Ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα!

1.7K

Η υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού τα Χριστούγεννα είναι ίσως πλέον το έθιμο του χειμώνα! Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τρως λιτά κι έρχονται αυτές οι ημέρες του χρόνου που σε βγάζουν πάντα έξω από το διατροφικό σου πρόγραμμα. Λίγο τα μελομακάρονα ή οι κουραμπιέδες, λίγο τα πλούσια σε τοξίνες τραπέζια του ρεβεγιόν, αρκούν για να ταλαιπωρήσουν το στομάχι σου. Για να αποβάλλεις λοιπόν τις τοξίνες και να δώσεις στον οργανισμό σου ενέργεια και λάμψη, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

 Τι πρέπει να τηρήσεις

  •  Ένα υγιεινό πρωινό θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου για το υπόλοιπο της ημέρας και θα καταπολεμήσει τις απότομες πτώσεις του σακχάρου, που ευθύνονται για την έντονη επιθυμία για ζάχαρη.
  • Αντικατέστησε τα γλυκά με φρούταλαχανικά και δημητριακά που το καθένα από την πλευρά του και λόγω των πλούσιων συστατικών τους βοηθά τον οργανισμό να επανακάμψει.
  •  Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για να αποβάλλεις τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό σου αυτές τις ημέρες λόγω της υπερκατανάλωσης τροφής, είναι το νερό. Διασπώνται ευκολότερα ενώ παράλληλα αυξάνεται η αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να αποφύγεις την πείνα ή τις λιγούρες.
  • Κατανάλωσε επίσης πράσινο τσάι που αποβάλλει τις τοξίνες, φυσικούς χυμούς πλούσιους σε βιταμίνες και μεταλλικό νερό, τα οποία θα ωφελήσουν τον οργανισμό σου. Κατήργησε ή προσπάθησε να ελαττώσεις τον καφέ από την καθημερινότητά σου και αντικατέστησε τον με κάποιο από τα παραπάνω ροφήματα.

 Τι πρέπει να αποφύγεις

  • Τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα πρόσθετα σάκχαρα, όπως τα συσκευασμένα μπισκότα, τα γλυκά, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη, τα αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη.
  • Τις τροφές με ανθυγιεινό λίπος, όπως τα πατατάκια, η μαγιονέζα, οι κρεμώδεις σάλτσες, τα τηγανητά φαγητά, το κόκκινο κρέας και τα πλούσια σε λιπαρά τυριά.
  • Κάνε μία μικρή αποχή από το γάλα και το τυρί, αφού τέτοιου είδους προϊόντα δυσκολεύουν την πέψη και κατανάλωσε μόνο γιαούρτι. Εάν το ασβέστιο είναι σημαντικό για τον οργανισμό σου μπορείς να καταναλώσεις πράσινα λαχανικά, φασόλια, σουσάμι και σαρδέλες.

 

Κοιμήσου σωστά

Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος είναι πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Ο ιδανικότερος τρόπος για να γεμίσεις τις ‘μπαταρίες’ σου είναι να κοιμηθείς το αργότερο στις 11 το βράδυ. Θα βοηθήσεις με αυτόν τον τρόπο τον μεταβολισμό σου καθότι ο αρκετός ύπνος αποβάλλει το στρες και συμβάλλει στην μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη και καφεΐνη.

 

Ξεκίνα την άσκηση

Τι καλύτερο από ένα πρωϊνό περπάτημα ή και τρέξιμο, κατά προτίμηση νωρίτερα από το πρωϊνό σου γεύμα, έτσι ώστε να κινητοποιηθεί ο μεταβολισμός σου πριν ακόμα ξεκινήσεις να καταναλώνεις θερμίδες.


Τι και αν έφαγες στις γιορτές σαν να μην υπάρχει αύριο, τα Χριστούγεννα πέρασαν και η διατροφική αποτοξίνωση ξεκινά!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close