Εστιατόρια σε γραφικούς πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας

Μπήκε η Άνοιξη και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κλείσεις τραπέζι για φαγητό με την παρέα σου, σε εστιατόρια σε πεζόδρομους στην Αθήνα. Εμείς βρήκαμε τα αγαπημένα μας στέκια που βγάζουν τραπεζάκια σε γραφικούς πεζόδρομους του κέντρου, με θεά την περατζάδα!

 

Para Siempre

Εστιατόρια σε πεζόδρομους

Το Para Siempre είναι ένα μοντέρνο wine bar στο Κολωνάκι, στο γνωστό κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της Χάρητος. Είναι μοναδικό σε ότι αφορά τη διακόσμηση και το ύφος του, και εκεί ταξιδεύεις κατευθείαν στη Βαρκελώνη. Τα βιομηχανικά στοιχεία, όπως το γυμνό μπετόν, ο ιδιαίτερος χρωματισμός στους τοίχους, με τη γοητευτική αντικέ χροιά, τα χαριτωμένα σκαμνάκια με πετάλια, ψηλά και χαμηλά τραπέζια και οι καπιτονέ καναπέδες κάνουν το Para Siempre έναν μοναδικής αισθητικής ιδιαίτερο χώρο. Το μενού προσφέρει μεσογειακή κουζίνα ξεκινώντας απο μπρουσκέτες σε διάφορους φανταστικούς συνδυασμούς και συνέχεια περιλαμβάνει τα μερίδες απο κρέας, ζυμαρικά, ψάρια και άλλα πιάτα έτοιμα να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

📍Χάρητος 43 Κολωνάκι

e-table tip: Δοκίμασε tapas με sauce tartar και πικάντικες γαρίδες, πατάτες a la brava με alioli, σπιτική γλυκοκαυτερή σάλτσa και αυγό, σφυρίδα με σαλάτα από φακές, φρέσκα μυρωδικά και sauce tartar, λιγκουίνι με καραβιδοουρές, καρέ ντομάτας και φρέσκο βασιλικό, χοιρινό κότσι σε κενό αέρος με πουρέ πατάτας και πουρέ καρότου αρωματισμένο με ginger και τη paella με σαφράν, κοτόπουλο και θαλασσινά. Στο τέλος, μπακλαβάς με καρύδια και παγωτό και τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με espresso και καραμέλα βουτύρου.

 

Κλείσε στo Para Siempre

 


 

Los Gatos

Εστιατόρια σε πεζόδρομους

Το Los Gatos βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ρόμβης στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα ζεστό bistrot με ισπανική κουζίνα κυρίως, αλλά και διάφορων ειδών μεζεδάκια και πιάτα. Το μενού περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από τάπας, που τα παραγγέλνει κανείς με το τεμάχιο, pastaχειροποίητες τάρτεςποικιλίες αλλαντικών και τυριών και άλλα νοστιμα πιάτα. Φυσικά, υπάρχουν και πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά για να ολοκληρώσεις με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα σου.

📍Ρόμβης 17 & Κλειτίου Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε μιλφέιγ μελιτζάνας με καραμελωμένη ντομάτα, spiniata Calabria και μους φρέσκου τυριού και γιαούρτι, ρύζι Arborio μαγειρεμένο σε μελάνι σουπιάς με θαλασσινά αρωματισμένο με ελαφριά μουσελίνα σκόρδου, γαρίδες σωτέ πικάντικες με σκόρδο, λεμόνι και λευκό κρασί, paella mixta valenciana με θαλασσινά, κοτόπουλο και chorizo για 2 ή 4 άτομα και φιλέτο χοιρινό με φιστίκι Αιγίνης, φρέσκα μανιτάρια, κόλιανδρο και σαμιώτικο λευκό κρασί. Από τα χειροποίητα γλυκά, δοκίμασε το καραμελωμένο τσουρέκι Θεσσαλονίκης με ζεστή ελαφρώς πικάντικη σοκολάτα και τριμμένη καρύδα.

