Φαγητό σε όμορφες αυλές στην Αθήνα

1.6K

Τι και αν η θερμοκρασία πέφτει σιγά σιγά, δεν ήρθε ο καιρός να φας μέσα ακόμα. Καλή παρέα και ένα ελαφρύ μπουφάν είναι ό,τι θα χρειαστείς για να βγεις για φαγητό σε όμορφες αυλές στην Αθήνα. Για εσένα που δεν θες να αποχωριστείς ακόμα το καλοκαίρι, εμείς βρήκαμε και σου προτείνουμε 15 εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με φοβερές αυλές!

2 μαζί, Πλάκα

όμορφες αυλές στην Αθήνα

Το 2 Μαζί στην Πλάκα φημίζεται για το ποιοτικό φαγητό του. Ο χώρος λιτός, πολυτελής αλλά παράλληλα φιλόξενος και ζεστός αποπνέει πραγματική αρχοντιά. Ένας κούρος, ένα έργο τέχνης από στάχυα, πίνακες από σοκολάτα και ασήμι, όλα δημιουργούν εικόνες από την Ελλάδα του Τσαρούχη και του Ελύτη. Η αυλή με τον όμορφο κήπο και τις φερ φορζέ καρέκλες, θα σε ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα. Ετοιμάσου για παιχνίδια γευστικών πειραματισμών, που θα γευτείς μοναδικά στο πιάτο σου. Πηγή έμπνευσής αποτελούν εκλεκτά κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτες, που παντρεύονται με βότανα, αρωματικά, λουλούδια και delicatessen μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, εκτινάσσοντας τη γαστρονομική απόλαυση με νέες πιο προχωρημένες τεχνικές μαγειρέματος. Να δοκιμάσεις τον ντάκο θαλασσινών, την φραγκόκοτα παστιτσάδα, χταπόδι στιφάδο και αρνί κλέφτικο!


 

Ζάχαρη και Αλάτι, Κολωνάκι

αυλές στην Αθήνα

Αγαπημένο στέκι του καλλιτεχνικού κόσμου, το εστιατόριο Ζάχαρη και Αλάτι στεγάζεται σε µια νεοκλασική µονοκατοικία του 1928, στο Κολωνάκι, μέσα σε ένα καταπράσινο δενδρόφυτο περιβάλλον. Περνώντας το κατώφλι του, αρώµατα από γιασεµιά που στολίζουν την αυλή του, ξυπνούν µνήµες από καλοκαίρια της παλιάς Αθήνας. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μία παλιά αρχοντική κατοικία, µε το πιάνο και την ξύλινη σκάλα, τις σάλες φαγητού και το αίθριο µε τη ροτόντα. Το μενού με δημιουργικές προτάσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, οι επιλογές κρασιών από το διεθνή και ελληνικό αμπελώνα υπό τους ήχους jazz,rock και oldies, συνθέτουν ένα περιβάλλον μοναδικό για συζήτηση και φλερτ! Να δοκιμάσετε φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με ματζουράνα, πλιγούρι και κρέμα κοπανιστής Μυκόνου, μουσακά καραβίδας με χαρούπι, λαβράκι με μπέιμπι πατάτες και ντοματίνια και ριζοτο μανιταριών με μαύρη τρούφα.


 

Μονοκατοικία, Χαλάνδρι

 αυλές στην Αθήνα

Το εστιατόριο Μονοκατοικία προφέρει ελληνική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές. Μέσα στα στενά του κάτω Χαλανδρίου, σε περιμένει ένα σπίτι ζεστό και παρεϊστικο, όπως είναι και το δικό σου σπίτι! Σε μια μονοκατοικία του ’48 με μια καταπράσινη αυλή και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στην Μονοκατοικία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις γραβιέρα ψητή με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ρακόμελο, απάκι με μέλι και σησάμι , το φαί του παππού Διομήδη: μακαρόνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και χωριάτικα αυγά μάτια και το φοβερό γιουβέτσι με μοσχαράκι στη σχάρα!


