Για πολίτικη κουζίνα στην Θεσσαλονίκη

Η Πολίτικη κουζίνα είναι μια κουζίνα που έχει τις ρίζες της βαθιά στο παρελθόν κι έχουν χρειαστεί εκατοντάδες χρόνια για να σχηματιστεί και πάρει τη μορφή που έχει σήμερα. Έντονα αρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και –φυσικά το σήμα κατατεθέν της, τα μπαχαρικά έχουν συμβάλλει στο να την αγαπήσουμε και να τη ζητάμε. Το e-table.gr, έτσι, βρήκε για εσάς μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια με πολίτικη κουζίνα.

Το Εις την Πόλιν είναι ένα εστιατόριο στα Λαδάδικα που παντού επικρατεί το πνεύμα της Πολίτικης κουζίνας. Στο μενού θα βρείτε σαλάτες, ορεκτικά και πιάτα χαρακτηριστικά από την Πόλη, ενώ ξεχωρίζουν το γιαουρτλού της Θείας Νίτσας, η φάβα Σαντορίνης, το αρνάκι σε φύλλο και πολλά άλλα. Στο τέλος, θα απολαύσετε γλυκό και τσάι κερασμένα από το μαγαζί.

Στο Βυζαντινό Πολίτικη Κουζίνα στην Καλαμαριά υπάρχουν γνήσιες και διαχρονικές συνταγές, όπως τις διδάχτηκε η πολίτισσα Λένα, φτιαγμένες από φρέσκα και ποιοτικά υλικά, εμπλουτισμένα με αγαπημένα καρυκεύματα.

Ο Φανός της Πόλης προσφέρει στους πελάτες του παραδοσιακή Πολίτικη κουζίνα που χαρακτηρίζεται από την ποιότητα και τη γεύση των εδεσμάτων της. Η –προερχόμενη από την Πόλη- γιαγιά Ευτυχία πρωτομαγείρεψε τα κεφτεδάκια, τα σουτζουκάκια και τις διάφορες λιχουδιές της και τώρα την παράδοση συνεχίζουν οι εγγονές της.

Στην ταβέρνα Μυροβόλος Σμύρνη θα συναντήσετε ένα μενού γεμάτο εκλεκτές συνταγές από την Πόλη, φτιαγμένες με το μεράκι και την εμπειρία των καλύτερων μαγείρων που γνωρίζουν τα μυστικά της Πολίτικης μαγειρικής.

Σας άνοιξαμε η όρεξη για Πολίτικο;

Μπείτε στο e-table.gr και κάντε δωρεάν κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σας απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές.

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 998 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα