10 νόστιμες στάσεις στην Αθήνα για ελληνική δημιουργική κουζίνα

4K

Η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε γεύσεις και συνταγές, ίσως μία από τις πιο νόστιμες κουζίνες στον κόσμο. Τι θα έλεγες όμως, αν ξέφευγες λίγο από τα κλασικά ελληνικά πιάτα και να έκλεινες τραπέζι σε 10 εστιατόρια που πρωταγωνιστεί η ελληνική δημιουργική κουζίνα; Εκεί η παράδοση συναντά τη γαστρονομική ευρηματικότητα και το αποτέλεσμα είναι απλά εξαιρετικό.

 

Alficon, Παγκράτι

H ελληνική δημιουργική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, αναδεικνύεται μέσα από το μενού του Alficon στο Παγκράτι. Ο Δημήτρης Ζύμπας και ο Νίκος Βοργιάς, δύο νέοι και πολύ ταλαντούχοι σεφ, στοχεύουν στην ανάδειξη των αγνών ελληνικών γεύσεων και στην παρουσίαση των φυσικών ελληνικών κρασιών, συνεργαζόμενοι με μικρούς τοπικούς παραγωγούς, σε όλη την Ελλάδα. Γνώρισε την πρωτότυπη κουζίνα τους μέσα από πιάτα όπως κροκέτα κεχρί με χειροποίητο καπνιστό αλλαντικό και μαρμελάδα τομάτας, σιδηρόδρομο σιγομαγειρεμένο για 48 ώρες με σελινόριζα και κοκκάρια σε μαυροδάφνη και σούπα από σπαράγγια με χτένι ταρτάρ, νιόκι ανθότυρου και μους πανσέτας.

e-table tip: Δοκίμασε τραχανά με συκώτι, γλυκό σκόρδο και κρασοτύρι Λέρου, τυλιχτό με μοσχαρίσιο μάγουλοκριθαρότο με καλαμάρι, κρέμα σπανάκι και εσπεριδοειδή, σκιουφιχτά με απάκι και μυζήθρα και το burger με κιμά απο μοσχάρι και αρνί, λαδοτύρι Μυτιλήνης, πίκλα αγγούρι και σάλτσα ντομάτας.

 

Κριθαρότο με κρέμα μελιτζάνας, χταπόδι και λευκή σοκολάτα

 

 

Κλείσε στο Alficon 

 


 

 

Bites & Wine, Μικρολίμανο

Μία εξαιρετική επιλογή για φαγητό στο Μικρολίμανο, αποτελεί ακόμα μία δημιουργία του Λευτέρη Λαζάρου, το wine restaurant Bites & Wine. Ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside, διαθέτωντας πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο, ξεχωρίζει για τις μοναδικές του ελληνικές – δημιουργικές γεύσεις, με τις πιο καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, τα βιολογικά κρέατα και την καλοδιαβασμένη οινική λίστα του, με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Εκεί θα απολαύσεις τη μοναδική θέα ολόκληρου του Μικρολίμανου, σε ένα μοναδικό εξωτικό και μίνιμαλ περιβάλλον, με το δροσερό αεράκι και τη θαλασσινή αύρα να σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί, παρέα με μοναδικές γευστικές επιλογές και φυσικά καλό κρασάκι για να τσουκρίσετε, γιορτάζοντας τον έρωτά σας. Τι πιο ρομαντικό από αυτό;

e-table tip: Δοκίμασε την Αθηναϊκή σαλάτα με ζελέ ντομάτας και φάβα με καπνιστό σκουμπρί και μουστάρδα με άρωμα μανταρίνι, μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένη με φιστίκια Αιγίνης και καπνιστό τσάι, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι, ευφάνταστο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ και το περίφημο Sweet burger με μπιφτέκι σοκολάτας, ζελέ mango-passion και ganache framboise.

