Βγαίνουμε σε 4 top εξωτικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη

1K

Μπορεί να επιστρέψαμε πίσω από τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά πάντα θα έχουμε όρεξη να ταξιδεύουμε γευστικά! Σου προτείνουμε 4 αγαπημένα εξωτικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που θα σε ενθουσιάσουν με τις ευφάνταστες, τροπικές, καυτερές, ιδιαίτερες και εξωτικές τους γεύσεις!

Θες να ταξιδέψεις γευστικά στην…

Καραϊβική: Habanera, Μαρτίου

Δοκίμασε το Pirates Chicken, που είναι εμπνευσμένο από τα νησιά Barbados, μαριναρισμένο σε ρούμι, lime και τζίντζερ!

Το εστιατόριο Habanera στη Θεσσαλονίκη προσφέρει εξαιρετική Caribbean cuisine. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο με όλα τα χαρακτηριστικά της κουβανέζικης παράδοσης και αρχιτεκτονικής. Εκεί θα απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις από το Μεξικό και την Καραϊβική, μέσα σε ένα ρετρό περιβάλλον με χαρούμενα χρώματα, εμπνευσμένο από την παλιά πόλη της Αβάνα. Το μενού είναι πλούσιο σε εξωτικές γεύσεις, υπέροχα cocktail και ζεστά grogs, για τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα. Όλες τις ημέρες (εκτός Κυριακής) από τις 13:30 – 18:30 σερβίρεται lunch menu (κυρίως πιάτο με επιλογή από 17 πιάτα, ατομική σαλάτα και επιδόρπιο ή ποτήρι κρασί / σανγκρίας) με 11€.

e-table tip: Δοκίμασε chalupas από χειροποίητη ζύμη καλαμποκιού γεμισμένα με χοιρινό κρέας ή μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι και τυριά, ψημένες τορτίγιες με διάφορα τυριά, jalapeno, ντομάτα και bacon, παραδοσιακή κουβανέζικη συνταγή με χοιρινό τηγανητό κρέας, μανιτάρια και άσπρη σάλτσα, εξαιρετικά burritos, ψητό φιλέτο κοτόπουλο σε καυτερή μαρινάτα από μαύρη ζάχαρη και chilies και υπέροχα χειροποίητα γλυκά.

 

Κάνε κράτηση στo Habanera

 


 

Σε Λίβανο και Συρία: Massaya, Μπότσαρη

Δοκίμασε Χιουνκιάρ Μπεγιεντί, στην εμπνευσμένη από τη Μάριαμ, εκδοχή του με ταχίνι.

To εστιατόριο Massaya προσφέρει αυθεντική Λιβανέζικη – Συριακή κουζίνα και αυθεντικές συνταγές από τη Συρία. Ετοιμάσου για το πιο απίστευτο αραβικό γαστρονομικό ταξίδι. Ολόφρεσκες, χρωματιστές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές, συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως μενού, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η κουλτούρα της Συριακής γαστρονομίας. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ η μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα και χορταστικά ορεκτικά βάζουν την τελική πινελιά σε ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων σε εξωτικά μέρη!

e-table tip: Δοκίμασε χούμους με κρέαςφαλάφελ, σόντα φλεφλέ που είναι μεζές από μοσχαρίσια συκωτάκια τηγανισμένα με κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και το Σουάφ από ζυγούρι στο κάρβουνο, που είναι λαχταριστά σουβλάκια φτιαγμένα με τρυφερά κομμάτια από ζυγούρι μαριναρισμένα σε αρωματισμένο με βότανα λάδι, στα κάρβουνα. Θα σου αρέσει πολύ και το Ούζι κοτόπουλο, που είναι ζουμερά κομματάκια από κοτόπουλο περιτριγυρισμένα με αρωματικό ρύζι και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς!

 

Κάνε κράτηση στo Massaya

 


 

 

Σε Ιαπωνία: Sushija, Θεσσαλονίκη – Κέντρο

Crunchy Rock γαριδα με σως βελούδινης γεύσης

Το Sushija είναι το hot spot της πόλης για σούσι και ιαπωνική κουζίνα. Μοντέρνος και μοδάτος χώρος με σύγχρονο design και artistic αναφορές θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους και την οικογένειά σου. Το πλούσιο μενού του Sushija καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα παραδοσιακών συνταγών σούσι αλλά και new style sushi που απογειώνει τις αισθήσεις.

e-table tip: Δοκίμασε ταρτάρ τόνου ή ταρτάρ σολομού, σαλάτα από φύκι, spicy tuna rolls, sashimi σολομό, nori σολομού, tempura shrimp και chicken noodles, kobe beef, μαύρο μπακαλιάρο, γαρίδες tempura, λαυράκι μάνγκο που θα συνδυάσεις με φανταστικά κοκτέιλ.

 

 

 

Κάνε κράτηση στo Sushija

 


 

Σε Ασία και Πολυνησία: Asian House, Ποσειδώνιο

Δοκίμασε τη δροσερή και απολαυστική σαλάτα σουρίμι με καβούρι, μάνγκο, αγγούρια, καρότα, σουσάμι και πικάντικη σως μαγιονέζας!

Το Asian House είναι ένα αγαπημένο κινέζικο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στο Ποσειδώνιο και προσφέρει γευστικές απολαύσεις από την Ανατολή, σε έναν ζεστό και μοντέρνο χώρο. Εκεί θα απολαύσεις ελαφριά γεύματα από φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας ταιριάζουν αρμονικά στον σύγχρονο τρόπο ζωής και ετοιμάζονται με το μεράκι και την έμπνευση της Ανατολής. Ρύζι, σούπες, σαλάτες, noodles αλλά και χοιρινό, κοτόπουλο στις πιο γευστικές συνταγές της παραδοσιακής ασιατικής κουζίνας είναι τα βασικά συστατικά του πιο χορταστικού γεύματος. Προσφέρεται επίσης μενού 2 ατόμων μόνο με 21€ και 4 ατόμων μόνο με 42€.

e-table tip: Δοκίμασε χοιρινά παϊδάκια μαριναρισμένα σε ινδικά καρυκεύματα, πασπαλισμένα με λευκό, μαύρο σουσάμι και με σως μπάρμπεκιου, τη σούπα ΛΕΜΑΚ ΛΑΚΣΑ, που είναι η πιο δημοφιλής σούπα της Μαλαισίας με διάφανα νουντλς ρυζιού, κοτόπουλο, κάρυ, γάλα καρύδας, κόκκινες πιπεριές, αγγούρια και ανανά, λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, καντονέζικο ρύζι με βασιλικό, σόγια, αυγό, καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, κόκκινες πιπεριές και αρακά, τραγανή πάπια Πεκίνου και κοτόπουλο με μάνγκο.

 

 

Κάνε κράτηση στo Asian House

 


 

 

Κάνε κράτηση σε εξωτικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close