Λιχουδιές σε βραζιλιάνικο εστιατόριο πίνοντας cachaca!

1.4K

Η ποικιλομορφία της βραζιλιάνικης κουζίνας είναι γνωστή, καθώς ο λαός της απαρτίζεται από Ινδιάνους, Αφρικανούς, Άραβες, Πορτογάλους και άλλους Ευρωπαίους. Οι συνταγές της είναι επηρεασμένες από το Λίβανο, την Κίνα, την Ιταλία ακόμα και από την Ελλάδα! Κάθε φυλή έχει τις δικές της διατροφικές συνήθειες, οι Αφρικανοί όμως τελειοποίησαν την βραζιλιάνικη κουζίνα ενσωματώνοντας το λάδι του κοκκοφοίνικα που με το άρωμα του δίνει χαρακτηριστική γεύση στα φαγητά. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις κάποιο από τα πιάτα σε βραζιλιάνικο εστιατόριο είναι πως ανάλογα με την περιοχή, οι επιρροές ποικίλλουν.

Στην βόρεια Βραζιλία ιδιαίτερα στην περιοχή του όμορφου Αμαζονίου, κυριαρχεί η Ινδιάνικη κουζίνα, στην κεντροβόρεια η και νότια προς Ρίο Ντε Ζανέιρο λατρεύουν τον συνδιασμό κρεάτων. Πριν όμως περάσεις στο ‘’ψητό’’ πρώτα δοκίμασε το εθνικό τους ποτό την cachaca (κασάσα) που γίνεται από ζαχαροκάλαμο ή το εθνικό κοκτέιλ τους την caipirinha (καϊπιρίνια) που γίνεται με cachaca, λάιμ και ζάχαρη. ‘H ακόμα καλύτερα; Μπορείς και να τα συνδιάσεις με ένα από τα παρακάτω πιάτα!

Feijoada (Φεζοάδα)

Εθνικό φαγητό, η ταυτότητα μιας χώρας που σίγουρα μπαίνεις στη διαδικασία να δοκιμάσεις όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και ειδικά στο Ρίο Ντε Ζανέιρο! Η Feijoada είναι ένα πιάτο που πολλά εστιατόρια της Βραζιλίας αφιερώνουν μία ημέρα της εβδομάδας σε αυτό. Θυμίζει κάτι από τη δική μας φασολάδα,την οποία σίγουρα κατά καιρούς έχεις συνδιάσει με χωριάτικο λουκάνικο. Αποτελείται από μαύρα φασόλια μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Δημιουργήθηκε από σκλάβους τον 18ο αιώνα,όταν οι ευγενείς τους έδιναν αποφάγια κρεάτων ύστερα από τα πλούσια γεύματα τους. Με το πέρασμα των χρόνων έγινε ένα από τα περιζήτητα και ανάρπαστα πιάτα.

Churrasco (Σουχάσκο)

Στην Ελλάδα πολλοί είναι οι λάτρες του μπάρμπεκιου.Αναμφισβήτητα κι εσύ έχεις διοργανώσει κάπου με την παρέα σου!Το Churrasco είναι διάσημο βραζιλιάνικο μπάρμπεκιου διαφόρων ειδών κρεάτων όπως χοιρινό,κοτόπουλο,κατσίκι και λουκάνικα.Η εμπειρία του είναι πρωτόγνωρη καθώς σε κάθε εστιατόριο οι σερβιτόροι κινούνται με μία σούβλα στο χέρι, γεμίζοντας το πιάτο σου όσες φορές το ζητήσεις, ωσότου να μην υπάρχει αύριο!Κυριαρχούν τα ξεχωριστά μπαχαρικά και οι πολύχρωμες πιπεριές που συμβάλουν στο ντύσιμο των κρεατικών.

Acarajé (Ακαραζέ)

Οι βραζιλιάνοι έχουν ως πρώτη ύλη στις περισσότερες συνταγές το φασόλι. Μπορούν να το συνδιάσουν με κρεατικά, ακόμη και με θαλασσινά. Το Acarajé δημιουργήθηκε από σκλάβους της δυτικής Αφρικής και είναι το πιο διάσημο street food στην Βραζιλία. Κροκέτες από μαυρομάτικα φασόλια, γεμισμένες με γαρίδα και ροδέλες κρεμμυδιών. Υπάρχει και η vegetarian εκδοχή του με καυτερές πιπεριές και πράσινες τομάτες για τους τολμηρούς που δεν διστάζουν να “καεί” ο ουρανίσκος τους.

Και αν έχεις όρεξη και για ένα νόστιμο γλυκό, το Beijinho de Coco (Μπειζίνιο ντε κόκο) είναι η πιο απολαυστική επιλογή με μικρά λευκά τρουφάκια από καρύδα. Γεύση ελαφριά,εξωτική και πεντανόστιμη!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close