 

 

Κλείσε στo Los Gatos

 


 

Kuzina

Εστιατόρια σε πεζόδρομους

To εστιατόριο Kuzina στο Θησείο από το 1996 αποτελεί σημείο αναφοράς στον χάρτη της γαστρονομίας της Αθήνας. Εκεί θα δοκιμάσεις εξαιρετικά πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, παρουσιασμένα με ευφάνταστο τρόπο από τον καταξιωμένο chef Άρη Τσανακλίδη.  Το Kuzina βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας, την Ανδριανού και έχει επίσης μία ταράτσα που από τον Μάιο μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου με θέα την Ακρόπολη.

📍Αδριανού 9 Θησείο

e-table tip: Δοκίμασε λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή τομάτα, ελιά και σος ροδιού, σουτζουκάκια με σουμάκ, πίτες, μαριναρισμένη τομάτα με κάπαρη και κρεμμύδι, μυλοκόπι με σος κακαβιάς και λαχανικά, πάπια με πουρέ σελινόριζας και αχλάδι με sauce από αγιωργίτικο κρασί, πορτοκάλι και cranberries και παστίτσιο με ragout από μοσχαρίσια μάγουλα. Για το τέλος, οπωσδήποτε το αχλάδι ποσέ σε μπεζέδες γεμιστούς με τυρί κρέμα και ζεστή sauce από σοκολάτα και την πουτίγκα με τσουρέκι αρωματισμένο με ρούμι, λευκή σοκολάτα, bitter σοκολάτα και creme brulee.

 

 

Κλείσε στo Casanova

 


 

Mask

Εστιατόρια σε πεζόδρομους

Στη πιο δημοφιλή συνοικία στο κέντρο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που υπήρξε κατοικία του Όθωνα, βρίσκεται το Mask. Σε ένα καλαίσθητο και εντυπωσιακό χώρο, θα απολαύσεις εκλεκτό κρασί με νόστιμη μεσογειακή κουζίνα, η οποία εμπλουτίζεται γευστικά με gourmet συνδυασμούς ντόπιων υλικών. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό τόσο οπτικά, όσο και γευστικά! Αξίζει να κλείσεις τραπέζι για το φοβερό επίσης brunch που προσφέρει καθημερινά 10:00 έως 18:00.

📍Καλαμιώτου 16-18 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε κιμαδόπιτα σε τραγανό φύλλο τορτίγιας με κατσικίσιο τυρί, ρόκα και σως γιαουρτιού, σφαίρες μουσακά με ανάμεικτη σαλάτα, χοιρινός μπακλαβάς με πουρέ πατάτας και σως από φυστίκια Αιγίνης και το πολίτικο ριζότο με πιπεριά, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, σταφίδα και κουκουνάρι. Στο τέλος άφησε λίγο χώρο για το brownies με ταχίνι και το παραδοσιακό ριζόγαλο με μασκαρπόνε και χαλβά σε τραγανό φύλλο κρούστας.

 

 

Κλείσε στo Mask

 


 

Quartier d’ Athènes

Εστιατόρια σε πεζόδρομους

Το εστιατόριο Quartier d’Athènes, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί με καφέ και brunch, ενώ από το νωρίς το μεσημέρι προσφέρει Ελληνική – Δημιουργική κουζίνα με γαλλικές επιρροές. Εδώ θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα κλασικό μπιστρό στο Παρίσι. Στο χώρο του Quartier d’Athènes κυριαρχεί το ξύλο, το πράσινο μάρμαρο και το δέρμα, άνετα καθίσματα, και μια ευρύχωρη και εντυπωσιακή μπάρα. Brunch Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, Σάββατο – Κυριακή 09:00 μέχρι 17:00.