 

Black Duck Garden, Κέντρο Αθήνας

αυλές στην Αθήνα

Το Black Duck Garden είναι μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας με νόστιμη μεσογειακή κουζίνα. Στεγάζεται σε στο συγκρότημα που εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία.  Η φιλόξενη “Μαύρη Πάπια” θα σας φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας γευστικές απολαύσεις της Μεσογείου και μια πλούσια λίστα ελληνικών κρασιών. Δοκιμάστε την κυκλαδίτικη σαλάτα με αρωματική vinaigrette, το μοσχαρίσιo φιλέτο με καραμελωμένα ροδάκινα, το millefeuille τυρόπιτας και άφησε οπωσδήποτε λίγο χώρο για το περίφημο Black Duck επιδόρπιο με μπισκότο, ganache σοκολάτας, καπνιστό αλάτι και ροζ πιπέρι!


 

Ελλάδος Εικόνες, Άλιμος

 αυλές στην Αθήνα

Εάν θες να βγεις για φαγητό σε όμορφες αυλές στην Αθήνα προς τα Νότια Προάστεια πρέπει να πας στο μεζεδοπωλείο Ελλάδος Εικόνες. Με σύνθημα “Σκεφτόμαστε Ελληνικά – Δημιουργούμε Ελληνικά”, το μουσικό μεζεδοπωλείο Ελλάδος Εικόνες πορεύεται στον κόσμο της γαστρονομίας, παντρεύοντας παλιές και νέες γεύσεις, από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Το παραδοσιακό του στυλ σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε κάποια γωνιά της Ελλάδας δοκιμάζοντας πεντανόστιμους μεζέδες από αγνά υλικά. Να παραγγείλεις ραβασάκι κρητικό: φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι και ρακί, σαλάτα θαλασσινών, σφουγγάτο και μην παραλείψεις να ρωτήσεις για τα πιάτα της ημέρας! Η έκπληξη έρχεται στη συνέχεια… την στιγμή που απολαμβάνεις το φαγητό σου και με το πέρασμα της ώρας το κέφι φουντώνει με ζωντανή ελληνική μουσική! Ετοιμάσου για λουλουδοπόλεμο και ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι που δεν πρέπει να χάσεις!


 

Αθηναία, Κολωνάκι

 αυλές στην Αθήνα

Η γνωστή, old time classic Αθηναία προσφέρει νόστιμη ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας αγαπημένες γεύσεις της παλιάς Αθήνας με νέες τεχνικές μαγειρικής, τοπικά προϊόντα και υλικά.  Η Αθηναία είναι εδώ για να θυμίσει στους παλαιότερους τις καλές στιγμές του παρελθόντος, αλλά και να μυήσει τους νεότερους στην ανανεωμένη του φιλοσοφία. Να δοκιμάσεις το κριθαρότο με μύδια, παραδοσιακούς κεφτέδες, σουβλάκι κοτόπουλο σχάρας και για το τέλος, μην ξεχάσεις τους λουκουμάδες!


 

Rafale, Βουλιαγμένη

 αυλές στην Αθήνα

To Rafale αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για φαγητό σε νόστιμες αυλές της Αθήνας των Νοτίων Προαστίων. Σε ένα υπέροχα διακοσμημένο χώρο, με κυρίαρχο χρώμα το λευκό και το ξύλο, το Rafale προσφέρει για μία μοναδική εμπειρία γευστικής φιλοξενίας. Το μενού περιλαμβάνει συνταγές από όλη την Ελλάδα παρασκευασμένες με υλικά υψηλής ποιότητας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, αλλά δε λείπουν και τα επιλεγμένα κρεατικά. Να δοκιμάσεις εκπληκτική ψαρόσουπα, παπαρδέλες με γαρίδες και βότκα και ζουμερό ψαρονέφρι. Η λίστα με τα κρασιά είναι πλούσια και συνοδεύει υπέροχα τις θαλασσινές σας επιλογές. Ο καταπράσινος κήπος αποπνέει αέρα χαλάρωσης και δροσιά, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο γεύμα.


