Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

4.3K

Κάθε εποχή του χρόνου αλλά ειδικά το χειμώνα, αναζητούμε σπιτικές γεύσεις και ζεστά μαγειρευτά. Πολλές φορές επίσης θέλουμε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό με μπόλικη αυθεντικότητα που μυρίζει… μανούλα -και σε προσιτές τιμές. Αναζητήσαμε και βρήκαμε τα καλύτερα στέκια για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και  μαγειρευτά στην Αθήνα.

Δες λοιπόν τις νόστιμες επιλογές όπου η απλότητα της γεύσης συναντά την οικογενειακή φιλοξενία!

Η Κρήτη, κέντρο Αθήνας

μαγειρευτά στην Αθήνα

Ξεκινάμε την επιχείρηση μαγειρευτά φαγητά στην Αθήνα με την παραδοσιακή ταβέρνα Κρήτη , που προσφέρει ελληνική κουζίνα και αυθεντικές κρητικές σπεσιαλιτέ. Πρόκειται για ένα οικογενειακό ρακάδικο που φημίζεται για τη διατήρηση της κρητικής παράδοσης και της κρητικής φιλοξενίας. Ο χώρος του εστιατορίου θα σου θυμίσει φιλόξενο κουτούκι στην Κρήτη με παραδοσιακή διακόσμηση, ρετρό αντικείμενα στους τοίχους και σπιτική θαλπωρή.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις παραδοσιακούς χοχλιούς, καπνιστό απάκι, σφακιανές πίτες, χοιρινή τηγανιές, συκώτι με μέλι και πολλά ακόμα εξαιρετικά εδέσματα της κρητικής γαστρονομίας που συνοδεύονται από εξαιρετική ρακή και τσικουδιά. Η σπεσιαλιτέ μαγειρευτό του μαγαζιού είναι η καρτεζίνα που είναι παϊδάκια χοιρινά στη γάστρα με εκπληκτική γεύση!

 

Κλείσε στη παραδοσιακή ταβέρνα Κρήτη

 


 

Η Κουζίνα της Μαμάς , Αμπελόκηποι

μαγειρευτά στην Αθήνα

Η Κουζίνα της Μαμάς είναι ένα μαγειρείο στους Αμπελόκηπους που προσφέρει αυθεντική ελληνική κουζίνα. Πάνω στη Λεωφόρο Αλέξάνδρας, θα φας μαμαδίστικο νόστιμο φαγητό φτιαγμένο σύμφωνα με τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Στην παρασκευή του φαγητού χρησιμοποιούνται άριστες πρώτες ύλες με αγνά και φρέσκα υλικά, μαγειρεμένα με τον καλύτερο τρόπο, εξασφαλίζοντας έτσι ισορροπημένη γεύση και άριστη ποιότητα! Φοβερές ποικιλίες σε λαδερά, όσπρια, σούπες, ζυμαρικά και κρεατικά σε περιμένουν!

e-table tip: Δοκίμασε μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο, μουσακά, παστίτσιο, σπανακόρυζο, μελιτζάνες ιμάμ, φοβερές μακαρονάδες, κοτόσουπα και αν πεινάς πολύ κάποια από τις φοβερές σκεπαστές! Για το τέλος μας άρεσαν πολύ το τσιζκέικ, η πανακότα και το προφιτερόλ!

 

Κλείσε στη Κουζίνα της Μαμάς

 


 

 Μάνας κουζίνα-κουζίνα, κέντρο Αθήνας

Το εστιατόριο Μάνας κουζίνα-κουζίνα στην Αθήνα βρίσκεται στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης, προσφέρονας ελληνική κουζίνα και τοπικά εδέσματα. Σε ένα μοντέρνο και ατμοσφαιρικό χώρο που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία του σύγχρονου και του πραδοσιακού design, αποτελεί σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης για όλη την ημέρα.  Σε ένα από τα  καλύτερα μαγειρεία της Αθήνας που χρησιμοποιεί μόνο ελληνικά προϊόντα από μικρούς και μεσαίους Έλληνες παραγωγούς, θα δοκιμάσεις παραδοσιακά ελληνικά μαγειρευτά, από τα νησιά, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακές πίτες, σούπες, ρεβυθάδα σίφνου, νησιώτικο κοτόπουλο, μπουρέκι Κρητικό και κιμαδόπιτα, χοιρινό λαιμό με λιαστό κρασί και φρούτα στη γάστρα, πανσέτες κρασάτες στη γάστρα, γαμοπίλαφο και τα καλύτερα σπιτικά γλυκά, μαζί με εκλεκτές μπύρες από Ελληνικές μικροζυθοποιίες. Ρώτησε επίσης για τα πιάτα ημέρας.