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με αρωματική σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι

 

Κλείσε στο Bites & Wine

 


 

Κιουζίν, Κολωνάκι

Στην οδό Λυκαβηττού, θα βρεις το εστιατόριο Κιουζίν. Είναι μία ξεχωριστή πρόταση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ζεστό και φιλικό περιβάλλον που προσφέρει παραλλαγμένες παραδοσιακές συνταγές σπιτικού φαγητού. Εκεί θα βρεις superfoods που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, αλλά και πιάτα μαγειρεμένα με ολόφρεσκα ελληνικά προϊόντα.

e-table tip: Δοκίμασε τα κοπανιστοπιτάκια με  χαρουπόμελο και κοπανιστή Μυκόνου, το αλμυρό cheesecake με κριθαροκούλουρα Κυθήρων, κρέμα τυριού με πηχτόγαλο Χανίων και καπνιστό σολομό, τις μακαρούνες Καρπάθου, από χαρουπάλευρο, με ραγού από ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, το τσιγαριαστό κατσικάκι Πάρου με τραχανά Αρκαδίας, αρσενικό Νάξου και μαύρη τρούφα Γρεβενών, το burger με μπιφτέκι από κινόα, με παντζάρι, σπανάκι, μανιτάρια, χειροποίητο ψωμάκι, αβοκάντο, πιπεριές Φλωρίνης και τραγανές πατάτες και την ψητή γεμιστή τσιπούρα βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας με φάβα Σχοινούσας, μπρουσκέτα με Κερκυραϊκό τσιγαρέλι και ντοματίνια κονφί. Θα σε ενθουσιάσει επίσης κάποιο πιάτο από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ STREET FOOD, όπως γύρος από ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας, πίκλες, σαλάτα ρόκα και ψωμάκι χειροποίητο και το κοτόπουλο με πολύσπορο πανάρισμα με χειροποίητη πίτα με πράσινη σαλάτα, σάλτσα μουστάρδας, ντοματίνια και πιπεριά Φλωρίνης ψητή.

Μπριάμ και φέτα με τραγανή κρούστα

 

Κλείσε στo Κιουζίν

 


 

Quartier d’ Athènes, Κέντρο Αθήνας

 

Tο εστιατόριο Quartier d’Athènes, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί με καφέ και brunch, ενώ από το νωρίς το μεσημέρι προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα με γαλλικές επιρροές. Εδώ θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα κλασικό μπιστρό στο Παρίσι. Στο χώρο του Quartier d’Athènes κυριαρχεί το ξύλο, το πράσινο μάρμαρο και το δέρμα, άνετα καθίσματα, και μια ευρύχωρη και εντυπωσιακή μπάρα. Brunch Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, Σάββατο – Κυριακή 09:00 μέχρι 17:00.

e-table tip: Δοκίμασε για αρχή carpaccio μόσχου με ελαιόλαδο, baby ρόκα, baby αγκινάρα, δάκρυ κόκκινης πιπεριάς και flakes παρμεζάνας, σπανακόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο και αφρό φέτας και ψητό Camembert με σπιτική μαρμελάδα ντομάτας με μείγμα αρωματικών. Για κυρίως, το μενταγιόν χοιρινού φιλέτου συνοδεία από παστίτσιο μανιταριών με κρούστα τυριού και σάλτσα μαυροδάφνης, ταλιάτα μόσχου συνοδεία από πατάτες νέας γης και σάλτσα τρούφας ή σολωμό με κρούστα αρωματικών συνοδεία από σαλάτα φακής. Για το τέλος, οπωσδήποτε το μιλφέιγμε καραμελωμένη σφολιάτα, ελαφριά κρέμα βανίλιας Ταϊτής και αλατισμένη τραγανή καραμέλα και cheesecake με μπισκότο λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα!

 

Καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι, κρέμα τσιγαρελι και aji amarillo, την περουβιανή κίτρινη καυτερή πιπεριά.

 

 

 

Κλείσε στo Quartier d’ Athènes

 


 

Feedέλ Asador, Γλυφάδα

Το εστιατόριο Feedέλ Asador είναι ένα σχετικά νέο εγχείρημα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, χρησιμοποιώντας την πιο παλιά τεχνική μαγειρέματος πιάτων, αυτή με ανοικτή φλόγα. Ιδιαίτερος και ζεστός χώρος, με δροσερή αυλή, εκλεκτά πιάτα με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και ευφάνταστες συνταγές, θα το κάνουν νούμερο ένα προορισμό σας για την κάθε σου έξοδο προς Γλυφάδα.

e-table tip: Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κάτι ξεχωριστό, όπως φάβα με τσορίθο, θυμάρι και τρούφα, πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας και σπετζοφάι με παναρισμένο αβγό ποσέ.

