Τρία food trends της χρονιάς που φεύγει!

Αναρωτιέσαι τι είναι food trend;  Το φαγητό όπως και τα ρούχα ακολουθούν κάποιες τάσεις.

Συνήθως είναι τάσεις που θα αλλάξουν τις συνήθειές μας προς το ποιοτικότερο και το υγιεινότερο.

Είναι κάποια ξεχασμένη πρώτη ύλη ή κάποια τεχνική της γιαγιάς που έμεινε για χρόνια ξεχασμένη στο συρτάρι ή κάτι που εφήυρε κάποιος σεφ ξακουστός.  Μερικά από τα trends της χρονιάς που τελειώνει είναι και τα παρακάτω:

  • Αυγά

Eggs Benedict- toasted English muffins, ham, poached eggs, and d

Αυτό που λέγαμε , δεν έχω μαγειρέψει ας κάνω πρόχειρα ένα αυγό, πλέον δεν ισχύει! Κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του σερβίρει αυγά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Σε μορφή brunch, δηλαδή ποσέ ή αυγά benedict κλπ. Αλλά και σε άλλες μορφές όπως στραπατσάδα, αυγά μάτια κλπ. Δεν μιλάμε όμως μόνο για αυγά κότας αλλά και χήνας και ορτυκιού που απέκτησαν θέση σε διάφορα πιάτα και σαλάτες.

  • Υβριδικά γλυκά
    donut-cronut with chocolate

Η αρχή έγινε με τα cronuts του Dominique Ansel Bakery στην Νεά Υόρκη και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε πολλά ζαχαροπλαστεία του κόσμου.  Την σκυτάλη πήρε ο Daniel Doherty σερβίροντας το σχεδόν ίδιο κόνσεπτ με το όνομα “dosant” στο γνωστό Duck and Waffle του Λονδίνου. Σε αυτή την κατηγορία έχουμε και μια ελληνική απάντηση , το πασίγνωστό πλέον “μπουγατσάν” του Δημήτρη Κοπαράνη από την Θεσσαλονίκη που συνδυάζει ένα πολύ καλής ποιότητας κρουασάν με την  κρέμα της μπουγάτσας.

  • Ντόπια Υλικά και στην εποχή τους

Greek Salad In White Salad Bowl With Cutlery And Vegetables

Αν και για πολλούς από εμάς είναι αυτονόητο, η ανάγκη για εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη  οδήγησε τον κόσμο και τους σεφ στην αναζήτηση των καλύτερων υλικών αλλά και στην εποχικότητα της «κουζίνας». Με τον όρο εποχικότητα μιλάμε για λαχανικά, φρούτα, κρέας και ψάρι. Αυτή η νέα «συνήθεια» θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την καλύτερη γεύση αλλά την υγιεινότερη επιλογή για όλους.

Αυτά είναι μόνο τρία από τα food trends της χρονιάς που μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες ! Το 2015 θα μας φέρει νέες μόδες στο φαγητό και θα μας αλλάξει και πάλι τις συνήθειες διατροφής προς το καλύτερο φαντάζομαι! Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να δούμε !

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 998 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα