διαθετει και ένα ολοκληρωμένο μενού μεσογειακής κουζίνας με δημιουργικά πιάτα και νόστιμες γεύσεις.

e-table tip: Δοκίμασε ριζότο γαρίδας, μοσχάρι με τορτελίνια, σπαράγγια και μανούρι, χταποδάκι με μυρωδικά και μπαχαρικά, εξαιρετικά steaks και αστακό.

 

 

Κλείσε στο Riviera Coast

 


 

6| Unique, Λίμνη Βουλιαγμένης

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Τι πιο ρομαντικό από ένα δείπνο δίπλα στη λίμνη! Στο εστιατόριο Unique στη Λίμνη Βουλιαγμένης, θα απολαύσεις το φαγητό σου στο πιο μαγευτικό φυσικό τοπίο, δίπλα στη λίμνη, με φόντο τον φωτισμένο βράχο. Ιδιαίτερα πιάτα, διεθνής κουζίνα και gourmet απολαύσεις από τονexecutive chef Νίκο Φωτιάδη, σε περιμένουν στο εστιατόριο για να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου. Απόκτησε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο πιο μοναδικό μαγικό περιβάλλον δοκιμάζοντας τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής παραγωγής παρουσιασμένα σε πολύ δημιουργικά πιάτα.

e-table tip: Δοκίμασε την καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες και τραγανά μαριναρισμένα κολοκυθάκια, λάιμ, δυόσμο, το φιλέτο σολωμού με βλητόρυζο σε βελουτέ μάραθου και λέμονγκρας, μπέργκερ με μπιφτέκι από βουβαλίσιο κρέας με καραμελωμένα κρεμμύδια, γραβiέρα και μουστοπιπεριά Φλωρίνης και ταλιάτα από Black Angus με σάλτσα αγιορείτικου κρασιού. Για το τέλος, εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκαλόπιτα.

 

Κλείσε στο Unique

 


 

7 | Acropolis Ami Roof Garden, Νέος Κόσμος

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Μία πολύ καλή πρόταση για εστιατόρια με θέα, λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας είναι το εστιατόριο Acropolis Ami Roof Garden στον Νέο Κόσμο. Roof garden με πανοραμική θέα της Αθήνας, κομψή διακόσμηση, lounge ατμόσφαιρα και νόστιμη ελληνική-δημιουργική κουζίνα, δημιουργούν έναν από τους πιο ωραίους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, κατάλληλο τόσο για ρομαντικό γεύμα όσο και για επαγγελματικές συναντήσεις. Το μενού είναι πλούσιο σε κλασικές συνταγές αλλά και gourmet προτάσεις, που δημιουργούνται από εκλεκτά υλικά της αγοράς.

e-table tip: Δοκίμασε ψητό σαγανάκι γαρίδαςραβασάκι με ξινομυζήθρα, σουσάμι και χειροποίητο γλυκό πορτοκάλι, τσιπούρα σερβιρισμένη με βραστά χόρτα, κρέπα κοτόπουλο με μανιτάρια, μπέικον, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και τυρί edam , μοσχαρίσιο ραγού με ταλιατέλες. Στο τέλος, αξίζει ο κορμός με μπισκότα από ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα garmi και παγωτό βανίλια.

 

Κλείσε στο Acropolis Ami Roof Garden

 


8 | Ιστιοπλοϊκός, Μικρολίμανο

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Το εστιατόριο Ιστιοπλοϊκός αποτελεί διαχρονικό προορισμό με εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα καιθαλασσινά, που σε περιμένει να ζήσετε μοναδικές στιγμές με θέα το απέραντο γαλάζιο. Σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν βρεθείς – του cafe ή του εστιατορίου – νιώθεις σαν να ταξιδεύεις σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο.  Η μοναδική του θέα θα σε βοηθήσει να χαλάρωσεις και να αποδράσεις από την καθημερινότητα. Το φαγητό είναι προσεγμένο και οι επιλογές πάρα πολλές τόσο στα ορεκτικά, όσο στις σαλάτες τα ιδιαίτερα κυρίως πιάτα και τα λαχταριστά γλυκά.

e-table tip: Δοκίμασε την εξαιρετική καρμπονάρα, τη σαλάτα μεσκλάν με καβουροκροκέτες, γουακαμόλε, καλαμπόκι, τοματίνια και σπιτικά νάτσος σε σάλτσα κοκτέιλ-σιράτσα, μπιφτέκι γαλοπούλας, εξαιρετικά burger, ζυμαρικά με γαρίδες και το γεμιστό καλαμάρι σχάρας.

 

 

Κλείσε στον Ιστιοπλοϊκό 

 


 

9| Zillers Roof Garden, Κέντρο Αθήνας

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Μία ακόμα αγαπημένη πρόταση για εστιατόρια με θέα στην Αθήνα είναι η“νόστιμη” ταράτσα που ανήκει στο εστιατόριο the Zillers. Στο υπέροχο καταπράσινο roof gardenτου ξενοδοχείου Zilllers Hotel, στην οδό Μητροπόλεως, θα συναντήσεις ακόμα μία εξαιρετική επιλογή, αν θες να κλείσεις τραπέζι σε εστιατόρια με θέα στην Αθήνα. Μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, προσεγμένη και ξεχωριστή διακόσμηση, ευχάριστη ατμόσφαιρα και γκουρμέ απολαύσεις, είναι αυτά που σε περιμένουν στην κορυφή του ξενοδοχείου.

e-table tip: Δοκίμασε πιάτα όπως χειροποίητο κουσκούς με σαλσιφί, ψήτα άγρια μανιτάρια και φρέσκο κάστανο, ορτύκι με άγρια χόρτα, βιολογικό αυγό, μαύρο σκόρδο και καπνιστό βολάκι Άνδρου. Απόλαυσε το γεύμα σου με ένα μπουκάλι κρασί από την εκπληκτική λίστα του εστιατορίου ή με ένα δροσερό cocktail από το μπαρ του The Zillers.

 

Κλείσε στο the Zillers

 


 

10| 360 Degrees, Μοναστηράκι

 εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Πανοραμική θέα 360 μοιρών, από το bar restaurant 360 Degrees στο Μοναστηράκι. Ακρόπολη, Πλάκα, ο Ναός του Ηφαίστου, οι Αέρηδες και η Ρωμαϊκή αγορά είναι αυτά που πρωταγωνιστούν από τις τζαμαρίες του. Νόστιμη ελληνική κουζίνα με δημιουργικές συνταγές και καλοστημένα πιάτα θα σου χαρίσουν μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με θέα το κόκκινο φεγγάρι.

e-table tip: Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τις παπαρδέλες με κόκκορα σε σάλτσα κρασιού με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί από τη Μονεμβασιά, το κριθαρότο γαρίδας με κονφί ντομάτας και ελαφριά σως από κατίκι Δομοκού, το σουβλάκι σολωμού με κολοκύθι, μαύρο ριζότο, σπαράγγια και σάλτσα μανταρίνι και το αρνί τυλιχτό σε φύλλα αμπέλου, με λαδοτύρί από τη Μυτιλήνη, baby πατάτες μανιτάρια, τραγανά πράσα και σάλτσα μελιού και δεντρολίβανου.

 

Κλείσε στο 360 Degrees

 


 

 

Κλείσε σε εστιατόρια με θέα για να απολαύσεις την Έκλειψγη Σελήνης 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close