Γλυκό πεϊνιρλί;

 

 

Κλείσε στο Feedέλ Asador 

 


 

Μαύρο Πρόβατο, Παγκράτι

 ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σε ένα αγαπημένο στέκι στο πολυσύχναστο δρόμο της Αρριανού, το Μαύρο Πρόβατο προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα με έμφαση στις ελληνικές  πρώτες ύλες. Σε ένα ζεστό περιβάλλον που κυριαρχεί το μαύρο και οι ξύλινες λεπτομέρειες, θα απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα σε μοντέρνες παραλλαγές, που δημιουργούν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα Δήμητρα με μπρεζάολα, τραγανή σαλάτα λαχανικών, σύκα, ρόκα, ανθότυρο, λάδι τρούφας και βινεγκρέτ βαλσάμικο, τη μους φέτας σε μπισκότο χαρουπιού με ζελέ τομάτας και δυόσμο, την πατατοσαλάτα με καπνιστό τσίρο, τη λεγόμενη Τσουχτή που είναι λιγκουίνι με καβουρδισμένη μυζήθρα και αυγό, το αρνάκι ψητό με θυμάρι που συνοδεύεται με πατάτες φούρνου και γαμοπίλαφο   Για το τέλος, ξεχωρίσαμε την τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και το μιλφέιγ μήλου! Μην παραλείψεις να ρωτήσεις για τα πιάτα ημέρας!

 

 ελληνική δημιουργική κουζίνα
Γεμιστό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πουρέ πατάτας

 

 

Κλείσε στo Μαύρο Πρόβατο 

 


 

Βασίλαινας, Περιοχή Χίλτον

 ελληνική δημιουργική κουζίνα

Μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, ο θρυλικός και πολυβραβευμένος Βασίλαινας, -αν δεν το ξέρεις ήδη δηλαδή- βρίσκεται στην περιοχή του Χίλτον, σε μια από τις πιο ανερχόμενες γαστρονομικές πιάτσες της πόλης και προσφέρει πραγματικά ελληνική δημιουργική κουζίνα. Διασημότητες όπως ο Ουίνστων Τσώρτσιλ και ο Ελία Καζάν, η Ρόμι Σνάϊντερ και η Σοφία Λώρεν, η Ειρήνη Παππά και η Μελίνα Μερκούρη έχουν απολαύσει το εκλεκτό φαγητό του. Ο Βασίλαινας ήταν το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το menu degustation στην Ελλάδα. Ο υψηλής αισθητικής χώρος, με τοίχους από ηφαιστειακή ελαφρόπετρα αποπνέει την αστική αίγλη του ’60 ενώ οι εκατοντάδες φωτισμένες φιάλες κρασιού που κρέμονται από την οροφή, δημιουργούν  μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

e-table tip: Δοκίμασε μελωμένο αυγό με αφρό πατάτας, φρέσκια τρούφα και απάκι Κρήτης, μπαρμπούνι σαβόρο με τομάτα, δεντρολίβανο και πίκλες σταφίδας, ταρτάρ τόννου Αλοννήσου με ανανά, κόλιανδρο και μοσχολέμονο, Bolognese θαλασσινών με χειροποίητες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδα, chorizo και γαλένι Κρήτης, το φιλέτο φρέσκου τόνου με ψητό καρπούζι, αμπελοφάσουλα, πικάντικη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης και ανδράκλα και το μοσχαρίσιο διάφραγμα με κρέμα παστουρμά, ραγού μανιταριών και ψητά κρεμμύδια.

 

 ελληνική δημιουργική κουζίνα
Μοσχαρίσιο διάφραγμα ή σφυρίδα στα κάρβουνα;

 

Κλείσε στο Βασίλαινα

 


 

Αρισμαρί και Αβάρσαμο, Γαλάτσι

 ελληνική δημιουργική κουζίνα

Ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια στο Γαλάτσι, είναι το Αρισμαρί & Αβάρσαμο. Εκεί θα δοκιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα της ελληνικής μοντέρνας κουζίνας και αυθεντικές γεύσεις από την Κρήτη. Σε ένα μοντέρνο και φωτεινό χώρο με προσεγμένη διακόσμηση και ιδιαίτερα διακοσμητικά στους τοίχους, θα απολαύσεις με την παρέα σου πεντανόστιμα πιάτα που επιμελείται ο σεφ Άγγελος Σκάρλος.

