Έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που θα σε ταξιδέψουν!

1.2K

Χρώματα, αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά και γεύσεις που ταξιδεύουν, μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη! Μαζέψαμε τα πιο ωραία έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που αξίζουν να πας και να ξαναπάς.

 

AYHAN Authentic Oriental Cuisine, Σταυρούπολη

 έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονική

Στον Πολυχώρο της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη στεγάζεται το τουρκικό εστιατόριο AYHAN Authentic Oriental Cuisine. Με αυθεντική τούρκικη κουζίνα, συνταγές από την γειτονική χώρα και μία καθαρά Ανατολίτικη ατμόσφαιρα, θα σε ταξιδέψει γευστικά στην πολύχρωμη Ανατολή!

e-table tip: Aξίζει να δοκιμάσει τη σούπα με τις κόκκινες φακές, το μοναδικό χιουνκιαρ μπεγιεντί (κοκκινιστό κρέας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας) αλλά και το Adana Kebap με πιλάφι και λαχανικά. Για επιδόρπιο δεν πρέπει να χάσεις το τελειο κιουνεφέ!

 

Nargis Indian Restaurant, Θεσσαλονίκη – Κέντρο

 έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονική

Το ινδικό εστιατόριο Nargis Indian Restaurant βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει ινδική κουζίνα.Με πράσινους τοίχους, προσεγμένες ξύλινες καρέκλες και τραπέζια, χρωματιστά φωτιστικά και αντικείμενα που έρχονται από τον μακρινό πολιτισμό της Ινδίας, θα απολαύσεις ένα ξεχωριστό έθνικ δείπνο. Η Ινδία μόλις έφτασε στο πιάτο σου, μέσα από ένα εξειδικευμένο και παροδοσιακό μενού. Το έντονο κάρυ, τα πολλά μπαχαρικά και τα καυτερά πιάτα με διαβάθμιση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ινδικών συνταγών του εστιατορίου.

e-table tip: Δοκίμασε τις σαμόζες λαχανικών και το Κοτόπουλο Νιχάρι και το ρύζι με την κανέλα!

 

Indian Chef, Θεσσαλονίκη – Κέντρο

 έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονική

Αλλή μία εξαιρετική πρόταση για ινδική κουζίνα είναι το εστιατόριο Indian Chef. Έντονα χρώματα και έθνικ διακόσμηση σε συνδυασμό με παραδοσιακές ινδικές γεύσεις θα σε ταξιδέψουν στη μοναδική κουλτούρα, τον εξωτικό ινδικό πολιτισμό και την Άπω Ανατολή. Κάθε περιοχή της Ινδίας φέρνει το δικό της μοναδικό πιάτο, που θα ανακαλύψεις μέσα από το πλούσιο μενού του Indian Chef. Έντονα αρώματα και μπαχαρικά, κόλιανδρο, κάρδαμο, γάλα καρύδας, πάπρικα, κύμινο, κάρυ μετατρέπουν τη συνάντηση με την ινδική κουζίνα σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

e-table tip: Δοκίμασε το κοτόπουλο ταντούρι, το ρύζι με μπαχαρικά και σαφράν, τη μαλακή πίτα με σταφίδες και καρύδα, το κοτόπουλο tika massala,  το αρνί με καρύδα, αμύγδαλα και γιαούρτι και για το τέλος παραδοσιακά ινδικά επιδόρπια.

 

Massaya, Μπότσαρη

To εστιατόριο Massaya προσφέρει αυθεντική Λιβανέζικη – Συριακή κουζίνα και αυθεντικές συνταγές από τη Συρία. Ετοιμάσου για το πιο απίστευτο αραβικό γαστρονομικό ταξίδι. Ολόφρεσκες, χρωματιστές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές, συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως μενού, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η κουλτούρα της Συριακής γαστρονομίας. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ η μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα και χορταστικά ορεκτικά βάζουν την τελική πινελιά σε ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων σε εξωτικά μέρη!

e-table tip: Δοκίμασε χούμους με κρέας, φαλάφελ, σόντα φλεφλέ που είναι μεζές από μοσχαρίσια συκωτάκια τηγανισμένα με κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και το Σουάφ από ζυγούρι στο κάρβουνο, που είναι λαχταριστά σουβλάκια φτιαγμένα με τρυφερά κομμάτια από ζυγούρι μαριναρισμένα σε αρωματισμένο με βότανα λάδι, στα κάρβουνα. Θα σου αρέσει πολύ και το Ούζι κοτόπουλο, που είναι ζουμερά κομματάκια από κοτόπουλο περιτριγυρισμένα με αρωματικό ρύζι και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς!

 

Habanera, Μαρτίου

 έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονική

Έαν ψάχνεις για έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονική και έχεις όρεξη για γεύσεις από Καραϊβική, τότε πρέπει να πας στο εστιατόριο Habanera. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο με όλα τα χαρακτηριστικά της κουβανέζικης παράδοσης και αρχιτεκτονικής. Στο εστιατόριο Habanera θα απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις από το Μεξικό και την Καραϊβική, μέσα σε ένα ρετρό περιβάλλον με χαρούμενα χρώματα, εμπνευσμένο από την παλιά πόλη της Αβάνα. Το μενού είναι πλούσιο σε εξωτικές γεύσεις, υπέροχα cocktail και ζεστά grogs, για τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα.

e-table tip: Δοκίμασε halupas από χειροποίητη ζύμη καλαμποκιού γεμισμένα με χοιρινό κρέας ή μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι και τυριά, ψημένες τορτίγιες με διάφορα τυριά, jalapeno, ντομάτα και bacon, την παραδοσιακή κουβανέζικη συνταγή με χοιρινό τηγανητό κρέας, μανιτάρια και άσπρη σάλτσα, burritos, ψητό φιλέτο κοτόπουλο σε καυτερή μαρινάτα από μαύρη ζάχαρη και chilies και υπέροχα χειροποίητα γλυκά.

 

Royal Dragon, Πανόραμα

 έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονική

Τελευταία πρόταση για έθνικ εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη είναι το εστιατόριο Royal Dragon στο Πανόραμα που προσφέρει κινέζικη κουζίνα. Σε ένα περιβάλλον πολύ προσεγμένο, με διακριτικά χαρακτηριστικά της κινέζικης κουλτούρας, ωραία φωτιστικά και ατμόσφαιρα φιλόξενη και ζεστή, θα απολαύσεις ένα καλά ενημερωμένο μενού με όλες τις σπεσιαλιτέ της Άπω Ανατολής.

e-table tip: Ξεκίνα με ζεστά ή κρύα ορεκτικά, σούπες και θα συνέχισε με γευστικό ρύζι, noodles, ζυμαρικά και εκλεκτά κυρίως πιάτα με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι ή τραγανή πάπια Πεκίνου!


 

Για Έθνικ γεύσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close