Ο Θύμιος Βούλγαρης στο Mushroom στη Γλυφάδα

Ήταν πάγια άποψή μου, προσωπική – σαν πελάτης, αλλά κυρίως επαγγελματική – είτε φορούσα το «καπέλο» του δημοσιογράφου γαστρονομίας, είτε αυτό του συμβούλου – πως ένα εστιατόριο οφείλει να έχει μια εξειδίκευση. Και το Mushroom στη Γλυφάδα, έδειχνε στα μάτια μου όταν αποφάσισα να το επισκεφθώ, εξαιρετικό case study αυτής της φιλοσοφίας. Είχα διαβάσει πως, συνεργαζόμενο αρχικά με τον βαθύ γνώστη και μανιταροσυλλέκτη Γιώργο Κωνσταντινίδη από τα Γρεβενά, είχε το μανιτάρι πρωταγωνιστή σε, σχεδόν όλα, τα πιάτα του.

Το ό,τι στη συνέχεια η πορεία του ήταν κάπως διαφορετική δεν με πτόησε.

Βλέπετε, η εμμονή μου με τη λογική του “Concept, concept, concept” που επαναλαμβάνω σαν mantra κάθε φορά που συζητώ με επαγγελματίες του χώρου σχετικά με τους «παράγοντες επιτυχίας» ενός χώρου εστίασης με κάνει να τρέχω σαν lemming σχεδόν σε κάθε τι που, θυμίζει έστω, conceptικό project.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν δικαιώνει πάντα, αλλά, τελικά, You Only Live Once, δεν λένε;

Εν προκειμένω, το Mushroom ήταν προφανώς μια πρωτοβουλία που δεν βρήκε το πιθανό κοινό του έτοιμο, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα μπορούσε να συντηρηθεί ένα καθαρόαιμο «μανιταροεστιατόριο».

Έτσι ο Χάρης Φετφατζής, ο νεαρός επιχειρηματίας πίσω από το εστιατόριο μεταμόρφωσε τον πολύ όμορφο και καλαίσθητο μαγαζί του σε ένα cool, all day χώρο  που λειτουργεί από το πρωί με καφέ και σνακς, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε ένα χαλαρό bar εστιατόριο.

Τα μανιτάρια συνεχίζουν να έχουν έναν αρκετά πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως δεν αποτελούν την αρχή και το τέλος του μικρού και ευέλικτου μενού.

Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε το Σαββατόβραδο που το επισκεφτήκαμε το “Σνίτσελ” άγριων μανιταριών με τσάτνει τομάτας-κόκκινης πιπεριάς ήταν ωραία τηγανισμένο, τραγανό και ζουμερό στο εσωτερικό, η σαλάτα με τα τοματίνια συνοδευόταν από βουτυράτη και νόστιμη bufalina μοτσαρέλα, ενώ το μοσχαρίσιο burger με cheddar και μανιτάρια ήταν άψογα ψημμένο και νόστιμο.

Εν τέλει, μια πολύ τίμια και εύκολη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας, λίγο πιο μακρυά από το πολύβουο κέντρο της Γλυφάδας.

 

Κάνε Κράτηση στο Mush-Room

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Θύμιος Βούλγαρης
Author with 17 posts
Περισσοτερα για Θύμιος Βούλγαρης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα : Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, σε θέματα γαστρονομίας, κριτικής εστιατορίων, ποτών, καφέ, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας.

Σχετικά Άρθρα