 

Vincenzo, Γλυφάδα

αυλές στην Αθήνα

Το ιταλικό εστιατόριο Vincenzo βρίσκεται στην πλατεία Εσπερίδων, στην καρδιά της Γλυφάδας και κουβαλά μεγάλη ιστορία και λάτρεις του ιταλικού φαγητού. Πρόκειται για μια αυθεντική trattoria, πιστή στην ιταλική παράδοση.  Ο χώρος και το ντεκόρ είναι minimal, με το ξύλο να κυριαρχεί. Ο πλακόστρωτος καταπράσινος κήπος παραπέμπει σε μεσογειακό σκηνικό, ενώ στο κυρίως μέρος του μαγαζιού δεσπόζει ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, που συνεχώς αναδύει μυρωδιές στις οποίες ειναι ακατόρθωτο να αντισταθείς! Tα ζυμαρικά σερβίρονται al dente και η pizza παρασκευάζεται με λεπτό ζυμάρι. Εκτός από τα διάσημα ιταλικά ζυμαρικά και την αυθεντική ιταλική πίτσα, σερβιρισμένα σε διάφορους συνδυασμούς και γεύσεις, στο μενού θα βρεις, ορεκτικά και σαλάτες σε μεγάλη ποικιλία, καθώς επίσης επιλεγμένα κρεατικά και ψάρια. Εμείς λατρέψαμε και σου προτείνουμε το ριζότο με κρέμα παντζάρι, τα χειροποίητα κανελόνι γεμιστά με μοτσαρέλα, εσκαλόπ χοιρινό και πίτσα με κρέμα κολοκύθας!


 

Αυθαίρετο, Μαρούσι

αυλές στην Αθήνα

Το Αυθαίρετο είναι μία  ταβέρνα στο Μαρούσι μέσα στα πεύκα και δίπλα στο ρέμα. Εδώ θα νιώσεις λες και πήγες εκδρομή και τρως σε μια γραφική ταβέρνα στην εξοχή! Να δοκιμάσεις γαρδουμπάκια, μελιτζάνα καπνιστή με τυροκαυτερήγεμιστό μπιφτέκι, καραβίδες, καλαμάρι και χταπόδι ψητά στα κάρβουνα, αλλά και συκωταριές, σπιτικά κεφτεδάκια, με καταβολές από την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Αν κάτσεις μέσα, σίγουρα θα αγαπήσεις τα βαρέλια στους τοίχους, τα μοντέρνα χρώματα, τις φωτογραφίες από το ελληνικό σινεμά και τις φιγούρες του καραγκιόζη.


 

Λεμονόκηπος, Νέα Φιλαδέλφεια

 αυλές στην Αθήνα

Το εστιατόριο Λεμονόκηπος  είναι γνωστό σημείο συνάντησης για μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες. Ζωντανά χρώματα, ρετρό διακόσμηση και κομψότητα, vintage έπιπλα, σπιτική ζεστασιά και ένας γραφικός κήπος συνθέτουν ένα μοναδικο σκηνικό σε ένα παλιό αρχοντικό του 1930. Στο Λεμονόκηπο θα δοκιμάσεις κολοκυθοκεφτέδες με ανθότυρο και δυόσμο, μπεκρή μεζέ στιφάδο, τυρόπιτα κανταΐφι με σύγκλινο Μάνης, κρασάτο χταπόδι με φάβα και καπαρόφυλλα, χωριάτικο χοιρινό κότσι στη γάστρα, αρνάκι τυλιχτό σε αμπελόφυλλα και πολλές ακόμα λαχταριστές σπεσιαλιτέ της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας και παράδοσης.


 

Gusto Divino, Βριλήσσια

 αυλές στην Αθήνα

Το εστιατόριο Gusto Divino  προσφέρει νόστιμες γεύσεις από ΙταλίαΣε έναν φωτεινό και άνετο χώρο με έναν μεγάλο ιταλικό ξυλόφουρνο θα απολαύσεις χειροποίητες παραδοσιακές πίτσες, ζυμαρικά ημέρας με πολλές γευστικότατες σάλτσες. Να δοκιμάσεις ριζότο σαφράν με φλέικς παρμεζάνας, μύδια γεμιστά με γαρίδες στο ξυλόφουρνο, pizza με τοματίνια βουβαλίσια μοτσαρέλα και λάδι τρούφας, και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, με τη συνοδεία εκλεκτών ιταλικών κρασιών. Για το τέλος, μην παραλείψεις να απολαύσεις το σπιτικό καλτσόνε γεμιστό με σοκολάτα και μασκαρπόνε!