 

Κλείσε στο εστιατόριο Μάνας κουζίνα-κουζίνα

 


 

Οινομαγειρείο η Ήπειρος

Αυτή η πρόταση για μαγειρευτά στην Αθήνα αποτελεί ένα γευστικό θρύλο στην γειτονιά της Βαρβακείου. Πρόκειται για το οινομαγειρίο η Ήπειρος στη Βαρβάκειο αγορά. Προσφέρει ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας πάντα αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές, συνεχίζοντας την παράδοση στην κεντρική αγορά Αθηνών. Η Ήπειρος προσφέρει μέχρι και σήμερα παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις, με διάσημες σούπες και νόστιμα μαγειρευτά.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε κάποια από τις οκτώ διάσημες σούπες του μαγαζιού: Πατσάς, μαγειρίτσα, μοσχαρίσιο πόδι, γίδα βραστή, μοχαρόσουπα, κοτόσουπα, γίδα κοκκινιστή με κριθαράκι και ψαρόσουπα. Από μαγειρευτά ξεχωρίσαμε αρνάκι φρικασέ, το μπακαλιάρο σκορδαλιά και καλομαγειρεμένα όσπρια.

 

Κλείσε στο οινομαγειρίο η Ήπειρος 

 


 

Οινομπερδέματα, Γκάζι

Τα εστιατόριο Οινομπερδέματα στο Γκάζι, κοντά στην Τεχνόπολη – Γκάζι και το μετρό του Κεραμεικού, προσφέρει ελληνική κουζίνα σε έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο με φωτεινά χρώματα και vintage διακόσμηση. Πρόκεται για ένα μοντέρνο οινομαγειρείο που ετοιμάζει καθημερινά διαφορετικές, παραδοσιακές συνταγές με τα πιο αγνά υλικά.

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακά ρεβύθια στον φούρνο με πράσσο, παπουτσάκια, μοσχαράκι κοκκινιστό, ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και φρέσκο δυόσμο, κοτόπουλο γεμιστό με λαχανανικά, γραβιέρα Κρήτης και μαυροδάφνη και τσιπούρα στα κάρβουνα με τη συνοδεία καλού ελληνικού κρασιού.

 

Κλείσε στα Οινομπερδέματα

 


 

Ροζαλία, Εξάρχεια

μαγειρευτά στην Αθήνα

Ένα επίσης κλασικό στέκι χρόνων για αυθεντικά μαγειρευτά είναι η Ροζαλία στα Εξάρχεια. Στο γνωστό πεζόδρομο της Βαλτετσίου, θα φας πεντανόστιμο ελληνικό μαγειρευτό φαγητό, με φοβερά πιάτα ημέρας για τους πεινασμένους και τους ξενύχτηδες. Σε ένα ζεστό χώρο με την παραδοσιακή διακόσμηση και οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά και σε μία καταπράσινη αυλή για τις καλές μέρες, θα δοκιμάσεις φοβερές συνταγές κατσαρόλας, φούρνου αλλά και εκλεκτά ψητά.

e-table tip: Εμείς ξετρελαθήκαμε και σου προτείνουμε ψαρονέφρι πιπεράτο, φιλέτο κοτόπουλο με σως πορτοκαλιού, τα μανιτάρια του μερακλή, λαχταριστές μακαρονάδες, κανελόνια, κεφτεδάκια κοκκινιστά και πιάτα ημέρας. Για το τέλος, παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα, χαλβά και κάποια νόστιμη πάστα!

 

Κλείσε στη Ροζαλία

 


 

Καλντερίμι, Κέντρο Αθήνας

μαγειρευτά στην Αθήνα

Ακόμα μία αξιόλογη πρόταση για μαγειρευτά στην Αθήνα είναι το Καλντερίμι στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας θα βρεις μια κουζίνα γεμάτη γεύσεις και πολλές επιλογές σε μαγειρευτά φαγητά και πιάτα σχάρας. Για ένα μεσημεριανό διάλειμμα, μια έξοδο για φαγητό το βράδυ ή απλά επειδή πεθύμησες το φαγητό της μαμάς σου, πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις το τραπέζι σου στο Καλντερίμι. Θα βρεις νόστιμη ποικιλία από 7-10 μαγειρευτά την ημέρα, 3-4 ψάρια ημέρας, αλλά και ένα a la carte μενού που συμπεριλαμβάνει κυρίως ψητά.

e-table tip: Δοκίμασε παπαρδέλες με μοσχαράκι, φασολάδα, μπριζόλες φούρνου, ριζότο θαλασσινών και τα  best seller μουσακά και σολωμό με ψητά λαχανικά. Φυσικά ρωτάς για τα πιάτα ημέρας!