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα Ειρήνης με baby λαχανικά με κοτόπουλο σχάρας, πιπεριές, καρότο, ανθόγαλο, καβουρδισμένο φουντούκι και dressing μουστάρδας-μελιού-βαλσάμικο, χοχλιούς μπουρμπουριστούς με αρισμαρί και παλαιωμένο ξύδι, το περίφημο σύγκλινο με στάκασιουφιχτή καρμπονάρα με απάκι, σύγκλινο και γραβιέρα Κρήτης, σνίτσελ κοτόπουλο με κρέμα μανιταριών και κοντοσούβλι κοτόπουλο. Για το τέλος, απόλαυσε banofee με φρέσκιες μπανάνες, καραμέλα και cream fresh .

 ελληνική δημιουργική κουζίνα

 

 

Κλείσε στo Αρισμαρί & Αβάρσαμο

 


 

Μονοκατοικία, Χαλάνδρι

 

ελληνική δημιουργική κουζίνα

Η Μονοκατοικία προσφέρει εξαιρετική ελληνική δημιουργική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές. Μέσα στα στενά του κάτω Χαλανδρίου, σε περιμένει μία παρεΐστικη μονοκατοικία του ’48 με μια καταπράσινη αυλή και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Με τα καλύτερα υλικά από όλη την Ελλάδα, μεράκι και αγάπη για το σπιτικό φαγητό, θα απολαύσεις πεντανόστιμους μεζέδες σε έναν πράσινο παράδεισο!

e-table tip: Δοκίμασε ταλαγάνι στη σχάρα με chutney από αχλάδι, αυγά μάτια με τομάτα, πατατάκι, παστουρμά και παλαιωμένη γραβιέρα Σύρου, πικάντικο αρωματικό κοτόπουλο σε τραγανή κρούστα από πάνκο, αρνί σιγοψημένο με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα αρωματισμένη με δυόσμο και ψητά ντοματίνια και το εξαιρετικό γιουβέτσι με μοσχαράκι στη σχάρα.

ελληνική δημιουργική κουζίνα
Λαχταριστό κοντοσούβλι

 

Κλείσε στη Μονοκατοικία

 


 

Κουκουνάρι, Χολαργός

ελληνική δημιουργική κουζίνα

Το Κουκουνάρι είναι ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια στον Χολαργό και βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων. Εκεί θα δοκιμάσεις ελληνική δημιουργική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές. Η μοντέρνα διακόσμηση, οι μεγάλες τζαμαρίες, τα λευκά τραπέζια και το ιδιαίτερο ντεκόρ, δημιουργούν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Από δροσερές σαλάτες, μέχρι ευφάνταστα ορεκτικά και λαχταριστά κυρίως πιάτα, αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού, ετοιμάσου για δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας!

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα Κουκουνάρι με λαχανικά, κοτόπουλο σχάρας, πιπεριές, κατίκι και βινεγκρέτ βαλσάμικο με μουστάρδα, τα τσιπς φρέσκιας πατάτες με αυγά μάτια και γραβιέρα, το ταλαγάνι σουφλέ σε φύλλο καταΐφι, καπνιστή πάπρικα και φιλέ αμύγδαλο με σάλτσα μελιού. Από κυριώς πιάτα, ξεχωρίσαμε το κοντοσούβλι κοτόπουλο,το αρνάκι κότσι γάλακτος στη γάστρα με πουρέ σελινόριζας,το σνίτσελ κοτόπουλο γεμιστό με μαστέλο και το ραβιόλι χειροποίητο με απάκι και κρέμα γραβιέρας αρωματισμένη με σκόρδο.

ελληνική δημιουργική κουζίνα
Χοιρινή πανσέτα καραμελωμένη σε πουρέ σελινόριζας

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close