 

To Μαρουσάκι, Μαρούσι

 αυλές στην Αθήνα

Το Μαρουσάκι είναι το εστιατόριο στο Μαρούσι που προσφέρει μεσογειακή κουζίνα, σε παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές. Πρόκειται για έναν όμορφο χώρο με αυλή, ιδανικό τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Εδώ θα δοκιμάσετε δημιουργικά πιάτα ορεκτικών, κυρίως και σπέσιαλ καθημερινών προτάσεων. Το κοτόπουλο φιλέτο τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι με παρμεζάνα και σος μαστίχας αλλά και το καρπάτσιο ντομάτας σερβιρισμένο σαν τηγανήτα με κατσικισιο τυρί και πέστο βασιλικό γίνονται ανάρπαστα. Σε ένα μοναδικό ζεστό περιβάλλον, με προσεγμένο ντιζάιν και πολυτελή διακόσμηση, θα απολαύσετε ένα απλό ή επαγγελματικό δείπνο.


 

Ονειρία, Χαλάνδρι

αυλές στην Αθήνα

Το εστιατοριο Ονειρία είναι ένα καίνουργιο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι που άνοιξε τον Ιούλιο του 2017. Ο χώρος είναι μεγάλος, ζεστός και μπορείτε να απολαύσεις μοναδικές ελληνικές γεύσεις στην υπέροχη αυλή του. Δοκιμάστε σαλάτα με ρόκα, σπανάκι και απάκι, λουκουμάδες με τραχανά και φέτα, γεμιστά μανιτάρια με αλλαντικά, κολοκυθολούλουδα, στριφτάρια Λήμνου με σύγκλινο και φέτα, φάβα με κρεμμυδάκια στιφάδο, τσιγαριστό με θυμάρι και πανσετάκια με πιπερόριζα. Ετοιμάσου για ονειρικές γεύσεις!


 

Του Κύκλου Τα Γυρίσματα, Αιγάλεω

αυλές στην Αθήνα

Το μεζεδοπωλείο Του Κύκλου τα Γυρίσματα είναι ένα αυθεντικό κτίσμα του 1950, με ρετρό διακόσμηση και νόστιμο σπιτικό φαγητό που θα σε μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Έλα μια βόλτα από το Αιγάλεω και ετοιμάσου για καλομαγειρεμένους μεζέδες, παρέα με εξαιρετικό κρασί και κρητική ρακή! Να παραγγείλεις μπουκιές συκωτιού στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα, ομελέτα μανιάτικη με σύγκλινο και χοιρινή σπαλομπριζόλα Σπάρτης. Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός, αξίζει να το επισκεφτείς και να φας στην αυλή με θέα το φεγγάρι!


 

Σούζυ Τρως, Κορυδαλλός

αυλές στην Αθήνα

Το εστιατόριο που πήρε το όνομα του από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην “Παριζιάνα”, σε περιμένει για νόστιμες εμπειρίες. Το εστιατόριο Σούζυ Τρως στον Κορυδαλλό προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα σε ένα σύγχρονο και χαλαρό περιβάλλον. Σε έναν όμορφο χώρο, με δροσερή αυλή και μοντέρνο design , η Σούζυ θα γίνει το στέκι σου για φαγητό και ποτό. Ξεκίνησε με αρσενικό Νάξου και συνεχίστε με ψαρονέφρι με σως λάιμ, μέλι και σπιτικό πουρέ πατάτας, γαρίδες κανταΐφι με sweet chili sauce,  πατάτες τηγανητές με παρμεζάνα και τρουφόλαδο και χοιρινό κότσι καραμελωμένο με πουρέ μπριάμ και chips.


 

 Όσο λοιπόν ο καιρός είναι μαζί μας, θα βγαίνουμε για φαγητό σε νόστιμες αυλές στην Αθήνα!

 

Ανακάλυψε τις πιο νόστιμες αυλές στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close