 

Κλείσε στο Καλντερίμι

 


 

Οινοπωλείον, Ψυρρή

μαγειρευτά στην Αθήνα

Στα στενάκια του Ψυρρή, θα βρεις την παλαιότερη ταβέρνα της συνοικίας, που διατηρεί όμως έως σήμερα την αυθεντικότητά της. Μιλάμε για την ταβέρνα Οινοπωλείον στου Ψυρρή που μέχρι σήμερα παραμένει σταθερά ένα παραδοσιακό οινομαγειρείο που διαθέτει πληθώρα επιλογών σε κρασί που καλλιεργούνται αποκλειστικά στον Αττικό Αμπελώνα της οικογένειας Μάρκου, καθώς και πολλές γευστικές δημιουργίες, μαγειρεμένες σπιτικά με πολύ μεράκι. Όμορφος χώρος, με ρετρό διακόσμηση και μια όμορφη αυλή που θυμίζει παλιά Αθήνα φιλοξενεί με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους και την οικογένειά σου. Τα βράδια επίσης μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου παρέα με ζωντανή μουσική!

e-table tip: Από τον κατάλογο δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη Γαννιώτικη κασόπιτα με φέτα, γραβιέρα και κατσικίσιο βούτυρο, στο καπνιστό σκουμπρί στο τηγάνι, στις φρέσκιες Ποντιακές ραβιόλες γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά και στο αρνάκι τσιγαριαστό λεμονάτο! Ρώτησε επίσης για όσπρια, ζυμαρικά και ψάρια της ημέρας. Για το τέλος, λέμε ναι στο σουφλέ σοκολάτας με παγωτό!

 

Κλείσε στο Οινοπωλείον

 


 

Προκομένες, Γλυφάδα

μαγειρευτά στην Αθήνα

Αν ο δρόμος σε βγάλει προς τα νότια προάστια και ψάχνεις για σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, τότε πρέπει να πας στις Προκομένες στη Γλυφάδα. Σε ένα μοντέρνο χώρο, με κόκκινο τουβλάκι στον τοίχο, μια κομψή ταπετσαρία με τεράστια τρισδιάστατα κουταλομαχαιροπίρουνα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στον τοίχο, θα δοκιμάσεις πατροπαράδοτα μαγειρευτά που μοσχομυρίζουν σπιτική φροντίδα. Οι Προκομένες είναι μία πολύ καλή επιλογή αν ψάχνεις για καλά μαγειρευτά στην Αθήνα, καθώς καθημερίνα σερβίρουν 16-18 πιάτα, πάντα ανάλογα με την εποχή γιατί τα οπωροκηπευτικά  επιλέγονται  βάσει εποχικότητας και αύτη είναι που καθορίζει και το μενού τους.

e-table tip: Δοκίμασε τα φοβερά σουτζουκάκια, φρικασέ, πίτες της ημέρας, κοτόπουλο με μπάμιες, αρνάκι με πατάτες στο φούρνο,  μοσχαράκι κοκκινιστό και λεμονάτο, κόκκορα κοκκινιστό και γενικώς ό,τι θα μπορούσε να μαγειρεύει καθημερινά μια μαμά και όπως ακριβώς θα το μαγείρευε. Για το τέλος οπωσδήποτε ραβανί!

 

Κλείσε στις Προκομένες

 


 

Άτταλος, Θησείο

μαγειρευτά στην Αθήνα

Τελευταία πρόταση για τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα είναι το εστιατόριο Άτταλος στο κέντρο της Αθήνας. Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αδριανού, ακριβώς απέναντι από την Αρχαία Αγορά και την Ακρόπολη, θα απολαύσεις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και φοβερά μαγειρευτά. Ο εσωτερικός χώρος είναι ζεστός και ατμοσφαιρικός, ενώ αν έχει καλό καιρό και κάτσεις έξω, θα απολαύσεις το φαγητό σου με θέα την Ακρόπολη και τα αρχαία μνημεία.

e-table tip: To εστιατόριο Άτταλος βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου και στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, οπότε μπορείς να συνδυάσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με μία βόλτα στα τοπικά μαγαζάκια και στα γραφικά στενά. Να δοκιμάσεις μύδια σαγανάκι, μπιφτέκι με τυρί, μακαρόνια με κιμά, μουσακά, γεμιστά και ποικιλίες ορεκτικών και κρεατικών!

 

Κλείσε στον Άτταλο

 

 


 

Αγαπάμε τα μαγειρευτά φαγητά γιατί συνδυάζουν την παράδοση με τις νέες αναζητήσεις στη γεύση, αλλά γιατί πάνω από όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι, σε προσιτές τιμές και μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια!

 

 

Βρες που θα φας μαγειρευτά φαγητά

 

Ανακάλυψε εστιατόρια με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close