📍Πλ. Αγίων Θεοδώρων 7 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε για αρχή carpaccio μόσχου με ελαιόλαδο, baby ρόκα, baby αγκινάρα, δάκρυ κόκκινης πιπεριάς και flakes παρμεζάνας, σπανακόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο και αφρό φέτας και ψητό Camembert με σπιτική μαρμελάδα ντομάτας με μείγμα αρωματικών. Για κυρίως, το μενταγιόν χοιρινού φιλέτου συνοδεία από παστίτσιο μανιταριών με κρούστα τυριού και σάλτσα μαυροδάφνης, ταλιάτα μόσχου συνοδεία από πατάτες νέας γης και σάλτσα τρούφας ή σολωμό με κρούστα αρωματικών συνοδεία από σαλάτα φακής. Για το τέλος, οπωσδήποτε το μιλφέιγμε καραμελωμένη σφολιάτα, ελαφριά κρέμα βανίλιας Ταϊτής και αλατισμένη τραγανή καραμέλα και cheesecake με μπισκότο λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα!

 

Κλείσε στo Quartier d’Athènes

 


 

Ρίζα ΡίζαΕστιατόρια σε πεζόδρομους

Επόμενη στάση είναι ο γραφικός πεζόδρομος της Δράκου στο Κουκάκι. Εκεί θα βρεις το περίφημο Ρίζα Ρίζα ένα cosy all day στέκι με ελληνική δημιουργική κουζίνα, λίγα μέτρα μακριά από το μετρό Συγγρού-Φιξ. Με ωραία ατμόσφαιρα, φιλική διάθεση και διακόσμηση που θυμίζει bistro, δημιουργεί το ιδανικό κλίμα για να απολαύσεις καθημερινά λαχταριστά πιάτα, αλλά και ένα λαχταριστό brunch από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ: φοβερά scrambled eggs, ποικιλίες σε σάντουιτς, ομελέτες και φυσικά γερές μερίδες σε pancakes με σοκολάτα, μπισκότο και φρούτα!

📍Δράκου 19 Αθήνα

e-table tip: Καθημερινά μπορείς να φας λαχταριστές pancakes με σοκολάτα και μπανάνες, pancakes με λευκή σοκολάτα, φράουλες και oreo, κάποιο από τα χορταστικά σάντουιτς, τις ομελέτες και τα wraps! Δοκίμασε ακόμα τραγανή τυρόπιτα φούρνου σε φύλλο κανταΐφι, μπουκιές κοτόπουλο από φιλέτο στήθος σε σάλτσα από ginger, κονιάκ, κρέμα γάλακτος, φρέσκο θυμάρι και άρωμα σκόρδου και χωριάτικο λουκάνικο. Αν έχεις όρεξη why not να μη συνδυάσεις το γεύμα σου με κάποιο ελαφρύ δημιουργικό cocktail!

 

Κλείσε στo Ρίζα Ρίζα

 


 

Collage

Εστιατόρια σε πεζόδρομους

To Collage είναι ένα από τα πιο γνωστά bar restaurant στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό εκκλησάκι της Καπνικαρέας. Πρόκειται για ένα πολυχώρο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό του ενώ μπορεί να παρακολουθήσει και εκθέσεις τέχνης. Το μενού του Cοllage είναι κυρίως μεσογειακό με αρκετές ελληνικές πινελιές που το κάνουν να θυμίζει bistrot. Brunch Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 17:00.

📍Καπνικαρέας 3 & Ερμού Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε τριπλομαγειρεμένα τραγανά βραχάκια πατάτας με λάδι τρούφας και σάλτσα από κατσικίσιο τυρί, σκιουφιχτά Κρήτης με απάκι, τοματίνια, ελιές και στακοβούτυρο μαγειρεμένα στο βάζο, πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και gorgonzola, πίτσα collage με mozzarella, κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένη παντσέτα, μανιτάρια portobello, λάδι τρούφας και θυμάρι, φαγκρί sauté με κρέμα ταραμά και τραγανά σπαράγγια της θάλασσας και το ‘‘μουσακά’’ του Chef με μάγουλο μαύρου χοίρου iberico, λαχανικά sauté και ρευστή béchamel. Άφησε χώρο για τη  ‘‘σπασμένη’’ πορτοκαλόπιτα με κρέμα βανίλια και παγωτό καϊμάκι και την Ελληνική τριλογία με αμυγδαλωτό, γαλακτομπούρεκο και ‘‘υποβρύχιο’’ τριαντάφυλλο.

 

Κλε]ίσε στo Collage

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας

 

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 819 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα